Sidor

måndag 8 mars 2010

Projekt dockhus

Jag har alldeles för många påbörjade projekt här hemma som aldrig blir klara, så vad passar bättre än att ta sig an ett nytt? Fick för mig att jag skulle köpa ett begagnat dockhus och piffa till det åt storasyster.

Bild lånad från Blocket

Ovanstående dockhus köpte jag igår på Blocket. Bilden gör det inte rättvist, det är 10 gånger mer slitet...

Efter två timmar hade jag lyckats slita bort x antal lager tapeter och golv och ångrat mig 100 gånger om att jag köpt skiten, men nu har ju storasyster redan sett huset så nu måste jag ju göra klart det, puh!

12 kommentarer:

Cissi sa...

Jag har funderat på att hämta hem mitt gamla dockskåp från mammas vind och ställa in i Luddens rum. Sen får man se om det går hem eller ej. På förskolan har de flera dockskåp för de äldre barnen och både tjejer och killar leker med dem - fast på lite olika sätt enligt en fröken där.

LiLLSNÖRPA sa...

Wow! Så kul med dockskåpsrenovering! Ska bli spännande att se resultatet :)

sv: Tack snälla! Jättekul att du gillade väggmålningen som jag gjort.
kram!

Malin sa...

Åh så skoj! Ett sånt projekt ska jag ge mig på tills G fyller 4 år :)
(ett tag kvar dvs)

Emma / Reko Stil sa...

Och det här känner jag förstås också igen "hm, ska jag göra klart xxx...eller kanske yyy...fast jag borde ju fixa ppp också...och zzz har jag väntat alltför länge med...nej, vad tusan - jag börjar på nåt nytt!!" :)
Det finns ju så mycket roligt att göra, men ack - så lite tid :) Är helt säker på att det här blir kanonfint när du är färdig med det da, gläder mig till att se det :)

Kram på dig!

Sanna sa...

Underbart dockhus! Jag har själv ett par docksskåps projekt som väntar.. =)
Mmm tygerna ifrån Gitte är helt underbara..hmm hon har en hel del som skulle passa i ditt docksskåps projekt kanske..1/2kg stuvar för 50kr + porto.. =)
Ha en fortsatt trevlig vecka!
Kraaaam
Sanna

Fröken Pyssel sa...

Cissi: Ja vad kul, klart du ska hämta hem det! Roligt när det är något man lekt med själv som liten :-)

Emma: Om jag skulle göra saker all den tid jag planerade att göra saker så skulle det bli mer gjort :-p

Kristin sa...

Roligt! Tänkte nåt liknande men kände mina begränsningar och köpte ett nytt. Men jag har tänkt att jag såsmåningom ska tapetsera och lägga golv. Sen. En annan gång. Kanske.

Fröken Fräken sa...

Jag är väl lite tokig, men jag tycker att det ser ut som ett jättekul projekt! Jag blev sugen på att köpa ett också, fastän jag inte har någon att göra i ordning det till.. du får tänka att det är lättare att renovera än ett helt riktigt hus!

Anonym sa...

Ah, hade ALDRIG gett mig på en sådan sak - men sedan är jag väl typ 1/100 så pysslig som du är. Däremot skall det bli jättekul att se hur det blir. Fota lite då och då :-)

Malin på pastill.nu sa...

Fröken Fräken: Ja men det tyckte ju jag också, ända tills jag såg det live. Jag trodde liksom att jag skulle få gå direkt på det roliga, att måla och tapetsera, men insåg att det var en hel del förarbete :-o Men snart får jag börja med det roliga :-)

Catharina sa...

Visst kan man köpa dekorplast som ser ut som trä? Det skulle ju funka bra som golv kanske? Att försöka göra något riktigt trä blir väl svårt. Eller sånt där faner man hade i träslöjden, det skulle ju vara perfekt!

Kram från Catharina som går igång direkt... Maken har tydligen ett gammalt dockhus hos sin mamma, men än så länge har vi inte plats (eller tid) att fixa med det.

Caroline sa...

Det är extremt frustrerande under tiden man håller på med en dockskåpsrenovering, och det känns som man aldrig blir klar (vilket jag inte är än 1 år senare), men när tapeter och golv är på plats känner man sig sååå nöjd!! Det jag har kvar på min stora tjejs dockskåp är utsidan med målning, och jag har noll inspiration kvar...! =) Men det kanske kommer en vacker dag!