Sidor

tisdag 2 februari 2010

Bajen-tårta

Jag har "glömt" lägga upp bild på min första beställningstårta, en tårta till min kompis man som fyllde år. Med en gnällbebis i sjalen förberedde jag så mycket jag kunde kvällen innan. Dagen efter hade jag en timme på mig att få ihop allt vilket resulterade i att det mesta med tårtan gick fel. Lägg till en övertrött 3-åring och en supergnällig 3-månaders som precis fått sin första vaccinationsspruta. När jag väl skulle piffa tårtan så insåg jag att flaggan var på tok för stor men det fanns ingen tid att göra om den. Sen skulle jag spritsa en fin kant i smörkräm runt. Jag hade förberett smörkrämen kvällen innan men glömde ta fram den i tid så den var för hård för att spritsa och det gick åt skogen. Den vita marsipanen är inte alls lika lättarbetat som den marsipan jag vanligen använder så inte blev täcket lika jämnt och snyggt som det brukar heller. *morrar*


Jaja, nog med ursäkter, bättre lycka nästa gång helt enkelt! Mottagaren blev iaf glad för tårtan och jag fick komplimanger för att den var god :-)

5 kommentarer:

Catharina sa...

Det är väldigt viktigt att tårtan är GOD tycker jag. I USA satsar man ju allt krut på utsmyckningen, så tårtorna ser fina ut, men under fasaden är det bara en torr sockerkaka utan nån kräm...

Bättre då med en tårta som kanske känns lite misslyckad (i dina ögon - jag tycker den ser fin ut!) men som smakar gott!!

Jo sa...

Herregud, den är ju superfin! Mina kompisar skulle bara stå och gapa om jag lassade fram något sådant, och då tror jag nog inte att jag anses som opysslig i köket... :)

Jag tycker att den blev jättefin och är övertygad om att mottagaren också tyckte det!

Elin sa...

Sluta vara så självkritisk! Den är ju jättefin! Och sant som det är sagt om amerikanska tårtor... Smakar urk!

Fröken Pyssel sa...

Catharina: Ja det är sant! Hade ju varit värre om den var både ful och äcklig :-D ;-)

Jo: Tack :-)

Elin: Ja, nu när jag läser vad jag skrivit kan jag hålla med om att jag är väl självkritisk. Ska jobba på det :-)

Rocketqueen sa...

Jösses, jag tyckte den var perfekt! Så himla cool!