Sidor

lördag 11 december 2010

Tredje gången gillt

Ja den där gardinen jag sydde förra veckan blev ju inget vidare. Så gick jag och köpte en gardinkappa, en enkel vit, men när jag vecklade ur den ur paketet så var det smutsfläckar över den. Morr! Det slutade hur som helst med att jag sydde en hissgardin av det rosa tyget, precis som jag hade tänkt från början.


En kanal längst upp för gardinstången och sedan har jag bara rullat upp gardinen på en rundstång och knytit upp den med två bomullsband.


Hur man fotar en gardin har jag ingen aning om, men ni får tro mig när jag skriver att det blev väldigt bra och så mycket mysigare i köket när vi fick dit den. Tänk, det tog bara 2,5 år, här går det undan! ;-)

6 kommentarer:

Erica sa...

Väldigt fin blev den trots alla turer :)

skifferhuset sa...

Å fin blev den, enkelt att göra kan jag tänka mig, det brukar ju vara de sakerna som tar tid... *ler* Ha en fin dag! Kram Iréne

Monkan sa...

Det går ju med raktefart hos dig, bara 2,5 år för att fixa en grej, själv ligger jag på ca 10 år, tror jag (har tappat räkningen), för skåp som ska målas. Hade tänkt gå till färgaffären idag, men här sitter jag och kollar bloggar i stället...

Vad hemskt med smutsfläckarna, vilken besvikelse det måste ha varit, men den du gjorde själv ser ju jättefin ut, fiffig idé med rullningen och banden.

Pysselpralinen sa...

Haha, ja då behöver jag ju inte skämmas såå mycket som tog 9 månader på mig att få upp min köksgardin.:-) Det blev en vit och rödrandig, tyg från Ikea och exakt samma modell som du har sytt. Med rundstång och allt. Jag är väldigt nöjd och instämmer, vårt kök blev mycket mysigare.
Men hur man fotar gardiner har jag ingen aning om, du lyckades bättre än jag kan jag säga.
Fint blev det med det rosa tyget!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Ser jättefint ut! Vilken fin rosa färg :)

Fröken Fräken sa...

Precis så brukar jag alltid sy mina köksgardiner också! Mycket lyckad konstruktion och blir altid bra. Just nu provar jag dock med längder för att det inte ska bli konstigt med julstjärnan.