Sidor

tisdag 23 november 2010

Tisdagstema: adventspynt | Fabriken

Veckans tema i Fabriken är adventspynt. Jag är inte så väldigt julig av mig.. Adventspynt, jag vet inte ens vad som menas med det? Är det samma sak som julpynt? Eller är det bara adventsljusstake-grejer? Jag har inte ens någon adventsljusstake. När får man julpynta?


Jaja, hur som helst, jag försöker att vara lite julig för mina barns skull, så har precis pysslat ihop en ren. Målade först en siluett på kartong, klippte ut och limmade prickigt paketpapper på. Nu står hon tillsammans med rådjuret på tavellisten i vardagsrummet. Det får bli mitt bidrag till adventspyntet :-)

15 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Jättesöt ren! Jag är impad att du fått till en så bra silutte. Jag har själv försökt många gånger men har visst ingen talang för att rita. :-)

AttenKattenNoa sa...

Supersuperfin! Kan vara framme året om!

Pysselpralinen sa...

Tjusig! Helt i min smak!

Jag tror att begreppet "adventspynt" är vad man "gömmer sig bakom" när man börjar julpynta i smyg, i förtid liksom. När jag var liten brukade vi alltid klä granen kvällen före julafton. Det var tradition och det hade varit stor skandal om någon plötsligt hängt upp julgranspynt kring lucia! I år tänker jag för första gången ha en egen gran och eftersom jag inte kommer fira jul här hemma och dessutom vill njuta av den några dagar längre har jag tänkt klä den ganska tidigt. Kanske omkring lucia... Kanske kan jag då gömma mig bakom "adventspynt", eller "luciapynt". Så slipper jag känna mig som en skurk som börjar i förtid!

Anonym sa...

Det var väl ett underbart fint adventspyssel!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Fiiiin! Jag tror jag kommer göra något liknande, kanske till julgranen :)

Lotten sa...

Mm jag vet inte heller vad adventspynt är heller.... men jag tolkade det som aventsstakar och sånt ;-) Din ren är ljuvlig i vilket fall!

Jo sa...

Nejdu, det blir inget adventspynt här heller. Jag tar fram några få julsaker först vid lucia. Före det kommer endast adventsljusstake och fönsterljusstakar/stjärnor upp. Granen kläs dagen före julafton. Möjligtvis kan tomtarna komma fram någon dag tidigare, men det är också allt.

Du hade pysslat till ett väldans fint litet rådjur, julpyssel eller ej! :)

Jo sa...

Förlåt REN skulle det ju vara! :)

malin sa...

super rolig blogg verkligen!
du hamnar på min favorit lista!

Stina Glaas sa...

Vad fin den blev!! :-D Ritade du den själv eller hade du en bild?? :-)

Stina Glaas sa...

Och hur limmade du så att det blev snyggt och inte buckligt och fult?

Erica sa...

Oj vilken fin..

Villa Vinkelhaken sa...

Jättesöt ren! =)

Ha en bra dag!
Kram Jenny

Elin sa...

Vilken söt, en sådan vill jag ha:P
Jag är inte alls duktig på det där med julpynt, men för Lovas skull så ska det pyntas!
Tips, finns rosa ljusstakar på Rusta!

maja...Style & Life by Leia sa...

Vilken underbar....hela din blogg är ju som en härlig karamellpåse:) Den här idén borde du ha med i min tävling....eller så får jag kanske sno den ändå;)

Kramar