Sidor

söndag 3 juni 2012

Sommardukning

Lidyll har en utmaning där man ska göra en somrig dukning. Mina vänner vet att jag avskyr att laga mat och jag har nog aldrig lagat och bjudit på en trerätters i hela mitt liv (om inte chips räknas som förrätt?). Kommer man hem på lunch eller middag hos mig så förväntar man sig sallad och kladdkaka. Men det är jag faktiskt riktigt bra på ;-) Att duka fint har jag nog heller aldrig gjort, så det här var en riktig utmaning (speciellt som det är kallt och spöregnar ute).


Mina föräldrar kom över på lunch idag och jag bjöd på.. *trumvirvel* sallad och kladdkaka :-) Det blev en pastasallad med ruccola, gurka, soltorkade tomater, valnötter, fetaost och oliver. Och så vispgrädde till kladdkakan, såklart.


Småtrollen blev helt lyriska över dukningen, så det här får vi nog göra fler gånger (fast katterna trodde att pompomsen var leksaker och rev ner dem efter en stund). Storasyster piffade till kladdkakan lite extra med färgglada sockerkulor.


Min dukning består av:

linnetyg och spets från ikea
porslin, kaffekanna och kakfat fyndat på loppis
mjölkkanna från ikea med blomster från trädgården
vispskål från ib laursen
pompoms i silkespapper
utstansade pappersfjärilar
pippifåglar från panduro
egentillverkat kakfat av loppisporslin och spetsdukar

27 kommentarer:

kungen o majkis sa...

Ljuvligt, ljuvligt!! Värsta härliga dukningen ju :-)!

Fru Vallmo sa...

Så somrigt och fint det ser ut! Verkligen värsta härliga dukning! ;)

PS: Tack för fina kommentarer, jag blev verkligen rörd, tycker du har en såååå fin blogg och är såååå duktig på allt du gör....och så jag....
Ha en fin kväll!

Postadress Torslanda sa...

Somrigt och tjusigt!!!

hönapöna sa...

värsta fina dukningen...!
Det där med mat har jag inte heller förstått mej på, men vi delar upp det fint här: mannen gör mat och jag gör sallad&dukning. Låter som att vi är rätt lika du och jag... :-)

CreandoPhoto sa...

Jätte-jätte-jättefint! Åh, som jag gillade detta :)

Kramar

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Det lät som en bra meny! Först är man lite nyttigt sen kan man med gott samvete äta kladdkaka! Vad fint du har dukat! Kram!

Edith och Jag sa...

Det ser verkligen ut som en sommardukning! Jättefint! Och din meny tycker jag inte alls att det är något fel på. Pastasallad är ju gott och kladdkaka är ju jättegott.
Kram Maria

Retro Elephant sa...

Vilken drömdukning! Skulle mer än gärna suttit och ätit sallad och kladdkaka bland allt fint.

//Lina

Anonym sa...

Nej men så piffigt!!! Och vilka fina bilder du fotograferar! Jsg gjorde själv en spontan dukning idag men jag kommer inte riktigt i närheten av dina skills :P

sveas punkt. sa...

Tjusigt!! :)
Och är inte kladdkaka världens godaste?

Annika GW sa...

Spetsduk och vitt, det är min favorit när det gäller dukning! Så din dukning är helt i min smak! Jättefint! / Annika

mest virkat sa...

Kladdkakan ser fantastiskt god ut. Dukningen är jättefin. Fjärilarna piffar verkligen till det hela. (Vi åt trerätters idag...chips....vitlöksgratinerad hummer....och bananasplit :-) )

Musqot sa...

Hej!
Otroligt fin dukning! Hattaskarna hittade jag på NK, Hattbaren. De hade en större och en mindre variant, och har för mig att den stora kostade 470 och den lilla 430. De var riktigt fina! Kanske något för din hatthylla?

Queen of Kammebornia sa...

Fantastiskt vacker dukning har du gjort!!! Där vill man ju sitta längelänge och njuuuta!

Sityliv sa...

Vilken superdukning! Det hemmagjorda kakfatet med kaffekoppen överst var ju skitfint! Jag vill med göra! Och angående menyn måste sägas att du har ju verkligen toppat den, vad finns då att byta ut liksom? Du inspirerar med varje inlägg.
Kram

Helena, Craft and Creativity sa...

Otroligt vacker dukning! Och det lät gott, både med salladen och kladdkakan!

Efter min 40-årsfest i våras så tyckte min ena katt att det var jätteroligt att tugga på blomsterbuketterna... vilket resulterade i att en vas ramlade, det blev en dominoeffekt och alla vaser/tillbringare föll i golvet. KRASCH! :-( Tur att han är söt katten, i alla fall...

Matilda Nordh sa...

Verkligen superfint, gillar särskilt den skira spetsduken

svartanova sa...

Jag tycker att din dukning är fantastiskt fin. Men vad glad jag blev av ditt inlägg, för du fick mig att känna mig lite mindre dålig. Jag kan heller inte laga mat och är på det sättet ingen vidare värdinna, utan måste alltid förlita mig till min man om vi ska bjuda hem någon. Kladdkaka är min nödlösning också. Sallad var ett bra tips. Duka lyckas jag sällan med, men det gjorde du.

Tack för en fin blogg!

Alexandra sa...

Så fint dukat!!! och kakan ser ju helt fantastisk ut!! mmmummms Kram *Alexandra***

linda sa...

Tack! men jag inspirerades mycket av din fina dukning med bomussltyg med spets ovanpå. Har inte tänkt på att lägga ett enfärgat tyg under men det är ju en toppenidé!!! :)

tack för mysig och underhållande blogg förresten!!!

Paulina sa...

Sallad och kladdkaka. Jag kommer direkt! Speciellt om du dukar upp det så där fint!
Kramar Paulina

Lilladockan sa...

Kladdkaka är ju det bästa som finns! Och sallad också :) Underbar dukning!

Hildas hem - Sofia sa...

Vilken ljuvlig dukning! Där skulle jag mer än gärna slå mig ner :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia

Sukkertøy for øyet sa...

...så uendelig vakkert!
*drømme seg vekk*

Charlotta sa...

Superfint! Skulle gärna komma till en sådan dukning! Tycker att fjärilarna gjorda med stans var såå fina. Undrar var någonstans har du köpt fjärilstansen? Inspirerande blogg förresten som jag kikar in till regelbundet!

Rebeccas DIY sa...

Aha, sockersöta fåglarna är från Panduro! Tack för den ledtråden :)

Charlotta sa...

Frågar igen, varifrån kommer stansen du stansat pappersfjärilarna ifrån ? Tack på förhand!!!