Sidor

tisdag 19 juli 2011

Kockmössa

Ingen av de stora människorna i den här familjen gillar att laga mat, men jag har en plan! Om barnen får fina köksutstyrslar kanske DOM kan laga mat till OSS? Vad tror ni? En kockmössa, kan det funka?

Jag börjar med att klippa ut en remsa tyg som är några cm större än storasysters huvudmått och ca 10 cm bred. Viker remsan på mitten, stryker på vliseline, viker in kanterna och pressar. Sedan syr jag ihop ändarna räta mot räta och vänder (se foto nedan).

Nu är det dags för själva mössfluffet. Jag klipper ut en rund tygbit, 40 cm i diameter. För att mössan ska passa både litet och stort troll så gör jag en sprund på ca 10 cm.

Stoppar sedan ner kanten på det runda tyget i bandet och nålar fast. Sprunden är längst bak där ändarna är. Jag spar lite av ena änden fri så att den kan läggas omlott den andra (se foto nedan). Sy ihop!

Sist fäster jag ett kardborrband vid ändarna så att storleken kan regleras. Klart!

Nu har i alla fall storasyster en hel kock-outfit :-) Mössan råkar visst passa mig också, men jag har ju inget förkläde så JAG kan i alla fall INTE laga mat! ;-)

15 kommentarer:

Lilladockan sa...

gud så söta :)

Anonym sa...

Hihi... nej det är ju klart. Utan förklade kan man ju verkligen inte laga mat! :) Mycket sött!

Två Små Gryn sa...

Underbart fina! Då är det bara och vänta på en härlig middag då! =)

Att vara någons fru sa...

Vilka saker du tillverkar! Jag blir helt stum!

Louise sa...

Vad smart med karborren och så fina kockkläderna blev!! Dy syr verkligen helt fantastiskt fina saker!! /Louise

Rumpetuss sa...

Sååååå himla fint! Du är så inspirerande, undrar bara hur du hinner?? =)

Edith och Jag sa...

Vilken underbar kock-outfit! Dina beskrivningar på hur du gör dina olika syprojekt är superbra gjorda.
Kram Maria

Johanna sa...

Vem behöver vara bra eller gilla laga mat om man är så duktig på att sy?!?
Din verk är bedårande och jag gillar dina beskrivningar skarpt!
Kram Johanna

Petra / Popetotrora sa...

Låter som en utmärkt plan, tycker jag! :-)

Och du, klart du ska hoppa på den rosa utmaningen! Den är ju som gjord för dig. :-)

Sanna sa...

Åhh va duktig du är, supersött!! =)

Kraaaaam
Sanna

E.Winberg sa...

Super-duper-fint! Köpte lite köksprylar igår som skulle passa fint till den här outfiten på åhléns rean!

E.Winberg sa...

Jag kom på vad jag skulle vilja se på din blogg! Jag vill så gärna lära mig att sy, har du något bra tips eller beskrivning för en nybörjare?

Helena sa...

Vilken fin kockutstyrsel!

Slow-Eva sa...

Haha, bra idé!

Denice sa...

Men åh, min dotter har bestämt att hon ska vara hella kitty eller jordgubbslisa på sitt kalas om ett par veckor. Men hallå liksom, vilka krav. Nu vet jag i alla fall hur jag skulel kunan få ihop en huvudbonad liknande jordgubbslisas om valet landar där... :-)