Sidor

söndag 24 april 2011

Trädgårdspyssel

Tredje året med egen tomt gör vi slag i saken och anordnar en rabatt :-) Ingen av oss är kunnig eller särskilt intresserad, men blommor är ju fint! Varje gång jag försökt planera en rabatt och börjat läsa om olika växter blir jag avskräckt och lägger ner hela projektet. X passar inte ihop med Y och Z får för långa rötter osv osv. Till slut åkte vi bara iväg till närmsta blomhandel och plockade på oss saker som vi tyckte var fina och som det stod "tycker om sol" på, det är vad vi kan erbjuda ;-)

Lillasyster rensar ogräs.

Kanten till rabatten byggde vi ihop av spillvirke från staketet. Jag älskar när man kan ta till vara på saker som annars skulle slängts.

Lavendeln har jag valt, det var den enda växt jag kände igen ;-) Längst bort har rosor planterats. Blir spännande att se hur det ser ut i sommar.

Se så fint det blev! Och bäst av allt, det är herrn i huset som är rabattansvarig. *sjukt nöjd* Jag å andra sidan fick två andra ansvarsområden. Ett ganska litet, som ni får se imorgon, samt ett lite större som skall påbörjas nästa helg.

För fler söndagsbilder, kika in på Fabriken.

6 kommentarer:

Jo sa...

Vilken fin och välordnad rabatt! Så ser inte ens mina NYanlagda rabatter ut, än mindre de gamla...

Vi kör på trial and error när det gäller växter, det blir som det blir och man lär sig på vägen. :)

Cissi sa...

Det ser jättefint ut! Själv har jag inte orkat få till några rabatter på vår tomt utan njuter nöjt av blommorna som kommer fram ändå (förutom maskrosorna). Morgondagens projekt blir att få ut gödsel runt äppelträdet som vi fick när vi flyttade in. Ludden var mycket förundrad över att man kunde få hem "bajs" i säckar. Jag hoppas ni haft en fin påsk annars.

Kiiromi sa...

Härligt att ha det gjort, blir nog jättefint till sommaren.

Ska försöka mig på något liknande här hemma också :)

/Mia

Postadress Torslanda sa...

Ser finfint ut - hälsar en som har en 1a rabatt i Nybyggarland. Lavendel är en favorit.

Hildemiho sa...

det ble jo super fint det da1 det er jo så fint med blomster. åh somjeg elsker våren og sommeren. super søt påsketårta forresten.
klem

Hawk and Weasel sa...

Snyggt! Jag ska få min första uteplats i hela mitt liv i sommar och är sjukt peppad på att plantera lavendel och örter och typ potatis. Får se vad det kan bli i slutänden.