Sidor

söndag 26 december 2010

Mer magnetfärg

Efter tips från Postadress Torslanda har jag tänkt sätta upp en magnettavla ovanför mitt skrivbord. Gillar verkligen formen men svart passar inte alls in i min hörna så hade en idé om att limma på ett fint (dvs prickigt ;-)) paketpapper på magnettavlan. Nu provade jag istället att måla väggen med magnetfärg och målade sedan över med den vanliga vita väggfärgen.


Jag köpte kryddburkar med magneter på Ikea och de sitter otroligt bra! Lite för bra till att börja med då jag tydligen inte hade tålamod nog att vänta på att färgen skulle torka ordentligt så burkarna fastnade. Det var ju faktiskt en hel timmes torktid ;-)


Tips: I mitt förra inlägg gav jag lite tips på hur jag gjorde. Eftersom färgen är så tjock målade jag med pensel, men måste ändå varna lite för att man kan se penseldragen, trots att jag målat den vita väggfärgen med roller. Det tycker jag inte gör så mycket när man bryter av med en annan färg som jag gjorde på den andra väggen, men om man ska måla över med den vanliga väggfärgen för att dölja magnettavlan så är det nog bättre att försöka måla även magnetfärgen med en roller. Ett annat alternativ är att svampa på färgen (vilket jag först provade). Då får man måla många gånger då det blir ett ganska tunna lager vid varje omgång (ehm, ja det var ju det där med tålamodet igen..).

Ett annat tips om man ska måla över med väggfärgen och således dölja magnettavlan helt, är att inte maskera där man ska måla, utan måla otydligt i kanterna. Då magnetfärgen är så tjock så blir det en kant om man maskerar, vilken kommer att synas igenom. Jag gjorde så att jag målade ett par centimeter större radie för varje lager (hade tre lager magnetfärg) vilket gör att det blir en sluttning från magnettavlan till den vanliga väggen. (svårt att förklara, säg till om ni inte förstår..)

11 kommentarer:

Jo sa...

God fortsättning!
Jag blir väldans sugen på att måla med min magnetfärg som jag fyndade på Pandurorean i våras. Jag vet bara inte var än!

Postadress Torslanda sa...

God Fortsättning!

Jag förstår hur du menar med kanten - tack för det tipset - nu blev jag ju så sugen på att måla med magnetfärg. En liten nackdel är att hela vårt nybyggade hus är tapetserat. Det är många, många år sedan jag hade tapeter, jag har föredragit målat för att just kunna måla om och måla över enkelt. Nu blir jag ju så kluven. Den där magnettavlan har jag inte köpt på IKEA ( har inte varit på IKEA....) och det skulle ju vara fint att måla istället..... Kluven!

Pysselmajorna sa...

God fortsättning och tack för jul hälsningen :) Vad fin din hörna har blivit :)

Monkan sa...

Kul med magnetvägg och beskrivningen om att slippa skarp kant var ju glasklar :)

Vilka fiffiga burkar som man bara kan smacka upp så där.

Kan man gissa att det kommer att tillverkas en massa magnetfigurer nu? :)

Hildas hem - Sofia sa...

Vilket bra tips! Jättesmart det där med burkarna på väggen, det ser väldigt häftigt ut! :)

Ha en fin dag!

Malou sa...

Vilken absolut underbar blogg du har!! Så fin och inspirerande :) Det prickiga pappret i barnens bokhyllor blev så fint! Jag har två st och ska göra likadant!!
Massa massa tips och inspiration :) Tusen tack och god fortsättning!!

Sanna sa...

Kanonbra tips! =)

God fortsättning och gott nytt år! <3
Kraaaaaaam
Sanna

Ylva sa...

wow vilken bra idé!
jag har magnettavla som jag inte har uppe och det var ju en grymt bra idé att sätta papper på den.

måla är ju tiptop det med, kanske försöker mig på det ngnstans det med :)

.................... sa...

Det där skulle jag nog också ta och testa, jag behöver använda allt utrymme jag kan få runt mitt pysselbord. Jag gillar dn pysselhörna den ser ljus och inbjudande ut, just nu är min mörk och kompakt, kan bero på allt för mycket prylar dock. Kanske en vårrensning skulle vara bra att planera in, låg och tänkte imorse att jag kanske skulle ta och försöka sälja lite på Tradera, det kanske är värt jobbet. Ha et gott nytt =)

Louise sa...

Vilken myyysig pysselhörna du har! Älskar det fina överdraget till symaskien. Förstår att du får mycket fint gjort där!! /Louise

Zima sa...

Va snyggt med en vit magnetvägg! Men det som drog min blick till bilden först var det superfina "symaskinsfodralet"! Sånt måste jag göra!
Maria