Sidor

onsdag 8 augusti 2012

Lektält


För att förtränga att semestern tog slut i söndags och försöka förlänga den så många timmar som möjligt, satt jag uppe alldeles för sent och sydde på ett lektält till småtrollen. Nu är söndagsångestprojektet klart, och faktiskt var det riktigt kul att börja jobba igen även om hjärnan varit lite trögstartad den här veckan.


Tältet är sytt i linnetyg från Ikea. När det är uppfällt mäter det 110 cm högt och varje trekant är ca 130 cm bred från kant till kant. Jag har fyra rundstavar som är 150 cm långa och knyts ihop med ett litet rep i toppen. På insidan av tältet fästs de i varsin "strumpa" i varje nedre hörn samt ett knytband på mitten. Tältet har även en liten ögla i varje hörn så att man kan sätta ner tältpinnar om man har det ute på gräsmattan.


Jag gillar att det tar upp så liten plats när man fäller ihop det och att det går så lätt att sätta upp och plocka ner det. Både barn och katter verkar uppskatta det och jag tror det blir riktigt mysigt att ha det på tomten varma sommardagar (om det kommer några fler...)

42 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Men jösses...! Den här gången har du nog t.o.m överträffat dig själv!! Så otroligt fint!

miniflumm sa...

fint! älskar fågeln på också (':

designofluna sa...

Du bara syr ett tält så där. Själv ligger jag i fosterställning när söndagsångesten slår in...
Kraaam!

maria syr och så vidare sa...

Oj va fint! Superhärligt! Och med fina detaljer som alltid!

kavallinskan sa...

Du är ju bara sååå duktig! Så superfint!
kram kram

hönapöna sa...

galet fint... helt imponerad över din kreativitet!

Mjuka sa...

Wow så otroligt fint! Jag är imponerad.
Kram Malin

Nellie - the Flying Hippo sa...

Du svängde alltså ihop ett tält på en kväll bara sådär?!? Inspirerande (och lite ångestframkallande). Otroligt fint är det också! Kram

smäm sa...

Åh, vilket fint! Önskar så att jag kunde sy.

Anonym sa...

Jättefin lösning duktiga du! Den tror jag att jag kopierar rakt av. Men det tar vi nästa sommar... ;)

Fiff sa...

Ojojoj, vad fint! Där skulle jag gärna ligga o mysa :-)

Linn sa...

Aaa men lägg av! Det är helt galet vad kreativ du är, säker på att det är normalt?! Jag är imponerad och avundsjuk, fantastiskt fint tält. Jag ska sy ett par byxor till pojken, har tänkt på det sen midsommar. Kanske kommer till skott snart, ska bara invänta inspiration:-)

Sityliv sa...

Jag hade fått söndagsångest av söndagsångestprojektet kan jag säga men ooooooo så fint! Och att bara få till det. Och sen snajda på en snygg fågel. Att du bara hann! Men någon jobbångest kan du knappast ha hunnit med! Super! Som alltid!
Kramar!

Annika GW sa...

Så mysigt! Ett drömtält för ett barn! / Annika

Edith och Jag sa...

Jag saknar ord ... Fantastiskt räcker liksom inte. Du är så otroligt duktig och tältet är så fint. Synd att så stora barn som mina inte längre vill ha lektält för ett sådant hade jag också velat sy. Kan tänka mig att dina tjejer bara vill leka och leka och leka.
Kram Maria

Lifestyle By Lena sa...

Finns dom att beställa? ;) Eller kan man få tal det av mönstret, om det finns något? Det är ju bara så otroligt fint!
Och att bara sy ihop det sådär, wow!

Anonym sa...

Hei:)
Så utruligt fint telt,du er kjempeflink:)))
Unger elsker jo telt og sjølv eg synest det er koseligt å sitte litt inni et telt og:)
Fin torsdag til deg!
Klemmer

Creative Pink sa...

Oh så himla fint, jag önskar att jag också sydde mer, det är så mysigt med textilier. Blev sugen på att dra fram symaskinen, synd man ska till jobbet =)

AttenKattenNoa sa...

Det är ju fantastiskt! Vill ha! Vill ha!

Rumpetuss sa...

Du är ju bara helt otroligt duktig!!!! Fattar inte hur du bara kan svänga ihop ett tält sisådär - jag klarar tygpåsar, bara tygpåsar :0) kan tänka mig att småtrollen är lyriska över sitt fina nya tält!!!! Tror att jag kommer och flyttar in jag med!!

Emma sa...

Fantastiskt! Du är ju hur kreativ och duktig som helst. :)
Bra sätt att mota bort söndagsångesten på.

mest virkat sa...

Vilket underbart tält :-D

Anonym sa...

du är otrolig! Så kreativ och duktig. Jag älskar tältet och allt annat du gör. Tack kära du för all insperation. Kram

Fröken Pimpinett sa...

Men oj oj oj vad du har gjort det fint och mysigt! Vem skulle inte vilja hänga i det där tältet?

Slow-Eva sa...

Superfint! Vilken rolig idé och så duktig du är.

CreandoPhoto sa...

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit det, men jag kör en gång till:
DU ÄR HELT GRYM MÄNNISKA!
En världsbäst mamma. Alla ungar hade älskat att ha en sån morsa, jag lovar :) :)

Kramar

Retro Elephant sa...

Otroligt fint!

//Lina

Tesa sa...

Tältet är ju helt underbart. Gissar att det blev succé:)
Hihi, jag kallar det också för frivolter (fivoliteter). Kul att du gillade tipset och får se om du testar.

Kram Tesa

kungen o majkis sa...

Men jisses vilket härligt tält!! Helt underbart med flaggor, pippifåglar o grejor. Jag skulle också vilja kunna sy såna avancerade grejor ju :-P!

Borgmästaren sa...

Imponerande! Säkert mycket uppskattat! Håller med dig om semestern - attans trist att den tog slut men jobbet är faktiskt inte dumt ändå.

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Himlar vad snyggt! Vad kul att du gillade puffen, kommer inte riktigt ihåg hur mycket garn som jag köpte. Köpte det på kilo och tror att det minst var 3kg, inte riktigt allt gick åt, kanske 2,5 kg egentligen. Sköt om dig nu och ha en bra dag och än en gång, vilket himla fint tält. Kram

Jennie sa...

Helt otroligt!! Du har sytt ett helt tält! Och superfint är det! Mycket imponerande...

pysselmamma.se sa...

Så otroligt fint tält. Barnen måste ha älskat det?
Imponerad över att du bara kan slänga ihop något sådant.
Tänk om man hade din energi.

Ulrika

bitte71 sa...

Så otroligt fint tält - helt underbart!!! Har du sytt på helt fri hand eller använt nåt mönster? Jag skulle jättegärna ta del av beskrivningen om du kan tänka dig det.
Helt fantastiskt iaf!!!
/Marie

Helena, Craft and Creativity sa...

Mamma Mia, vad fint! Jag tror jag svimmar!!! Duktiga, duktiga du. Du är en inspirationskälla. Kram på dig.

Åsa Tidqvist sa...

håller med alla ovan - verkligen snyggt jobbat! Och jag fattar om du satt uppe sent...

Pysselmajorna sa...

Det finaste tältet jag någonsin sett!! Underbart!

Fröken Prillig sa...

Så himla fint! Lite större så skulle kanske en något "tältningsrädd" som jag kunna tänka sig att tälta!
/åsa

Olivia sa...

Wow, hur snyggt som helst. Ett sånt måste jag genast ha!

Fröken S sa...

Helt fantastiskt! Jag saknar ord, så bra är det!

Kikkis planet sa...

Wow - helt utrolig vakkert! Må være superkul for ungene å leke med!

Trace sa...

Men wow vad fint!!! Finns det nån chans att få ett mönster??