Sidor

onsdag 17 mars 2010

Cake pops

Mosa ihop ett paket Ballerina kladdkaka med 100 g färskost. Rulla till bollar och ställ i kylen en stund. Sätt dem sedan på grillpinnar och doppa i smält choklad. Supergott och perfekt till barnkalas! För inspiration, kika in hos Bakerella, drottningen av cake pops :-)

Jag piffade grillpinnarna med guldigt paketsnöre och doppade bollarna i strössel. Försökte även göra några gröna pops, men när jag hällde i karamellfärgen i den smälta vita chokladen så stelnade det till en seg massa. Efter lite googlande förstod jag att vit choklad är svårsmält, känslig och innehåller väldigt lite vatten, men att en skvätt grädde kan hjälpa. Sagt och gjort, jag hällde i lite grädde, men då skar sig blandningen?! Hur lyckas man färga vit smält choklad? Något speciellt märke man ska satsa på?

Renoverar inte alla i prinsessklänning?

Projekt dockhus går lååååångsamt framåt, väldigt långsamt faktiskt. Det finns ju så mycket roligt man kan göra med det, men det får bli en budgetrenovering så vi ska försöka klara oss på tapetbitar och färg vi har hemma. Nu är iaf gamla tapetrester och klister bortskrapat och målningen påbörjad :-)

7 kommentarer:

Emma / Reko Stil sa...

Det där lät otroligt spännande! Ballerina - gott. Färskost - gott. Choklad - GOTT. Måste ju bara bli toppen :)

Och jag ska LÄTT börja renovera i prinsessklänning - så mycket roligare det verkar! :)

Kram kram

Anonym sa...

Spännande med cake pops - jag kan bara föreställa mig hur lycklig Thea skulle bli av att få hjälpa till att fixa sådana (och äta!).

Och ja, vi gör allt i prinsesskläder. Så klart! Är man sossessor så är man...

Sanna sa...

Åhh dom där cake popsen såg läckra ut, kanske något att testa tills nästa kalas.. =)

Skall bli spännande att se det färdiga resultatet utav dockskåpet =)

Kraaaam
Sanna

Sofie sa...

hej,
vilken söt blogg! Blir så inspirerad. Försöker så gott jag kan på min blogg. Kan ju inte annat än att säga att pysseltarmen kliar en hel del när man är mammaledig :)
mvh Sofie

Kattjakten sa...

Ha! Det där såg ju jätteroligt ut! Tack för tipset!

Och ja, man kan renovera i prinsessklänning, jag tycker att det ligger väldigt mycket "girlpower" i det ;-)

Ladylox sa...

Vad smarriga de ser ut. Måste bara prova att göra egna. //Marie

Teres sa...

Åh va roligt att fixa dockhus:) Ett tips om man inte har passande tapetbitar hemma är att använda sig av scrapbookingpapper.