Sidor

onsdag 21 mars 2012

Storasyster bakar

När jag och storasyster bakar brukar det ofta börja med att fröken struntar i vad jag säger och häller i en massa saker som inte ska ner i smeten (eller på golvet). Sen tröttnar hon och går och leker med något annat och jag får avsluta allt själv medan lillasyster drar i mina kläder och skriker. Så harmoniskt och mysigt ;-)


Men små människor växer ju upp snabbt och den här gången var det faktiskt så där mysigt som jag alltid föreställt mig att det ska vara att baka med sina barn. Iklädd sitt förkläde fullföljde hon med glädje sitt bakprojekt från början till slut. Nu ser jag fram mot fler mysiga bakstunder! (Tills lillasyster blir lite större och det blir bråk om vem som ska hälla ned vad i smeten ;-))

21 kommentarer:

Lina på rumochrabalder sa...

Vilka ljuvliga bakverk! Sötaste jag sett på länge. Vad mysigt ni måste ha haft!

LyckligaPraliner sa...

Hahaha vad myyyyyysigt ;)) Mina gjorde likadant. Det är väl nån period de ska igenom :)) Mina bakar utan att slåss nu. Framsteg. Hälsa storasyster att hon har bakat världens finaste godaste bakelse! Mums vad de ser goda ut.

Kram Ann-Louise

sveas punkt. sa...

Det finns hopp!? Vi är fortfarande i den första delen av din beskrivning men så är ju Stor bara 2 år också!
Finfina bakverk var det, blir lite sugen! :)

Katarina sa...

Det mest fantastiska är då hollywood-film-stunder infinner sig.
Det händer här hemma att lilltjejen snällt klär av sig, viker kläderna, pussar oss och går och lägger sig. Somnar och ser ut som en ängel. Helt självmant.
Jag älskar att dessa dagar finns... MEN...
Det är nog tur att man har dagar då lillasyster drar i kläder och skriker och storasyster hittar på egna recept.
Jag menar, annars vore livet för perfekt :D

Helt underbara små bakelser och härlig dag!

CreandoPhoto sa...

Vilka härliga bakverk sen då. Hade mer än gärna kommit på det kalaset :)

Angående distanskurserna.... (ehum, skruvar lite på mig)...jag har också kommit av mig kan man säga. Men har en plan att komma igång vilken dag som helst nu... :)

Kramar Kicki

Sityliv sa...

Åh, det ser riktigt gott ut! Jag är med någonstans i första delen av din metodbeskrivning fast hos oss ingår mycket smakprover längs vägen. I morse skulle jag steka pannkakor och hade kommit till mjölk, mjöl och salt i smeten när sonen kommer utfarande med ett: "Mmm, vad är det som luktar?" -Ehh, inget ännu, du får smaka när det är klart! :)

Fröken Pimpinett sa...

Fina bakverk!

Hemma hos oss tröttnar lilla T snabbt, men hon har ännu inte kommit på att hon kan hälla i egna ingredienser. Jag tycker det är supermysigt att baka tillsammans!

Fisan sa...

Se där, innan du vet ordet av är du värsta bullmamman! Va mysigt det låter. Jag får fokusera på att hålla små fingrar borta från roterande elvispar...

Beas sa...

Hihi...känner igen det där lite grand, men jag har löst det så att båda barnen inte är med samtidigt eftersom det krävs ett visst "fokus" för dem att se alla delar i bakningen från början till slut. Att inte få vara med i alla moment rent konkret, utan behöva dela med sitt syskon, tror jag inte de kan ta åt sig lika bra rent "pedagogiskt". Min dotter är nu så hävlig att hon fixar att sno ihop muffins utan recept, jag står bara bredvid och är en hjälpande hand när det behövs. Sonen är mer intesserad av matlagning så han fixar chili-con-carnen och den ugnsbakade falukorven med tillbehör. De har han gjort som sitt. Egentiden var och en för sig är oerhört viktig tror jag, även fast det ser så mysigt ut i tidningsreportagens pepparkaksbak med hela familjer som dundrar med brödkavlar samtidigt.

Näe...varannan dag har den som laga mat med sig ett barn i taget i köket och då blir det väl använd kvalitetstid också. (Puh...vilken lååång kommentar det här blev då)

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Haha ;) Fina dom blev! Nästan så man inte vill äta upp utan istället ha som prydnad :)

Christine sa...

it looks so yummy! :D:D:D

Nyman sa...

Oj så sött :D Ser väldigt smarriga ut. Bakade mycket med mamma när jag var liten, vilket har lett till ett väldigt stort bakintresse.

Ha en trevlig torsdag,
Malin

Fiffiga Systrar sa...

Vad mysigt och vilket fint resultat!! Det är mysigt att baka... allra helst tillsammans! Som sagt... så länge det inte blir bråk eller sura miner! ;-)

Det verkar som ni haft en riktigt mysig stund!

KRAMAR till dig från oss!

Lena Nordin sa...

Superfina färger på bakverken, de ser verkligen inbjudande ut!

Sofia-Sobeide sa...

:D härligt! Ser gott och färggrant ut!

hönapöna sa...

härligt färgglada bakverk...! Och visst är det härligt de få gånger som bakningen faktiskt är harmonisk...! :-)

Borgmästaren sa...

Snyggt! Har harvat mig genom den perioden och nu har en precis blivit självgående och man får nästan bromsa produktionen, eller åtminstone ätandet av samtliga kakor.

miniflumm sa...

naw, så söta cupcakes!

Helena, Craft and Creativity sa...

Härliga färger, ser mumsigt ut!

Känner igen det där med bakning med barnen. Blir sällan som jag tänkt mig... men ibland så blir det precis så där mysigt som man hoppats. :)

Mössan ovan skulle JAG gärna ha på mig och då tycker jag inte ens om att bära mössa! Finfin!

aLva sa...

Så söta! ^-^

E.Winberg sa...

Åh guuu va goda dom ser ut!