Sidor

måndag 20 juni 2011

Lerig skaparglädje

Jag undrar om mammor också kan gå på förskola? Någon gång ibland, bara för att få leka lite? På storasyster förskola finns det nämligen en brännugn. Här har jag gått och letat efter dyra keramikkurser (och den jag bokade blev dessutom inställd!) och så leker min dotter med exakt detta på dagarna! Jag är så avundsjuk!

Och hon har talang mitt kära barn. Låt mig presentera två av frökens senaste alster. En skål och en bajskorv.

12 kommentarer:

Livet är Underbart sa...

Visst är barn underbara! Du skulle bara se vårat kylskåp efter att sonen lärde sig använda sax och tejp =) Underbart! kram kram

Erica sa...

Ha ha, en bajskorv. Ja varför inte liksom :)

Mia sa...

Haha... Underbart!!

Creative Pink sa...

Det var ju tjusiga kreationer hon hade fått till, det gäller att vara kreativ =) Om du bor i närheten av nordvästra Skåne så känner jag två superduktiga keramiker som även har kurser, eller faktiskt tre. =)
Drömde inatt att jag gjorde fåglar i keramik som var lite "kokko" med överdimensionerade näbbar osv. Den ena keramkern har bjudit in mig att vara med på en rakudag, man bränner leran i en provisorisk vedeldad utomhusugn, kanske blir det en kokkopippi jag kan svänga ihop.

Ulle sa...

Vilken känsla hon har!!
Jag gick en keramik kurs på ABF för några år sedan, det var SÅ kul!
Hmm... kanske skulle....Nää...
Kramiz

Postadress Torslanda sa...

Underbara!!! Det är klart att föräldrar också får gå på förskola ibland. Det är också tillåtet att använda föräldradagar till detta. Jag var med min lilla E i fredags - vi har pratat om det sedan i höstas och det var en mäkta stolt liten tjeja som hade med sig mamma. Vi körde lite halvdag från 8 till 13. Så roligt att få vara med i verksamheten.

Fiffiga Systrar sa...

hi hi! Vilken söt liten bajskorv.. ;) vilken talang hon har! kramisar

kristin sa...

haha bästa!
du får kanske bli dagisfröken då?:)

Stina Glaas sa...

Fantastiskt fina saker! Kanske lika bra att du skippar keramikkurserna och låter familjens Talang ha leran för sig själv. ;-)
Kram!

Anonym sa...

Jag arbetar som förskollärare (men vi har tyvärr ingen brännugn på min förskola). Mitt tips är att fråga personalen om ni inte kan få arbeta med lera på något föräldramöte. På min förskola försöker vi alltid få in någon skapande aktivitet så att det inte bara blir information. Det brukar uppskattas!

Ullis sa...

så härligt för henne! Blir också avundsjuk!
Ha et bra!
Ullis

Rebeccas DIY sa...

I butiker med konstnärsmaterial säljer de ofta keramiklera. Då kan du knåpa hemma och om du ber snällt kanske du kan få vara med när dagis ändå kör en bränning. När jag gick på keramikkurs för flera år sedan köpte jag hem massa lera och satt hemma och grejade, sen tog jag med det till kursens ugn och brände där.
Ha en skön midsommar!