Sidor

måndag 2 juli 2012

Virkade ulltofflor

Det blev visst en oplanerad bloggsemester. Nu när sommaren är här så kommer det nog bli lite glesare med inlägg, men FB-sidan kommer ha lite mer aktivitet med länk-tips och foton.

Inatt satt jag uppe till halv 2 och gjorde klart mina tofflor. De är virkade på fri hand i två olika garner, ett av ull och ett av akryl. Tänkte att ullen skulle värma och akrylen hålla formen, men har inget belägg för det? Sist jag försökte mig på tofflor så gick det ju så där, men skam den som ger sig, dessa sitter perfekt!

Edit: Jag fick en fråga om hur jag har virkat tofflorna. Jag började med en ring med 5 lm, gjorde 2 fm i varje lm och fortsatte tills det blev en rundel på kanske 6-7 cm i diameter. Sen fortsatte jag runt runt med 1 fm i varje fm tills jag tyckte jag kommit lagom långt upp på foten. När man gjort några varv fm på rundeln så märker man om man gjort rundeln för stor eller liten för foten, då är det bara att repa upp.

Där jag ville att öppningen på toffeln skulle börja så virkade jag fram och tillbaks tills toffeln nådde hälen. Därefter virkade jag ihop allt längst bak. Jag tror man kan göra en snyggare lösning längst bak om man orkar. Bytte sedan till vitt garn och gjorde fastmaskor runt hela öppningen. Blommorna har jag gjort via denna beskrivning. Fråga gärna om det är något ni inte förstår. Lycka till!

24 kommentarer:

hennihenni sa...

Akryl är ingen personlig favorit, men blandat med annat kan det väl ha sina fördelar det med! Söta tofflor blev det ju i alla fall :)

Johanna sa...

Jättefina!

Fröken Pimpinett sa...

Det borde vara en jättebra kombination - ull nöts ju väldigt fort när det inte är blandat med något syntetmaterial alls. Fina blev tofflorna också.

kavallinskan sa...

Vilka gosiga tofflor! Jättefina!
kram

Fröken S sa...

Vilka jättefina tofflor, ser jättemysiga ut!

mest virkat sa...

Så söta! Om de blir hala kan du köpa sånt antiglidklister på panduo (finns i olika färger)och klutta dit på undersidan som små prickar eller någor annat sött mönster :-D Men det kanske inte behövs? Superfina är de iaf! Kram på dig!

Otaliga projekt sa...

Kanonfina! Jag hade också en tanke med att blanda ut ull och akryl, främst för att de inte ska slitas ut så fort. Men det är nog inte fel tänkt att ha det för passformens skull heller.

Emma sa...

Urgulliga!

hönapöna sa...

supersöta... verkligen!

Rumpetuss sa...

Toppensöta och sköna tofflor!!!

Petra / Popetotrora sa...

Hur söta som helst!! Såna vill jag också ha! :)

sveas punkt. sa...

Sådana skulle jag vilja ha nu, blöt som en katt efter att ha gått från bussen i spöregn! Jättefina, du har inte lust att dela med dig av hur du gjorde?
Ha det bäst, Sandra

Lina sa...

Oj oj oj så fina de är. Kan du inte skicka hit lite uns av din kreativitet?

Annika GW sa...

Men dom blev ju hur bra som helst! Jämfört med dom andra (rolig bild på den lila misslyckade tofflan!)/ Annika

Jess sa...

Åh vad söta! Är de lika sköna som de ser ut att vara? =)

Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... sa...

Helt underbara =) Var de svåra att göra? Tänkte du kanske ville ha mitt stickmönster till tofflor, är busenkla =)

Så här ser de iaf ut =)

http://karolinezier.blogspot.se/2011/12/annu-mera-mjuka-klappar.html

KRAM Karoline

Katarina sa...

Men de var ju hur söta som helst!
Min fd svärmor virkade massor av tossor, men de är ju för stora eller sönder.. ÄLSKAR!
Gör du på beställning? ;)

CreandoPhoto sa...

Sååå söta! Och så fin bild du visar dem med :)
Kram

svartanova sa...

Underbara! Jag måste verkligen virka mer och ta mig tid till det. Tack för beskrivningen!
Ja, visst blir det lite mer paus på bloggandet över sommaren. Själv använder jag instagram mer och mer. Lätt att bara ta en bild i farten. ;) Har du det så man kan följa dig där?

Kram!

Johanna kaffepanna sa...

Vad fina! Synd att jag inte kan virka, och inte har tålamod att lära mig heller. Men tur att min mamma kan. ;)

Anonym sa...

Så otroligt fina! Sådana skulle man ha när man fryser om fötterna på kvällen - vilket är året om för min del!
Du är verkligen super duktig.

Vardaxlyx sa...

Såå fin =)
kramkram

Fru Vallmo sa...

Jag är sååå imponerad!!! Så kanonfina de är! Jag köpte ull i januari, men har inte börjat med mina tofflor än, jag hade tänkt att tova dem i tvättmaskin, men dina ser ju så otrolig fint ut.
Kram på dig!
Ute

Junitjej sa...

Så himla underbara!!