Sidor

torsdag 14 oktober 2010

Köksplaner

Satt och blocketsurfade kökssoffor när jag kom på att det står en i mina föräldrars kök, och det är väl dumt när den kan stå hos oss istället ;-) Vid 23 på kvällen skickade jag ett sms till min pappa där jag skrev "Är du vaken? Vill ni bli av med kökssoffan? Kan du fota? Mått? Självklart vill jag ha svar och foto nu på en gång :-)" och fick till svar "Nej, jag sover." Haha :-D Dagen efter fick jag iaf foto och mått och jag tror den kommer passa in perfekt.

Jaja, titta er inte blinda på furu nu, tänk VITT, tänk omklädd sits, tänk mysiga kuddar i härliga pastellfärger som matchar den virkade pläden nedan (fyndad på Lagerhaus, nedsatt från 400 kr till dryga hundralappen) som slarvigt hängs över ena armstödet ;-)

Senast på lördag flyttar soffan in här, då är bara frågan vart jag ska ställa den för att inte få små tassavtryck (eller fingeravtryck modell mini) med färg över hela huset :-)

14 kommentarer:

Jenny Bergvall sa...

Ja jag ser.. din vision. Det kommer bli toppenfint! Lycka till

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Håller med Jenny. Kan liksom inte bli annat än fint! :)

Malin sa...

Haha, måla den hemma hos dina föräldrar istället kanske? ;)

Malin på pastill.nu sa...

Malin: Det var egentligen en mycket bra idé (speciellt som de har världens bästa stora snickarboa) och jag har snuddat vid den själv, men då måste jag ju vänta ännu längre :-D

Petra / Popetotrora sa...

Åh, jag ÄLSKAR kökssoffor!! Det är så fint! Tyvärr passar det inte alls in i det kök vi har nu, men det är ett krav jag redan framfört, att i nästa boende ska det passa med en kökssoffa i köket. Annars blir det inget! :-)

Du undrade om mina lapptäcken... jag har ingen stoppning i dom utan bara en baksida av fleece. Köper fleecefiltar på IKEA för 29 kr st och klipper sönder. Mycket billigare än att köpa fleece på metervara. :-)
Sen syr jag bara ihop räta mot räta, spar en liten öppning, vänder och syr en söm runt hela kanten ca 1 cm in. Du ser den sömmen på en av bilderna i bloggen. När det är relativt små lapptäcken så räcker denna söm, det håller ihop bra utan att quilta.

Lycka till! :-)

Lotten sa...

Åhh den kommer att bli jättefin! Spärra av runt soffan när du målar den med tex kompostgaller ;-)

ElinA sa...

Den kommer bli perfekt Malin!! Och speciellt med alla fiina kuddar samt filten som du lyckats fynda!!
Ska bli kul att se resultatet sen:D

Sofia-Sobeide sa...

Tack för din fina kommentar hos mig :). Trevligt att hitta hit till dig, du har en fin och inspirerande blogg. Ska kika runt lite mer :)

//Sofia

Slow-Eva sa...

vad bra med ett hus som man bara kan hämta saker ur! :) Det kommer nog bli kanonfint. Jag kan också se det framför mig.

Monkan sa...

Åhhh, en kökssoffa, lyllos att du hade en att bara hämta :) klart den ska stå hos er, och få en snygg makeover, och så fylla den med massa fina kuddar :) Önskar jag hade en soffa, och ett kök där en sån passar in, mitt har för konstig form, suck.

De klädda korgarna blev ursnygga, och radion, gudomlig :) Och vad snygga mössan och byxorna blev med plåster på :)

Postadress Torslanda sa...

Det ska bli spännande att se den efter!

Postadress Torslanda sa...

Det ska bli spännande att se den efter!

Jenny sa...

Åh, vad kul. Vi har precis köpt en kökssoffa som jag ska måla vit och klä med dyna. P ser inte alls hur det kan bli utan tycker bara att den inte alls passar in. Men han ändrar sig nog hoppas jag :)Lycka till med projektet med din kökssoffa :)

Jenny sa...

Åh, vad kul. Vi har precis köpt en kökssoffa som jag ska måla vit och klä med dyna. P ser inte alls hur det kan bli utan tycker bara att den inte alls passar in. Men han ändrar sig nog hoppas jag :)Lycka till med projektet med din kökssoffa :)