Sidor

fredag 27 juli 2012

Spindelsjal med spetskant

För ungefär två veckor sedan gav jag mig på ett för mig ganska stort projekt, att virka en spindelsjal. Stort på flera sätt, då det dels är det största jag virkat och dels är första gången jag följer ett mönster från början till slut. Jag är fånigt stolt över att jag slutfört projektet :-)

Mönster till både sjal och spets hittade jag inne hos virkmästaren Kungen & Majkis. Jag har virkat i Järbos soft cotton som är ett tjockt bomullsgarn. 560 meter garn gick det åt, det är ganska långt..

28 kommentarer:

An Elephant dress sa...

Den ser jättemysig ut! :)

CreandoPhoto sa...

Den är helt, helt ljuvlig. Håller också på med en, efter att ha sett den hos Kungen & Majkis :)

Kramar Kicki

Sityliv sa...

Usch vad jobbigt! Nu måste jag ju lära mig virka! Den är underbar. Men man har 560 meter på sig att fullända sitt virkeri säger du. Alltid nåt! ;o)
Kram!

Anonym sa...

Så nydelig sjal:))Du er flink:)

Lina sa...

Den är verkligen jättefin!

kungen o majkis sa...

Den blev ju kanonfin :-)! Och visst blir de gulliga med spetskanten på :-). Jag har precis avslutat min typ 11:e sjal nu... extremt beroendeframkallande sjalar måste jag säga :-D!!

Helena, Craft and Creativity sa...

Vansinnigt fin och helt perfekt för ljumma sommarkvällar!

Anonym sa...

Å herregud så fint! Du är så duktig!

hönapöna sa...

snygg... klart att du ska vara stolt!

Petra / Popetotrora sa...

Åh... exakt det projekt som jag skrivit upp på To do-listan och nu blev jag ännu mer sugen när jag såg din fina!!

Mirre Syr sa...

Wow,wow!!! Så läcker och känn dig stolt över att ha slutfört ett sådan stort projekt! :)

Katarina sa...

Helt underbar!! Vad duktig du är! Nu blir jag också virksugen, men har så många projekt på gång nu att jag får stoppa mig lite.. :)

Edith och Jag sa...

Duktiga du :) Den är jättefin och det är klart att du ska vara stolt!
Kram Maria

Alexandra - Pysselmaniker sa...

Den är jättefin, den ska du vara riktigt nöjd med :) Den vita kanten runt om blev verkligen pricket över i:et.

maria syr och så vidare sa...

Wow va fin! Självklart ska du vara stolt som en tupp, grymt bra jobbat!

Queen of Kammebornia sa...

Fiiin! Sjalar kan man aldrig få för många av :)

miniflumm sa...

Oh så fin! Skulle också vilja kunna virka.. (:

Rumpetuss sa...

Så himla fin! Vill också ha! måste provas!

Rumpetuss sa...

Så himla fin! Vill också ha! måste provas!

Brit sa...

Oh this is so beautiful !

Lifestyle By Lena sa...

Wow wow wow!! Du är ju bara sååå himla duktig!!

Älskar att följa din blogg med alla härliga inlägg!

KRAM

Kanel & Cayenne sa...

Verkligen superfin! Jag är djupt imponerad över er som virkar, har inte alls tålamod till det. Och utan mönster, verkar helt omöjligt för mig. Kram! /Nellie

Kanel & Cayenne sa...

Verkligen superfin! Jag är djupt imponerad över er som virkar, har inte alls tålamod till det. Och utan mönster, verkar helt omöjligt för mig. Kram! /Nellie

MammaElva sa...

Nämen vad fint! Tack för fin kommentar hos mig också :) Jag är ganska förtjust i min lilla läshörna! Åh, jag glömmer alltid att kika in hos dig eftersom att jag glömmer min bloglovin. Det är tur du kommenterar hos mig så jag inte missar dina fina inlägg!

Ha en fin dag!
// Elin

Mary sa...

Vilken fin en, ungefär sådan som mormor hade. Men jag har inte vågat mig på det där, verkar otroligt invecklat! Duktiga du!

Kram Mary

Bara Sara sa...

Men åh så fin och va häftigt att det går åt så många meter bara till en sjal!!

Kristin sa...

Hej!
Först av allt skulle jag vilja säga att du har en fantastisk blogg! Jag har precis hittat hit och är alldeles häpen av alla fina saker du har gjort! Det här är en blogg som jag definitivt kommer att fortsätta att följa :)
Jag har en två frågor angående sjalen, använde du en virknål nr. 5 för denna sjalen? Och hur mycket garn gick det åt till spetsen ungefär? :)

Ha en skön dag!

Malin på pastill.nu sa...

Hej Kristin!

Tack för din gulliga kommentar! Den gör mig väldigt glad :-)

Jag har använt virknål 3,5 till sjalen, mest för att jag nog inte förstod hur tjockt garn jag hade egentligen.. Till spetsen gick det åt ett nystan. Det garnet jag använt är ju ganska tjockt, 50 gram - 80 meter. Just nu har jag påbörjat en sjal till i ett tunnare ullgarn. 50 gram - 150 meter och det nystanet räcker verkligen hur långt som helst..