Sidor

onsdag 30 november 2011

Adventskalender

Imorgon är det första december och jag blev precis klar med en liten adventskalender till storasyster. I askarna gömmer sig choklad, godis och smycken, men jag har inte hunnit fylla alla än. Har ni tips på andra saker att lägga i?

Kalendern är gjord av tändsticksaskar. Det finns massor av beskrivningar om man googlar, men jag har helt enkelt bara tejpat ihop dem tre och tre och sen tejpat överallt som en galning för att slutligen limma på fina papper och dekorationer. Lådknopparna är gjorda av "brads".

När storasyster fick sin första kalender var hon tre år och det tog ungefär 20 dagar innan hon accepterade att man bara fick öppna en lucka om dagen, puh! Av den anledningen får lillasyster vänta ett tag innan hon får en egen, vi får väl se vad fröken tycker om det...

24 kommentarer:

hönapöna sa...

sötaste kalendern jag har sett tror jag...! :-)
Kanske vore nagellack ett tips, beror ju på hur gammal hon är visserligen, men jag vet att det hade gått hem här!

Denice sa...

Hmmm... små tvålar, pärlor, bokmärken (kanske för stora?), klistermärken, hårspännen, hårband, lypsyl, söta gem, söta suddigum. Svårt när det är så små askar, annars hade man kunnat ta strumpor, kritor osv också.

Häng på sew alongen föresten, jag torr det blir jättekul.

LOPPISTAN sa...

Vilken strålande idé, den är ju hur fin som helst! Jag har inte hängt med på hur stor storasyster är men det borde kunna få plats ett litet nagellack eller snygga skosnören. Eller så får du vika ihop en karta som leder till något större. En kalender-kompromiss kan man säga :)

Ullis sa...

Så söt! Den är hur fin som helst!
Mina töser får små presenter vissa dagar i sin kalender, men ofta hänger där istället ett meddealnde, som "Idag är det dags att baka pepparkakshus", "Ikväll blir det pysseltajm", och nu på fredag tänkte jag de skulle få ett meddelande om att vi ska gå till simhallen och bada. Den stora tösen, som har förstått detta med kalender, tycker det är jätte kul med lapparna, då vet hon att det ska hända något extra roligt.
Ha det rba!
Ullis

Madeleine sa...

men åh vad gullig! vi har en butik här i kalmar som heter tiger, (rtgr) där finns typ tusen saker som man kan ha i kalendern som kostar 10 kronor stycket. men ja, man kan ju alltid ge en hemlighet nerskrivet på papper eller ett lösenord till något. eller kanske en skattkarta till saken om den är stor?

Livet är Underbart sa...

Super söt <3

LyckligaPraliner sa...

Så fin! och en mycket bra idè :)

Ann-Louise

Lilladockan sa...

jösses så fint! du är så himla duktig! :D

Mia sa...

Super duper söt!

Pysselmajorna sa...

Gud vad fin! Vilken underbar ide. Jag har aldrig sett en sådan innan Och vad fint du har smyckat den.
Små tillbehör till hennes dockor borde ju få plats i lådan. Du har ju fått en massa andra bra tipps, gillade den iden med en liten skattkarta till en present som kanske inte får plats i lådan :)

Trine sa...

Det er den absolutt fineste kalenderen jeg noen gang har sett! :)

Ninja sa...

Vilken kreativitet...

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Underbar :) Älskar fågeln på "taket" :)

Helena, Craft and Creativityeen sa...

Jättesöt! Himla kul idé! Fin kombination av färger och mönster också. Och pricken över i:et förstås pippin.

Rebeccas DIY sa...

Vilken underbar liten kalender, helt fantastisk!

sessy sa...

fantastisk!

Regina sa...

Söt idé ju

Petra / Popetotrora sa...

Jag är riktigt imponerad av din fina kalender!
Och alla tips på småsaker jag hade ser jag att du redan fått i tidigare kommentarer. :-)
Ha det fint! //Petra

Vardaxlyx sa...

Men va söt kalender. Du är bara såå bra!
Kramkram

Sara sa...

Supersöt kalender! En sådan skulle jag nästan själv vilja ha.

När jag var yngre samlade jag på nyckelringar, suddgummin och små sminkartiklar som jag sedan använde på mig själv och på min sminkdocka. Sminket kan vara tex ögonskugga eller läppstift/läppglans, borde finnas hos Dollarstore eller Rusta. Men varför inte i realådan hos Lindex eller H&M? Kram Sara

Postadress Torslanda sa...

Bloggvärldens finaste tror jag. Fantastisk!

Louise sa...

Åh så söt!! En sån vill jag också ha!! /Louise

aletheiali sa...

så himla fin!! underbar kalender idé^^ måste göra en sån, skulle verkligen underlätta att lägga alla små dittan o dattan saker som dräller runt o försvinner då o då ;)

Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... sa...

Åh, en sådan hade jag när jag var liten för ca 25 år sedan (usch, är jag verkligen så gammal...) och har även gjort en i vuxen ålder till min mans syskonbarn, de blev lika glada som jag blev som barn =) KRAM