Sidor

måndag 18 januari 2010

Pimpad kakburk


Vad kan man hitta på med en tråkig gammal kakburk? Jo man pimpar den med servettdecoupage såklart! Jag har tänkt prova på decoupage jättelänge men det har inte blivit av förrän nu. Åh vad kul det var! Framförallt, åh vad kul det var att komma igång med pysslandet igen, som jag har saknat det!Det blev absolut inte perfekt. Det var lite klurigt att få ut servetten jämnt så burken känns lite skrynklig på ytan. Jag har grundat med vit sprayfärg och använt vanligt möbellack att fästa servetterna med. Kanske hade det varit lättare och blivit bättre med decoupagelack?

7 kommentarer:

Vero sa...

Ja, visst är det kul med servettdecoupage? Jag tycker det är jätteskoj och håller just nu på med en bricka som skall bli vår "gratulationer-på-morgonen-bricka". Den är så liten, så det får plats bara med fika för en på den, och då passar den som bäst när vi gratulerar på födelsedagsmornarna.

Kul, och servetter som det finns i massor, så himla skoj.

Jo sa...

Vad fin den blev! :) Jag är inte så mycket för decoupage annars, för de flesta brukar göra saker med små änglar o grejer på, och det är ju inte riktigt jag. Men denna burk var helt klart "jag" :)

Malin sa...

Snygg burk!
Det är svårt att hitta nåt bra motiv att lacka på, men nu ska jag fundera lite på vad jag kan göra med mina tråkiga fula plåtburkar.
Jag älskar ju plåtburkar annars :)

Anna Å sa...

Wow, jättesnygg!
Måste fråga, hur blev ytan? Blir den hård och tålig eller känns den skör?
Hm, fast med lack borde den ju bli tålig så min fråga känns plötsligt väldigt överflödig...
Men snygg burk iaf!

Fröken Pyssel sa...

Tack tjejer :-)

Vero: Har du några bra tips till en decoupage-novis?

Anna: Ja precis, det är ju lack på så den är nog rätt tålig, men jag fick inte till det så jämnt och slätt som jag skulle velat. Vet att min mamma gjort på krukor och då känner man knappt decoupaget, måste fråga henne hur hon gjort :-) Kan hända att hon "bara" har väldigt mycket mer tålamod :-o

Madelen sa...

Kan du inte skriva hur du gör? Alltså lite mer utförligt. Jag vill också göra så med en plåtburk men vet inte vad jag behöver.

Tack för en grym blogg! (min nya favorit faktiskt)

BAKA O FIKA sa...

Hej! lånar din kakburksbild! lägger självklart ut din bloggadress=)
mvh BAKA O FIKA
https://www.facebook.com/pages/BAKA-O-FIKA/147019562062534?ref=hl