Sidor

lördag 9 juli 2011

Finservisen

Finservisen. Jag har sparat på den ett tag nu. I sisådär två år närmare bestämt. Kikat lite här och lite där och till slut har jag liksom plockat ihop ganska många delar.

En finfin kaffekanna, sex kaffekoppar med fat, sex stora djupa tallrikar, ett serveringsfat och en väldans massa assietter. Alla saker matchar inte perfekt, men allt porslin är vitt med vågig guldig kant, precis som jag vill ha det.

Jakten fortsätter ett litet tag till. Kanske hela två år till, vi får se. Några platta stora tallrikar skulle göra det hela komplett.

Hittills har hela kalaset kostat ca 350 kr. Det måste väl anses som rätt billigt för en finservis? Jag är då toknöjd!

9 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Ja, 350 kr hamnar definitiv under kategorin "Billigt för finservis"! Snyggt jobbat! :-)

Jo sa...

Väldigt snygg utan att vara prålig eller krusidullig. Att det dessutom är så billigt ihopskrapad får ju anses som en riktig bonus! :)

Postadress Torslanda sa...

Bra jobbat! Väldigt, väldigt fin :) Jag har ingen finservis men blir allt bra sugen på att ha en när jag ser din fina.

Postadress Torslanda sa...

Vad heter denna?

Sanna sa...

Superfin servis! Och billigt! =)

Och jag bara älskar din söta lilla sminkväska! <3

Kraaaaaaam
Sanna

Monkan sa...

Söt servis och otroligt överkomligt pris :) med kanna och allt!

Sminkväskan är verkligen sockersöt. Fina tyger och så fint du dekorerat. Jag har planer på att sy nån sorts necessär/sminkväska men jag tänkte sy i dragkedjan innan jag syr ihop fram- och bakstycken, inbillar mig att det borde bli lättare eftersom man kan ha den stängd när man syr. Sy i dragkedjor är det värsta jag vet i syväg, näst efter knapphål...

Louise sa...

Vilken söt finservis! Jag älskar lite äldre serviser och tycker de har en sådan charm om man jämför med nyproducerat! Att man dessutom kan komma över dem till ett bra pris gör ju inte saken sämre. Jag fick en komplett servis av min svärmor i julklapp för något år sedan som hon ropat in på auktion. Lycka till med ditt fortsatta letande. Dessutom TACK för boken, den kom i dag och jag har redan hunnit bläddra lite i den och ser fram emot en längre läsning i skuggan av mitt plommonträd! kram

Julia sa...

Gud vad fin. gillar verkligen detaljerna.
Gett dig en liten länk :)
/Julia - pysseltok

Hanna sa...

Så fin servis.
kram
Hanna