Sidor

onsdag 26 augusti 2009

Lapptäcke

grrrrr...

Här kommer ett litet smakprov på lapptäcket till dottern som jag har bråkat med alldeles för många kvällar. Har en liten hat-kärlek till det. Å ena sidan avskyr jag det, för alla ställen som inte är perfekta och för att det inte blev som jag tänkt mig. Jag har på allvar funderat på att elda upp det under sömnadens gång! Å andra sidan är det ju mitt första lapptäcke och jag är stolt över att jag slutfört detta jobbiga syprojekt. Hade tänkt göra ett till bebisen i magen också, men det får nog gå några år tills jag glömt bort hur jobbigt det var innan jag ger mig på ett till...

Lapparna är klippta av stuvbitar från Rusta, en gardin samt gamla påslakan och örngott från Erikshjälpen. Fyllningen är ett sommartäcke från Ikea.

Tips 1: Använd fyllning anpassad för lapptäcken. Sommartäcket gled något fruktansvärt och att quilta var näst intill omöjligt! Ska jag ge mig på att sy ett igen kommer jag köpa bättre verktyg för att skära ut lappar samt ett spraylim avsett att fästa ovansida och fyllning med varandra innan man quiltar.

Tips 2: Sy aldrig ett lapptäcke.

6 kommentarer:

elin sa...

Hahahaha, jag tror jag får ta fasta på tips #2 ;) Men jag har faktiskt sytt ett lapp-örngott i syslöjden en gång och det gick så bra så att jag sydde ett duschdraperi i "lapp" också, hahaha.

elin sa...

Glömde ju skriva att det var jättefint! Påminner mycket om en "lappfilt" som vi fått innan Elliot föddes. Jag är ju väldigt svag för rosa också :)

Carin sa...

Supersött!!! Vad sägs om en beställning på ett till en 180 säng, fniss ;-)

Fröken Pyssel sa...

Elin: haha, här kommer det fram, du som säger att du har tummen mitt i handen har tydligen en dold talang inom lappteknik ;-)

Carin: om förhållandet här hemma ska hålla måste jag nog avböja den beställningen ;-)

Millan sa...

Jättefint!!! De där bitarna som inte är perfekta ser nog bara du.

Och det går nog bättre nästa gång (när du totalt glömt tips nr 2) ;-)

Doris_Assar sa...

Ha ha ha... men spraylim är nog en bra idé ;-) Bibbis har jättebra spraylim! :-)