Sidor

tisdag 8 september 2009

Liten rådjurstavla

Jag planerar en vägg med massa små söta bilder i olika roliga ramar till dottern och tänkte att varför inte göra bilderna själv? Precis som många andra är jag frälst i kitschiga rådjur så min första bild får föreställa just detta.

Först skissade jag upp ett litet rådjur i blyerts. Vi har slut på papper hemma så det fick bli på baksidan av en räkning :-)

Sedan fyllde jag i konturerna med en markeringspenna. När jag var klar såg jag att den gått igenom pappret och att det nu även satt ett rådjur på vårt vita köksbord, oops! Efter mycket gnuggande fick dock sambon bort den ;-)

Scannade sedan in bilden och färglade den i Photoshop. Efter att ha provat ett några olika bakgrunder, bl.a en "äppel-tapet" som jag också tecknade och scannade in, fick det bli en variant med rosa såpbubblor.

Jag har en Wacom penna som jag inte är så himla haj på än, men kanske jag lär mig att göra bilderna direkt i Photoshop i framtiden. Då blir linjerna lite finare. Hur som helst var detta jätteskoj! Nu fattas bara papper att skriva ut på samt en ram.

5 kommentarer:

Malin sa...

Men shit! Du är en sann allkonstnär, du fixar ju allt! :)

Fröken Pyssel sa...

Tack :-) Jag tror jag kan bli besatt av det här ;-)

Sherlock sa...

DU är förjävla duktig för att uttrycka mina tankar utan censur

Fröken Pyssel sa...

tack :-)

elin sa...

Om det här vore Heroes vore du ett hett byte ;) Skulle gärna ta över lite av dina talanger! Fast tyvärr skulle jag nog inte ha tid att pyssla även om jag hade någon talang. Hoppas du fortfarande har tid sen när bebis kommit, det är såå kul att se allt du gjort.