Sidor

fredag 18 maj 2012

Gammalt blir till nytt

Kinoko bjöd på den fantastiska idén att sy påslakan av gamla underlakan med spets och brodyr. Har man inte några egna finns det att fynda på t.ex tradera. Jag köpte fyra vackra underlakan och sex stycken örngott. Av underlakanen blev det två stycken härligt krispiga och tjocka påslakan. Jag ser fram mot att krypa ner i sängen och sova ikväll.

Sovrummet har länge varit ett enda stort inredningskaos, med madrasser för små människor på golvet och flyttkartonger mot väggen. Det var inte en dag för tidigt att ta tag det. Sänggaveln är på plats och pionlampan gör mig glad varje gång jag ser den. I fyra år har vi bara kunnat spegla oss i badrumsspegeln, men här om dagen slog vi på stort och införskaffade äntligen en helkroppsspegel. Det börjar bli ordning och reda i sovrummet, banne mig!

32 kommentarer:

Musqot sa...

Vad härligt! Gamla lakan är det bästa! Älskar att krypa ned bland nymanglade krispiga lakan! Smart att sy ihop till påslakan;)

I bröllopspresent fick vi vårt monogram broderat på gamla fina örngott, mycket uppskattad present, jag får visa dem på bloggen framöver)

Kul att du finns på fb!

Ha en trevlig kväll!

Lina på rumochrabalder sa...

Vilket vackert sovrum du har! Pionlampan är helt underbar. Kram och gonatt!

Lilladockan sa...

Jisses vad fint allt blev! Gillade verkligen idén med lakanen, det måste jag testa någon gång. Ska bara hitta ett gäng med fina underlakan. Tack för att du är en sådan inspirationskälla med dina vackra bilder :)

hönapöna sa...

gillade också mias idé, men har inte kommit så långt med den! :-)
Ert sovrum ser underbart ut, skönt att få lite ordning kan jag förstå.
Vägrar tänka på att jag snart kommer att hamna i flyttlådeträsket...
Önskar dej skön dag, kram...

HannasHörna sa...

Hej hej!

Väldigt inspirerande och fint! Jag behöver ta tag i sovrummet bums...

Grattis till fem år med bloggen och fb!

Kram

Pysselmajorna sa...

Jag älskar de gamla lakanen och det är mycket bättre kvalitet än på de man köper nu. Fint :)

Annika GW sa...

Jag vet att både min mamma och svärmor har gamla lakan nerstoppade i sina byrålådor och som dom inte använder. Jag ska genast fråga om jag kan få dom. Jag blev så sugen att också sy påslakan! Jättefint! / Annika

Borgmästaren sa...

Jättefint! Den kvalitet som fanns förr på lakan finns inte idag. Loppis är det som gäller om man ska ha den kvaliteten nu.

Christine sa...

så nydelig! vil ha soverommet mitt som det der :D

sveas punkt. sa...

Fint, du kommer sova som en prinsessa!!

CreandoPhoto sa...

Ett av de vackraste sovrummen ever. Om jag får tycka! :)

Kramar

Ps har också sådana fin-fina påslakan på gång....i huvvet :)

Helena, Craft and Creativity sa...

Vilket harmoniskt och vackert rum!

Emmi sa...

åh så skulle jag vilja att mitt sovrom såg ut! så himla vackert

Rumpetuss sa...

Superfint!! Tror jag flyttar in hos er =0)

Anonym sa...

Fint och hyfsat enkelt projekt tänker jag. Jag brukar tänka så om de flesta syprojekt, sedan slutar det ändå alltid med att jag sitter och svär vid symaskinen :P

(Tack för din kommentar hos mig, jag svarade på den men eftersom jag är ny i bloggvärlden har jag fortfarande inte listat ut om du ser mitt svar automatiskt eller om du måste gå in och kolla?)

Fin blogg!

A House With A View sa...

Men ååååh vad himla fint!!!!! Förstår att det måste vara en fröjd att krypa ner bland de lakanen:) Och vilken jättefin sänggavel!!! Ett mycket vackert sovrum!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

Fröken Foto sa...

Underbart sovrum! Lampan var ju hur härlig som helst och jag kan absolut tänka mig att du sover gott i den sängen ;)

Ha en toppensöndag.

kram kram Malin

Maria O. sa...

Vilket fint sovrum ni har! Supersnyggt både med sänggavel, lampa, lakan och spegel. Det där med att sy nytt av gamla lakan har jag också varit sugen på. Har bara inga fina gamla lakan att sy av;) Tack för din senaste kommentar, gillar ditt sätt att tänka kring bloggandet.
Kram Maria

Malin - stjärnflocka sa...

Helt underbart!!! Så vackra lakan, säng, lampa... :)
Grattis till 5 bloggår!
Sv: Då förstår jag att ni också vill dit. Min man har bott i Thailand när han var liten.
Kram Malin

Paulina sa...

ujujuj så fint. Och påslakanen. Helt underbara.! blev allt lite avundsjuk nu ;)

Grus och Glitter sa...

Vilken fin och pyssligt blogg du har! Här blir jag kvar en lång stund för att titta på alla vackra bilder och för att få inspiration.

Varmt tack för att du tittade in hos mig - blir så glad över oväntat besök! Kram Anette

Anonym sa...

Ooooo ~underbart~
/Kram

House number 11 sa...

Det ser ljuvligt ut! Och er spegel är underbar! Var har ni hittat den?
Kram Jenny

Katarina sa...

sv: Det är inte helt lätt med två små barn ;) jag är glad att det bara är ett litet barn jag har denna gång haha.

Sanna sa...

Åhh sovrummet är helt underbart! <3

Kraaam
Sanna

annas alster sa...

Nybäddat är ju så härligt, och tänk då nybäddat OCH nysytt! Bästa kombinationen :) cp är kort för coverpro (lite slarvigt använt). Coverpro är en maskin som fållar fint i stretchiga tyger och som har en apparat som syr på kantbanden i trikå i ett enda moment. En lyxmaskin :)

Sofia-Sobeide sa...

Väldigt fint sovrum! Längtar till den dag då jag får inreda som jag vill. Nu bor vi på hyra och väldigt tillfälligt så det känns inte så motiverat att göra det fint här.

Mia sa...

Åh vilket underbart sovrum! Gillar lampan jättemycket, måste bara komma på i vilket rum det behövs en stor härlig pionlampa.
Trevligt att kunna inspirera idag är du min inspiration.
Ha en bra dag, Mia

Ingrid Madeleine sa...

Superfint! Vita lakan känns härligast att sova i av någon konstig anledning!

Nina sa...

När man ser de här härliga och rofyllda bilderna kan man inte föreställa sig något kaos i sovrummet. SÅ fint ni har det!

sandra sa...

Vilken underbar sänggavel!

mest virkat sa...

Så fint! Har en flyttkartong fylld med ärvda underlakan, överlakan och örngott med fina spetsar. Överlakan använder man ju aldrig och det är ju så synd att de bara blir liggandes. Skall se till att få tummen ur, och sy om dem till påslakan. Tack för den fina inspirationen!