Sidor

lördag 23 juni 2012

Ärtpåsar

Idag fick vi besök av Harry, 9 veckor. Ja självklart resten av hans familj också, men är man en ny liten människa på jorden så är det ju inte mer än rätt att man får lite extra uppmärksamhet. Som en present till exempel.

Det blev 10 stycken ärtpåsar, fast jag fyllde dem med grötris istället för att undvika sätta-i-halsen risk om någon påse går sönder. Till dem sydde jag en liten förvaringspåse med resår längst upp istället för snurra-runt-halsen-snören..En bombsäker leksak alltså, speciellt om man är 9 veckor och inte ens kan leka med den än...



Tills dess att han har växt till sig lite får hans storasyskon leka med dem istället. Man kan t.ex göra som storasyster och balansera dem på huvudet. Eller som herr Pastill och jonglera. Söker man på lekar med ärtpåsar på nätet så hittar man en himla massa bra lektips!

32 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Vilken bra idé och säkert dessutom! :)

Tack för dagens färglycka! :)

Kram Ann-Louise

Engelska Villan sa...

Oj, precis när jag klickade in för att kolla mustasch-kudden hade du publicerat ett nytt inlägg :) KUL! Ärtpåsarna ja, dom hade jag glömt. Lekte mina tjejer med när de var pluttsmå :) En jättebra present!!
Kram Anna
Och förresten - Mustaschkudden är superfin!

mest virkat sa...

Åh, vilken bra och söt idé1. Vill göra!!! Kram

sveas punkt. sa...

Ärtpåsar, smart hade helt glömt bort... Och säkert är ju det allra bästa!! :)

CreandoPhoto sa...

Jättefina är de påsarna. Och jag tänte precis det när jag läste, att de är ursäkra. Han är ju lite liten än. Men tiden kommer när han kommer att leka galet mycket med dem. Sådana enkla leksaker är alltid de bästa :)

Kramar Kicki

Fiffiga Systrar sa...

Vilken bra present!!! Superbra tips och det passar pefekt efterson våra vänner har babyboom just nu. Kram emelie och elin

Cias Små Ting sa...

Smart att byta ut riset. Ärtpåsar skulle kanske till och med jag klara av att sy:)

Fröken Foto sa...

Härliga färger på en kär gammal leksak. Bra present tips!

Ha en skön söndag.

kram kram Malin

Lisa sa...

Harry hälsar att han är mycket glad för sin present! Inte minst är han glad att han har något som brorsorna inte har. Stort tack för igår! Kram!

miniflumm sa...

bra ide & riktig säker ;)

lina på rumochrabalder sa...

Så himla fina. Vad duktig du är, allt du gör blir så fint.

Katarina sa...

Du är för duktig!
Det är kanon att ha dom på huvudet eller armarna och öva balans :)
Jag höll nästan på att få till fina bilder på mig i helgen, men utan kamera tyvärr haha.
Kram

Sofia-Sobeide sa...

Härliga färger! Harry kommer säkert att ha kul med dem då han växt till sig lite :)

Annika GW sa...

Så bra att du tänkt på säkerheten! Det är ju så viktigt när det gäller leksaker. Lek med ärtpåsar är ju så kul och passar alla åldrar. Jag minns också att vi sydde grodor fyllda med ris när jag var liten. Kanske lite mer avancerat än ärtpåsar men också en rolig leksak! / Annika

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

En sån himla bra och enkel leksak. Det ska jag minsann sy till bebis så fort jag lyckas få lite tid till det :)

MammaElva sa...

Åh, ärtpåsar! Vad kul! Som sagt så finns det ju massa kul man kan göra med dem. Sådana ska mina brudar få :)
Ha en fin dag!!

Edith och Jag sa...

Vilken fin och användbar present! De fina ärtpåsarna kan ju både stora och små ha roligt med.
Kram Maria

Pysselmajorna sa...

Super fina och rolig present, många användnings områden.

Smäm sa...

Fina! Hörde idag att vi har en gemensam kompiz :)

kavallinskan sa...

Vilken bra present! Bra idé! Jättefina är dom också!

kramar

Helly sa...

Åh! Ärtpåsar, vilken gammalgoding! Och vad fint du gjort. Kanske ska ta å introducera denna eminenta leksak till barnen i sommar. Bra alternativ till Alla Blixten McQueen och Buzz Lightyear som tar över hemmet :)

maria syr och så vidare sa...

Ärtpåsar, såklart! Vilken härlig klassiker, tack för tipset!

Anonym sa...

Hej, har precis hittat till din blogg av en slump, och jag bara älskar att bläddra bland alla tips och ideér och alla dina fina saker. Wow jag har fått så mycket inspiration!!! Härligt att hitta en blogg med så blandat knep och knåp. Fortsätt, fortsätt att inpirera. Jag kommer att följa dig troget!!//Petra

Anonym sa...

Blev ju verkligen super fina :D Ärtpåsar hade vi på idrotten när man skulle ha bla. stationsövningar ^^, Kul :D

Fröken S sa...

Vilka toppenfina ärtpåsar! smart att byta ut ärtorna mot ris också.

Helena, Craft and Creativity sa...

Vilken toppenpresent! Fantastisk fina tyger dessutom. Jag blir sugen på att göra ärtpåsar till mig själv... :)

Sophias pysselhörna sa...

Åh, ärtpåsar har jag helt glömt bort! Såna hade jag också när jag var mindre :) Jättefina tyger dessutom!

Pysselbolaget sa...

De är jättesöta! Kommer ihåg att jag själv lekte med ärtpåsar när jag var liten. Nostalgi!
Tack för dina fina kommentarer på vår sida. Vi laddar och tar nya pyssliga tag efter sommaren. Under tiden njuter vi av din härliga sida!

Musqot sa...

ååå kul! sånna skall jag göra till Lillasyster!

Zima sa...

Underbara färger på ärtpåsarna! Och vilken bra gåvo idé till en liten människa!

maria syr och så vidare sa...

Nu har även min lilla Siri fått ett gäng ärtpåsar! Tack igen för tipset och inspiration!

Musqot sa...

Hej!
Tack för tipset om grötris! Påsarna blev jättebra;)