Sidor

tisdag 13 mars 2012

Virkat pallöverdrag

Det händer en hel del runt mig just nu. Bra saker tror jag, men tiden att pyssla har blivit begränsad. Så är det ibland, livet bjuder på överraskningar. En litet virkprojekt har jag dock hunnit klart. Ett överdrag till en loppisfyndad pall. En glad färgklick i vårt annars så vita sovrum. Nu saknas bara en stor spegel. Ehm, och en sänggavel och några tavlor och överkast och och och... ;-)
Jag har upptäckt hur olika mina foton ser ut på olika datorskärmar här hemma. Det gör mig galen när jag ska redigera mina foton. Vilken skärm visar egentligen rätt? :-S

27 kommentarer:

sveas punkt. sa...

Åh, vilken härlig!! :)
// Sandra

hönapöna sa...

på min skärm ser dina foton alltid lövely ut...! ;-)

fruU sa...

Så fantastisk flott heklet pall. Og, hvor er klesstativet ditt i fra. Det var veeeeldig min stil.

sofia sa...

Så himla fin! Skön färgkombo. Dina foton ser alltid strålande ut på min dator med. : ) Hur gööör du egentligen för att få sån lyster i bilderna?! Du kan ju inte ha flödande solljus jämt hemma hos dig? ; )

sofia sa...

Så himla fin! Skön färgkombo. Dina foton ser alltid strålande ut på min dator med. : ) Hur gööör du egentligen för att få sån lyster i bilderna?! Du kan ju inte ha flödande solljus jämt hemma hos dig? ; )

Trådanten sa...

Vilken fin pall!! Ser ut som min farmors telefonpall som hon hade i hallen. Min farmor hade varit helt rätt om hon levde nu!

Helena, Craft and Creativity sa...

Visst är det störande det där med olika datorskärmar!! Håller med. :( Jag har slutat titta på mina egna bilder på andra datorer, om jag kan undvika det. Blir bara sur.

SUPERFIN pall!!! Har dregglat över Wood & Wool Stool's pallar i flera år och tänkt att någon gång ska jag också testa. Var det svårt?

CreandoPhoto sa...

Så vacker! Härliga färger!

Man kan kalibrera sin skärm. Har du gjort det? Annars sök på nätet efter det. Det ska innebära att man får rätt färger på dataskärmen. Sen begränsas det givetvis utifrån vad man har för upplösning på skärmen...

Kramar Kicki

PS ja, jag mår bättre nu... :) :) tackar som frågar...

Annika sa...

Så fint det blev. Älskar färgerna. Söt!

Katarina sa...

Ser superfint ut här också.
Det är bra att kolla på olika skärmar, men man får nog inse att folk som sen tittar i diverse bloggar har olika kvalitet på sina datorer/skärmar - man kanske kollar i mobil mm, så man ska inte stirra sig blind.
Värre är om bilderna ska upp i stortryck. Då ska man nog stirra sig blind.. ;)

Jättegulligt för övrigt!

Nyman sa...

Tack för dina kommentarer, krympplasten var bland det roligaste jag gjort på länge :D Jo, blev ganska nöjd med kameran. Min senaste kamera är en gammal systemkamera :)

Vilket otroligt sött överdrag till pallen, gör så väldigt mycket med färg :D Blev ju super fint.

Ha en trevlig kväll,
Malin

Monkan sa...

Uuursnyggt överdrag. Fint färgmatchat, och man blir ju helt enkelt så glad av mormorsrutor. Jag är också sugen på att göra ett överdrag till min pall och jag är strax klar med ett stickprojekt så det är kanske dags för lite virkande.

Åååååh, bokstavstavlan är ju helt underbar! Kanske du kan trycka upp den som tapet? Men oj, djur på C var ju inte lätt, citronfjäril kanske :)

Nina sa...

SÅ fin! verkligen en härlig färgklick!

Jag har också det där problemet med skärmarna och blir tokig. Har försökt kalibrera men det blir inte så bra som jag vill. Min man säger också att man får acceptera att det kommer se olika ut på allas skärmar och att det är en del av att blogga. Bah, som att man kan känna sig nöjd med ett sådant svar! Fast allra värst är det ju när man ska beställa bilder till utställningar eller annat. Suck, jag borde nog ta tag i det känner jag medan jag skriver... Om jag kommer på något klockrent lovar jag att tipsa!

Borgmästaren sa...

Snyggt! Men fattar inte vad du menar med att tiden att pyssla begränsas. Antalet pyssel du producerat i år överskrider vida det de flesta åstadkommer på ett helt år. ;-)

Fisan sa...

Visst är livet spännande nu? Man kan hyra skärmkallibrerare i välsorterade fotobutiker. Fast det vet du väl redan? Ni har säkert en som ligger och dräller någonstans.

Rebecka Malmgren sa...

Dina bilder ser fenomenala ut på min skärm också.
Om man tycker att det är ett problem med att färgerna ser olika ut så kan man färgkalibrera sin skärm. Det gör väl inte i och för sig att bilderna ser ut på samma sätt på alla skärmar som följer din blogg men om du sitter i fotoredigering och vill trycka dina bilder (tex från finfina Crimson lab) så är det ju en klar fördel om det du redigerar fram på din skärm blir det som trycks.
Jag har köpt kalibreringsprogram på B&H i New York, det finns med säkerhet på närmre håll!
Dyrt var det i alla fall inte.
Keep up the good work! Din blogg är mycket inspirerande!

Fröken Pimpinett sa...

Finfint pallöverdrag!

Malin/BilboBlueEyes sa...

Så blir det ibland, hoppas det är bra saker som händer... :-)

Sofia-Sobeide sa...

Super fin och härlig färgklick! :)

Kanel & Cayenne sa...

Åhh, så fint! Har ju aldrig riktigt lärt mig virka, men nu gjorde du mig väldigt sugen på att ta tag i det där med att lära mig.... :)
Kram Jennica

Elinor sa...

Riktigt snyggt! Påminner lite om stolsdynor jag virkat till dotterns pinnstolar, visst är det i Mollygarnet? Längtar tills jag också får ett stort sovrum och kan ha en sån där fin klädställning!

Hoppas att det bara är bra saker som cirkulerar kring dig just nu :)

Elinor sa...

Riktigt snyggt! Påminner lite om stolsdynor jag virkat till dotterns pinnstolar, visst är det i Mollygarnet? Längtar tills jag också får ett stort sovrum och kan ha en sån där fin klädställning!

Hoppas att det bara är bra saker som cirkulerar kring dig just nu :)

Pysselmajorna sa...

Vilken fin pall, ett litet överdrag gör mycket. Jag tycker alltid att dina kort ät helt underbart fina :)

Tanten på auktion sa...

överdraget lyfter verkligen pallen så det blev perfekt =) Och dina bilder är jättefina (på min skärm iaf)

maja...Style & Life by Leia sa...

Dina bilder är precis som alla andra skriver alltid lika fantastiska. Men jag jag tänker from nu skylla på min skärm och dålig färgkalibrering och gu vet allt när folk undrar varför jag inte tar bättre bilder.
Att jag helt enkelt inte har tid och ork att sätta mig med instruktionsboken till kameran behöver ju ingen få veta;)

Jag håller på å virka ett överdrag till en puff....som vanligt virkar jag med för tunt garn så det tar en eeeeevighet:)

Kram kram

Zima sa...

Åh vilket härligt pallöverdrag! Ääälskar färgkombinationen rosa + rött! Superfint!
Håller med - dina bilder är alltid fina! :)

Anonym sa...

Vilken fin pall! Överdraget är ju jätteläckert! Vill ha!!!