Sidor

måndag 23 april 2012

Hon kan själv!

Japp, hon kan själv. Hon har knäckt koden. Bokstäverna har hon kunnat länge och det har varit på gång ett tag, men nu har det lossnat på riktigt. Storasyster kan skriva och läsa. Alldeles själv. Det är stort!

Inköpslista på viktiga saker som alltid bör finnas hemma.

Jag rotade fram lillasysters "Max napp", men förutom att den är ganska tråkig så vore det bra med en bok med versaler. Har ni några tips på bra nybörjarböcker?

26 kommentarer:

kavallinskan sa...

Åh, vad fint hon har skrivit! Det är så roligt att se när de gör sina framsteg!
kram

kungen o majkis sa...

Men vad härligt :-)!! Så duktig!

CreandoPhoto sa...

Ljuvligt! De där första skrivna lapparna är värda att rama in för eftervärlden :)

Kramar Kicki

hönapöna sa...

underbart... jag går själv och väntar på att HönaPönan ska knäcka koden!
Har inget direkt boktips att ge, men ta ni er en sväng till biblioteket, där gillar de att hjälpa till med sådana saker!

Borgmästaren sa...

Ja, det är stort! Grattis! Sedan blir man förvånad när de använder sin kunskap till att skriva förbjudna saker. "Fan" är populärt här.

Edith och Jag sa...

Åh vad hon är duktig! Det är alldeles magiskt när barnen knäcker koden. Just Max-böckerna var poppis hos mina barn. Kan annars tipsa om att Gleerups har en serie lättlästa böcker som handlar om djur. En del av dem är skrivna med versaler. Det finns också böcker skrivna av Helena Broos med versaler. Bör finnas på biblioteket.
Kram Maria

Edith och Jag sa...

Åh vad hon är duktig! Det är alldeles magiskt när barnen knäcker koden. Just Max-böckerna var poppis hos mina barn. Kan annars tipsa om att Gleerups har en serie lättlästa böcker som handlar om djur. En del av dem är skrivna med versaler. Det finns också böcker skrivna av Helena Broos med versaler. Bör finnas på biblioteket.
Kram Maria

Emma sa...

Kul! Fantastiskt när de knäcker koden.
:)

Julia - Inredning o Sött! sa...

"Mollan och bullarna" är skriven med versaler (av Lena Andersson) Är ute efter böcker med versaler jag med! Googlade men hittade inte så mycket..

Fröken Pimpinett sa...

Härligt! Det är så fint när barn äntligen lärt sig skriva och läsa - vilken frihet!

Anna - På landet Mot skogen sa...

Å vad kul! Man blir ju så ohyggligt stolt när de lärt sig att läsa :)
När min son precis hade börjat läsa använde jag alla möjliga småbarnsböcker, som tex Molly, Grodan. Det finns fina böcker om Den Lilla Blå Draken också, men jag kommer inte ihåg om de är skrivna med versaler.

Fisan sa...

Hon är så duktig! Ett spel där man ska para ihop ord med bilder kanske skulle passa? Jag har inget att rekommendera tyvärr. Barn alfapet? Vill minnas att det fanns en version med bilder på spelplanen som man skulle lägga ordet till.

Katarina sa...

Det är verkligen helt fantastiskt! Förstår din glädje :)
Bra böcker har jag inte så bra koll på. Borde kolla upp själv faktiskt.

Monkan sa...

Hon kan själv och hon kan jättebra! Underbar lapp (kuvert), måste ju sparas.

Kanonfint fågelbohalsband du gjort, och bildstorleken är utmärkt :) Lagom helt enkelt. För små bilder är inte kul, man vill ju se vad det föreställer, men för stora så att de fyller hela skärmen är inte heller bra, då föredrar jag mindre som man kan klicka upp storleken på vid behov.

Dekorationen till tekulan var ju ursöt, vilken bra idé. Jag har haft lera liggande i många år men inte kommit på vad jag ska göra av den, kanske skulle ta och söka lite inspiration på nätet.

Lina på rumochrabalder sa...

Vilken lapp! Den hade jag köpt en fin ram till. Lättläst heter en serie böcker skrivna med versaler. Annars tror jag Bamsetidingarna är skrivna med versaler. Hälsa din flicka att hon är duktig!

maria syr och så vidare sa...

Underbar inköpslista! Och duktig tjej!

HannasHörna sa...

Hej!

Vad underbart! Och så stolta vi är för våra fina små...

Ha en go vecka!

Sara sa...

När jag precis lärt mig skriva så skrev mamma ner alla bokstäver i alfabetet på en griffeltavla vi hade hemma. Jag fick sedan sitta och övningsskriva alla bokstäver, det var roligt så länge man orkade :)

Kram Sara

Anonym sa...

Finns en mängd böcker "Extra lätt att läsa" som är skrivna med versaler. Kolal på bibblo! Kramis!

Helena, Craft and Creativity sa...

Hurra vad kul! Min stora tjej knäckte också koden här för ett tag sedan. Väldigt roligt! Kram

Ellinor sa...

Jag läste Pixi-böckerna när jag nyss lärt mig läsa.

Anonym sa...

O va härligt! Och vilken stolt mamma! Kram

Nina sa...

Hurra! Det är ju sjukt stort! Och jag hade lätt ramat in den fina listan=)

m sa...

Det är ett härligt ögonblick när de börjar läsa!
Det är nog svårt att hitta böcker med versaler. De jag har sett har lite mer text och det är ofta det som är det svåra när man börjar läsa, att läsa hela meningar och komma ihåg. Mitt tips är att skriva t ex Maxböckernas text med versaler på postitlappar och sätta över. Har de väl knäckt koden brukar de små bokstäverna snabbt gå att använda, men då kortare meningar i början. Lästips till dig: Nya LUS-boken av Allard, Rudqvist & Sundblad och Bente Eriksen Hagtvets böcker om språkstimulering och skriftspråksutveckling.
Du kan säkert låna alla på biblioteket, annars finns de på t ex Bokus.

Maria sa...

Så härligt!

Anonym sa...

Leta efter böcker märkta med EXTRA lätt att läsa på bibban. De har vi haft mycket glädje av.

Sedan när mina barn kunde det har KLass 1B varit en stor favorit. Stort lycka till!

Sara F