Sidor

onsdag 14 oktober 2009

Skåp till sovrummet

Nu är skåpet som vi köpte för ett tag sedan äntligen klart! Ett obehandlat furuskåp har nu fått en rejäl makeover.

Bild lånad från Blocket

Mörk bild, vet inte hur jag ska få till ljuset :-S

Jag har målat det i två lager vitt. Jag hade tänkt måla ett lager till men tyckte det blev så fint att man ser kvistarna igenom färgen så målade inte fler lager.


På byrån står just nu ett gammalt smyckesskrin från farmor, mina första skor, en kanna fyndad på en husloppis, ett block med krokimålningar som jag hittade hos farmor samt rådjuret.


Baksidan i skåpet samt botten av lådorna har jag tapetserat med en rosablommig tapet från Rusta. Det är första gången jag tapetserar något. Själva tapetserandet var inte svårt, men att skära till kanter efteråt var knepigt!


Skåpet har även fått nya knoppar. Dessa är köpta på Indiska. Nu saknas bara en gungstol brevid byrån så är sovrummet snart komplett :-)

11 kommentarer:

Cathrin sa...

Så fint! Gå ju inte att känna igen "furueländet" :) efter ditt jobb! Gillar verkligen tapeten innuti också. Det hade jag missat om jag fått för mig.
Så gulligt paket din lilla tjej gjort! Vi gjorde samma sak, Em fick välja och slå in present (mycket tejp även där...) till lillebror och sedan var det minst lika roligt att få öppna den åt honom på sjukhuset. Faktiskt verkar hon minnas mer att hon gav honom ett lejon än vad hon fick av honom.
Tack dina ord hos mig! Och visst tror jag på gravidhormonernas (eller mammahormonernas) inverkan. Nästan lite spokey...:) Skönt att man inte är ensam om det.

Ha en bra dag!
Kram Cathrin

Emelie sa...

Såååå fint!!!
Precis ett sådant skåp jag är på jakt efter, kanske ska lusläsa blocket lite :-D.
KRAM!!!

Jo sa...

Vad fint furumonstret blev! Bara du inte ångrar dig nu när furun är på väg tillbaka.. ;)

Carin sa...

Rätt val av knoppar! Blev superfint :-)

Fröken Pyssel sa...

Tack för kommentarerna om mitt skåp, jag är jättenöjd själv, blev ett helt annat sovrum nu när vi kastade ut alla ekmöbler :-)

Jo: Jag hoppas du skämtar :-o *rädd* ;-)

Malin sa...

Åh vad fint det blev!
Ogillar furumöbler starkt, men nu syns det ju inte att det är sånt!

elin sa...

Oj, snyggt. tror du att vårt hemska furuskåp kan bli så här fint! kram

Reko Stil / Emma sa...

Så fint det blev! Det är härligt när furu kan bli fint, annars tycker jag normalt sett att furu är så fult så jag vill sticka ut ögonen - men med färg så blir det så vackert! :)

Fin blogg, hit kommer jag helt klart tillbaka!

Myownhome sa...

Ojoj vilken skillnad!! Byrån blev superfin när du gjorde om den!

Kram
//Johanna

Anna-Karin sa...

Håller med övriga om att furuskåpet blev jättesnyggt! Vore jättekul om du också ville dela med dig av dina renoveringsprojekt på communityn Hållbar inredning, som jag driver. Hållbar inredning vill inspirera människor att göra smartare inredningsval och hitta sin egen personliga inredningsstil. Här kan du utbyta idéer, diskutera och få inspiration kring hur du kan inreda på ett personligt sätt och samtidigt visa hänsyn till både människor och miljö - och din plånbok.

Det är gratis att bli medlem! Välkommen! :-)

Cias Små Ting sa...

Sitter och noggrant tittar igenom din blogg och jag blir helt galen!! GUD vad mkt fint du har gjort!! Önskar jag var hälften så påhittig som du.

När du tapetserar möbler och kartonger och vad det nu må vara använder du tapetklister eller vanligt lim?