Sidor

torsdag 5 augusti 2010

Doptårtor och tandgnissel

Tobleronefluff och glasskräm på ljusa bottnar.

Ahgrens bilfluff och hallon på äggfria ljusa bottnar.

Tobleronefluff och glasskräm på ljusa bottnar.


Ovan är resultatet av tre doptårtor som jag fick en beställning på. Första gången jag får en beställning från någon jag inte känner, viket verkligen är jätteroligt! Nu när jag ser resultatet på foto, och läser de fina komplimangerna i mailet jag fick, så känner jag mig jättenöjd! Men när jag stod klockan halv ett på natten och bakade ytterligare en äggfri botten då den första blev tokig, och när jag inte ens hann äta frukost eller sova mer än 3 timmar på natten, så svor jag på att aldrig mer baka en enda tårta! Haha, det lär jag säkert ta tillbaks ganska snart, men jag tror att tre tårtor faktiskt är mig övermäktigt :-)

Denna gång har jag spacklat tårtorna med smörkräm istället för med grädde. Jag har ju nästan bara gjort prinsess/drottningtårtor tidigare, med ganska mycket grädde på toppen (gräddoholic), men när man spacklar med smörkräm så blir tårtorna så där snyggt raka istället för små kullar som prinsesstårtor är. Förutom att de blir snyggare så är det fördelaktigt just för att marsipanen ej smälter. Här finns en bra förklaring på hur man spacklar tårtor (fast någon snurrbricka behövs såklart inte). I övrigt är tårtorna täckta och dekorerade med marsipan. Bokstäverna i flowerpaste och de små fossingarna är i färdigköpta i kristyr.

Tips: Jag tyckte det lättaste var att först spackla en omgång, ganska tunt. Sedan ställa tårtan i kylen så att smörkrämen stelnar och därefter spackla ett tunt lager till. Då undviker man att någon av fyllningen sticker ut och nuddar marsipanen. Vatten smälter marsipan och frukt/bär fräter sönder den.

11 kommentarer:

Elin A sa...

Såå fina Malin!

Slow-Eva sa...

Wow vilka fina. man vill ju bara krypa ner där under täcket med de små marsipanfigurerna :) Och tåget var jätteroligt!

pysseliten sa...

Håller med super attans vad duktig du är . Vad du kan :) Jätte kul att se alla tårt bilder .

designofluna sa...

Fina tårtor! Just nu har jag en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
Kram Malin

Malin på pastill.nu sa...

Tack snälla ni för komplimangerna :-)

ÅB Design sa...

vad duktig du e !Lekstugan blev fantastisk fin!!=)

Ladylox sa...

Helt otriliga tårtor du gör!! Fantastiskt snygga, slår vad om att det är minst lika goda. //Marie

Lisa sa...

Åh, vilka fina tårtor, Malin! Har du långtråkigt i mellandagarna kan du nog få en beställning på en Blixtentårta -Frans har beställt Blixtenkalas ;-). Vil du ha resten av det där tyska gräddgrejset, förresten?
Hoppas att ni har en bra helg, ses nästa vecka!

Lisa sa...

Åh, vilka fina tårtor, Malin! Har du långtråkigt i mellandagarna kan du nog få en beställning på en Blixtentårta -Frans har beställt Blixtenkalas ;-). Vil du ha resten av det där tyska gräddgrejset, förresten?
Hoppas att ni har en bra helg, ses nästa vecka!

Lisa sa...

Om jag har något viktigt att säga säger jag det alltid två gånger ;-).

Anna sa...

Riktigt fin tårta! Väntar själv barn i detta nu, men jag ska inte födda förrän 1 november. Dock har jag ju redan börjat fundera på dopet - inbjudningskort, tårta, maten, kyrka.. Gissa om jag längtar till dagen h*n föds.