Sidor

onsdag 22 juni 2011

Trendifiera fulbyxan

Vad roligt att så många vill vara med i min utlottning! Och tack för fina idéer om vad ni vill se mer av. Återbruk, pysselbeskrivningar, smycken och kläder till vuxna är några av förslagen.

Jag har nyligen rensat i min garderob och i gamla kartonger med kläder. Två flyttkartonger ska skänkas bort och en kasse med blivande utklädnadskläder är lämnad till förskolan, men innan man gör sig av med allt kan man se om något kan återanvändas.

Denna byxa ser ju inte så värst trendig ut (och jag undrar när den senast var det?), men med enkla medel kan den räddas. Jag har sytt in på bägge sidor av benen och även i grenen så att de blev lite lägre i midjan. De byxor som lämpar sig bäst för detta är de som har dolda sömmar i sidorna och är i stretchtyg. Är man noggrann så mäter man och ritar upp vart man ska sy. Eller så trampar man på pedalen och kör på kvinnlig intuition ;-)

Det är himla bra att försöka göra om gamla kläder. Det värsta som kan hända är ju att man får slänga det man ändå inte tänkte ha kvar. Som kjolen jag försökte fixa till i helgen..

7 kommentarer:

jessan sa...

Visst är det bra att kunna sy om och på så sätt förlänga livslängden!? Bootcutjeans > stupisar: jag brukar ta på mig dem utochin och nåla lite längs benen så jag vet ungefär hur mkt jag ska ta in, sedan är det bara att tuta och köra :-)

Fisan sa...

ÅÅhh, jag vill ha en symaskin! Men en bra som inte skär ihop av att sy lite tyngre och tjockare tyger. Kan jag inte bara få min mammas? Den är ju så bra!

Erica sa...

Åh jag som inte är så trendig gillar fortfarande bootcut byxor, men måste säga att de blev väldans snygga när du gjorde om de också!

Håller själv på att rensar ut garderoberna och försöker rädda det som räddas kan.. Just nu syr jag badrockar av handdukar med stora reklamtryck på som vi fått någongång, någonstans..

Fröken Pimpinett sa...

Skönt att uppdatera garderoben lite! Jag lagade en hel hög med kläder förra veckan och nu känns det som om jag har en helt ny garderob.

Ullis sa...

Snyggt och bra idé. Har nog ett gäng byxor som jag skulle kunna se ur den vinkeln istället för attt kasta bort dem.
Glad midsommar på dig Fröken Pyssel!
Ullis

Petra / Popetotrora sa...

Ja, ibland är det bra att vara vän med symaskinen så man kan sy om och förnya! :-)

Hoppas du får en härlig midsommarhelg!

E.Winberg sa...

Det där skulle jag behöva göra med en hög byxor! Jag är dock alldeles för dum för en symaskin, haha!

Blev riktigt bra ju!