Sidor

söndag 13 maj 2012

Lycko-leggings

Här om dagen damp allra finaste paketet från Liandlo ner i brevlådan. Ett ljusrosa tyg med vita fyrklövrar. Ett lycko-mönster helt enkelt. Jag har aldrig sytt kläder i trikå tidigare, så det var lite läskigt, men jag tycker det gick riktigt bra och nu har jag fått mersmak! Det kan hända att jag måste ha en ny symaskin nu, en sån maskin som gör så där fasligt snygga sömmar ;-)

Lillasyster klappar nöjt på sina leggings och säger "Fin, Tuva fin!". Det måste ju ses som det bästa betyg man kan få.

Någon som kan förklara skillnaden på alla dessa stretchiga tyger förresten? Jersey, interlock och allt vad det nu heter..

34 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Hur fina som helst ju!! Jag drog mig också Länge, länge för att sy i trikå första gången. Men sen märkte man ju att det inte va så farligt.
Kan inte riktigt förklara skillnaden rent innehållsmässigt mellan Jersey o interlock men jersey brukar vara lite tunnare och mer stretchigt. Jersey håller formen mycket bättre än interlock så numer köper jag aldrig interlock längre.

kungen o majkis sa...

Jag har ingen aning om vare sig trikå eller något annat tyg. Men jag önskar att jag också skulle kunna sy fina kläder till knoddarna.

Och sjalen är faktiskt ganska lätt. Trots att den ser avancerad ut. Mitt tips är att skriva ner mönstret på papper i början istället för att gå efter diagrammet. Och efter ett tag klarar man sig utan pappret.

Jag tror absolut att du kan :-)!

CreandoPhoto sa...

Så otroligt söta. Såklart att lilla fröken känner sig fin! :)

Sv; Ja, eller hur? Nästan så att man har blivit nån slags vimmelmänniska när man springer på bloggevent såhär. Inte likt mig alls. Inte alls. :)

Kramar Kicki

Lina på rumochrabalder sa...

Jag kan inget om stretchiga tyger, jag vill bara säga att din lilla tjej är sååå fin i sina leggings! Det är ett av världens bästa plagg. Kram!

Malin - stjärnflocka sa...

Underbart!!!
Tänk om man kunde hå såna :)

annas alster sa...

Tjusigt! Blomma åker vagn har en massa info på sin sida om olika stretchtyger. Och en massa andra bra tips såklart. Rekommenderas! Välkommen till trikåträsket :)

Linda sa...

Fina leggings :)
Interlock är i 100% bomull och jersey brukar vara 95% bomull 5 % elastan.
Sen finns det andra sorters jersey men då brukar det stå ex. viscosjersey osv. De är dock inte så vanliga när det gäller barnkläder, men till vuxna är de nice (och då är det extra bra med en overlock ;))

Camilla sa...

Båda tygerna är stickade och i interlock är det 100 % bomull och i jersey finns det ca 8-5 % lycra som gör att det stretchar och håller formen. Interlock stretchar också men har inte samma möjlighet att dra ihop sig igen, kläder i interlock har en tendens att bli korta och breda, så det är bra att tänka på, men sen finns det bättre interlock som håller formen bra. Man får prova sig fram....

Anonym sa...

Waoo,så ljuvliga Foto...
/Kram Kram

Denice sa...

Vad fina de blev! Kul också att du valt Liandlotyg, Jenny som startade och driver Liandlo gick i min klass på gymnasiet, så jag blir alltid lika glad att se att folk gillar hennes grejer :-) Älskar också klövrarna, har det turkosa hemma.

Anonym sa...

Klart du ska ha en ny symaskin (eller två ;-)). Du kommer att älska det, jag lovar. (Jag har 8...)

Christine sa...

så søtt :D

Fiffiga Systrar sa...

Vilka söta lyckoleggings och den lilla ägarinnan är ju förstås söt som socker! Kram från oss

Slow-Eva sa...

Den översta bilden är ju helt underbar!
Och finfina tights!

Helena, Craft and Creativity sa...

Så fint! Både byxorna och innehållet! Bedårande. :-)

Ps. Kan ingenting om stretchiga tyger så jag är ingen hjälp där...

Sofia-Sobeide sa...

Så söta leggings och härliga bilder! Har inte vågat mig på trikå med min symaskin. Skulle nog behöva en ny jag med ;)

Katarina sa...

Det var fina leggings och helt fantastiska bilder! Love it!!

Lifestyle By Lena sa...

Underbara!!!
Vart kommer den ljuvliga pallen ifrån? Hur söt som helst!

Kram

mintekopp sa...

Hi, hi vilken liten sötnos. Älskar den översta bilden, den är helt fantastisk rakt igenom :-)

House number 11 sa...

Ljuvliga bilder! Och så härliga byxor!
Kram Jenny

hönapöna sa...

japp... bara till att köpa en sån maskin! när jag väl fick min så fattade jag inte hur jag kunde leva utan :-)
det där tyget är ljuvligt... och bilderna med för den delen!

aLva sa...

Gullunge! :)

- Ja verkligen! ^^

Edith och Jag sa...

Jag vågar mig inte på att förklara skillnaden på de olika trikåtygerna men tyget du har sytt i är ju helt ljuvligt! Förstår att hon är väldigt nöjd din lilla dotter:) När man väl fått kläm på stretchsömmarna är det jättekul att sy i trikå! När mina barn var små satsade jag på en overlockmaskin men jag tycker att den är krånglig att jobba med. Man klarar sig länge med stretchsömmarna på en vanlig bra symaskin tycker jag.
Kram Maria

Paulina sa...

ojojoj. Det är nu jag borde kunna briljera... men jag hoppade ju tyvärr av den där kursen i trikåteknik... Nej men det har helt enkelt att göra med vilken teknik tyget är stickat. Interlocken ser likadan ut på båda sidor, och rullar sig inte i kanten. Jersey är bara ett annat namn för trikå. (och båda ser lite olika ut på de olika sidorna och brukar behöva limmas i stadkanten för att inte rulla sig.
Lite kommer jag tydligen ihåg!
Kram

Förresten. Leggingsen är uuunderbara!

maria syr och så vidare sa...

Vilka underbara bilder och vilken underbar tjej! Jättefina leggings med. Jag hade inte sytt ett plagg i trikå innan min dotter kom. Sen fick jag en overlock i "bra jobbat present" av min man efter graviditet och förlossning och den är fantastsiskt rolig att sy på, välkommen till trikåträsket! /Maria

Bara Sara sa...

Jättefina!! Och jag såg att du kör fotoutmaning… Har funderat på att haka på en sån så jag håller lite koll om du kör igen!! Kram

Sofia sa...

jättefina lycko leggings<3 Stolt tjej förstår jag<3

Fru Froby sa...

Suuuperfina ju! Älskar både mönstret och färgen. Hon har verkligen tur, lilltjejen ;)

Fröken Foto sa...

Snyggt och vilken underbar modell!!! Fina bilder på en fin tjej ;)

Ha en fortsatt fin tisdag.

kram kram Malin

Rumpetuss sa...

Hur fina leggings som helst!!! Vill oxå prova på detta!!!

Maria sa...

Superfina leggings och underbara bidler! Om du vill kunna tvätta kläderna i 60grader är interlocken bättre eftersom den är av 100% bomull. Jersey tvättas i 40grader eftersom den innehåller lyckra som inte tål för hög värme. Ett tips är att tvätta alla tyger innan du syr. De brukar krympa en hel del....

MammaElva sa...

Wow, så fina! Är förresten såklart med i EFIT utmaningen :)

Li.W sa...

Väldans fina leggings!!!

Emma sa...

Så tjusiga! Förstår att hon tycker att hon är fin =)