Sidor

torsdag 16 juni 2011

Smycken av gammalt porslin

Efter en tur till byggvaruhuset, där vi bland annat fick med oss en våtslipsten till mig, utbrister sambon: "Jag har ju helt glömt att räkna in dina pysselsaker i ekonomin. Där har vi ju en jäääättestor post! Det måste jag kolla närmare på!". Attans då! Tur att jag lyckats samla på mig ett ganska schysst starkit i alla fall ;-)

Loppisfyndat porslin kan användas till fler saker än kakfat. Egentligen letar jag efter en tallrik med 50-talsmönster att göra fina smycken av, men denna tallrik var ändå trasig och jag var ju tvungen att prova mitt nya fina verktyg. Nu ska jag testa hur bra limmet egentligen håller...

edit: Här finns en bra beskrivning på hur man gör. Jag köpte en elektrisk våtslipsten på Jula för 200 kr (finns ej med på deras hemsida).

15 kommentarer:

Stina Glaas sa...

Fin. :-) Och tänk en sån massa kul saker du kan göra nu!! :-D "Experimentera mera" är dagens ord! :-)

Stina Glaas sa...

Och ja, det är tur att du fått ihop ett okej startkit. :-D

Jenny Bergvall sa...

FIN!!

Fisan sa...

Va cool!
Du är så himla påhittig.

Sanna sa...

Superfin! Skulle också vilja ha en sån slip.. =)

Kraaaaaam
Sanna

Creative Pink sa...

Det här har jag varit lite sugen på att testa ett tag, jag vill göra hängen titl halsband. Såg någon somm hade gjort hjärtformade, var det svårt?

Ser fint ut iallafall =)

Ulle sa...

Det är INTE bra när ens sambo kommer på sånna saker!!! De ska inte fundera för mycket på vad vi använder när vi skapar;)
Det är ju nästan gratis att pyssla! Eller hur?
Kram

Fröken Pimpinett sa...

Superfin!

Svar på garn och mönster till virkade tårtan hittar du här http://frokenpimpinett.blogspot.com/2011/05/fler-kakor.html

Pysselprinsessan själv... sa...

Så romantisk ring!!

Jag testade att limma glasmosaik på en ringstomme för ett tag sedan men det bara lossnade hela tiden. Om det håller så undrar jag vad du har för lim???
Ting från Gammelgården.

Petra / Popetotrora sa...

Jättefin ring!!

Ladylox sa...

Men åh så fiffigt!!

Lilladockan sa...

Den var verkligen jättefin! Jag hade lätt kunnat använda den! Jag tokälskar ringar...och smycken i ren allmänhet :)

Tack för dina kommentarer, du skulle bara veta hur glad jag blir varje gång jag ser att det har trillat in en kommentar!

Ang. min header så har jag ritat den själv så att höra någon säga att den är 'sjukt snygg' boostar mitt självförtroende så fantastiskt mycket! Så tack, din kommentar gjorde verkligen min dag <3

Fiffiga Systrar sa...

vad kul! verkligen jättefin! rapportera hur bra limmet håller! tack för att du bjuder på så härlig pysselinspiration! kram

Anonym sa...

Tack för tipset, jag har funderat hurman ska kunna göra det.

enkla nettan

Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... sa...

Jätte fint !!! Jag gjorde en berlock igår, slipade med sandpapper, var smidigt men fick inte riktigt den form jag ville ha men jobbar på det =) Ha en bra dag... KRAM Karoline