Sidor

tisdag 30 augusti 2011

Värma liten

Här om dagen fick jag nys om projektet "Värma Liten" via Fröken Pimpinett. En kampanj till förmån för de små barnen på Panzisjukhuset i Kongo. Jag är inte så bra på att varken virka, sticka eller sy barnkläder, men jag hoppas att någon liten skrutt kan värma sig med denna filt under kalla nätter. Ett lapptäcke av mjuka tygfynd i rosa, brunt och rött och med undersida av ljusrosa fleece.
Det knyter sig i magen när jag tänker på alla barn som inte ens har det självklara i livet och jag tittar på mina egna små troll och tänker hur fantastiskt bra de har och hur lycklig jag är som kan ge dem det.

Lapptäcket är verkligen sytt med kärlek och jag blir så glad när jag läser om alla fantastiska människor som hjälpt till i detta projekt. På fredag är kampanjen slut, men häng med och läs rapporter från plats i Kongo framöver. Här och här kan ni läsa mer!

10 kommentarer:

AvMeg sa...

Kjempefint teppe til noen som trenger det! Godt initiativ å hjelpe disse barna :-)

Fröken Pimpinett sa...

Jättefint täcke! Och visst blir man sorgsen av tanken på att barn som far illa. Sedan jag själv fick barn kan jag inte läsa om sådant utan att storböla. Värma liten är verkligen ett inspirerande initiativ tycker jag!

Linda sa...

Fint!
Jag har deltagit i Värma liten hela sommaren. 70 sydda och virkade plagg fick jag ihop till slut. Det har varit helt fantastiskt roligt att vara med.

Ullis sa...

Fint av dig, och vackert täcke! Ibland förstår man in tehur bra man har det förrän man påminns om alla som har det så mycket värre, bra då att det ordnas projekt som Värma Liten.
Ha det fint!
Ullis

Lotten sa...

Så fint täcke du har sytt! Det kommer nog att skänka mycket glädje till någon liten.

Kraam Lotten

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Så fint, både själva täcket och tanken bakom det. Hoppas och tror att det ska värma någon liten någonstans långt borta :)

Jo sa...

Jättefint! Det var en bra idé med ett täcke, det kommer nog till nytta!

Anna sa...

O vad fint! Glad mamma och varm bebis tror jag. Tack för att du ryckte in och gjorde det med så kort varsel!

stella sa...

verkligen en bra sak. I sommar skickade jag en kofta som jag hade stickat. Älskar att göra saker till välgörenhet:)

Ida L sa...

Vilket underbart härligt täcke du gjort! Det kommer alldeles säkert värma en litet hjärtegryn.