Sidor

lördag 2 oktober 2010

Vimplar i papper

Snart fyller lillasyster 1 år och då MÅSTE vi ju självklart dekorera köket med vimplar och ballonger, det förstår ju varenda kotte ;-) Känns dock lite overkill att sy vimplar i tyg, men man kan ju göra dem i papper, vilket dessutom är busenkelt!


Ta några ark dekorationspapper (sådana för scrapbooking är himla bra då de ofta har mönster på bägge sidor och dessutom är arken väldigt tjocka och härliga). Klipp ut trekanter (eller halvmånar eller andra former som känns bra) i önskad storlek.


Ställ in symaskinen på raksöm med långa stygn och lägg en snedslå runt pappvimplarna och sy. Fyll på med vimplarna med det mellanrum du vill ha dem och lämna lite fritt på hörnen så att du kan knyta upp vimplarna.


Klart! Nu har jag lika många utklippta vimplar till som ska sys fast i snedslå. Det blir totalt 6 meter och borde väl räcka på ett 1-årskalas ;-)

9 kommentarer:

Slow-Eva sa...

Helt klart borde det räcka:) Fint! Riktigt kalasigt.

Anonym sa...

Jättefint! Vad dumt att jag inte tänkte på att man kunde ta papper när jag var sugen på en vimpel till dotterns namnfest. Eftersom det kändes för jobbigt med tyg så blev det ingen då.

Stina Glaas sa...

Härliga färger! Och sen kan ni låta dem hänga året runt och få kalaskänsla varje dag! :-D Eller är det bara vi som gör så?? ;-)

Jag har förresten gjort minivimplar på nästan samma sätt till Fröken Lökens dockskåp (bara vimpla och sytråden). Mycket sött. :-)

Blev ingen mässa för mig. :-( Men plånboken är nog bara glad för det. ;-)

Elin sa...

Fiiiiina!

Elin sa...

Fiiiiina!

Lisa sa...

Superfina! Symaskinshuven också! Fick tipset (ja, egentligen låter det gansla självklart, men för mig var det nytt...) att vika och pressa snedslån innan man syr på den. Kanske hade ett proffs som du redan koll på det :-). Tack för igår, det var mysigt att ni var med och firade. Kram!

Postadress Torslanda sa...

Superfina!

Malin på pastill.nu sa...

Stina: Hade jag hängt upp dem i barnrummet hade de fått hänga kvar året om, men nu ska de sitta i köket. Iof lite festligt att ha dem kvar, kalas varje dag liksom, inte helt fel :-D

Lisa: Jag är lat och köper alltid färdigvikta och pressade snedslån :-o :-D

Anonym sa...

Jättefina och smart att göra av papper. Jag gillar verkligen din blogg, otroligt inspirernade!