Sidor

torsdag 6 september 2012

Virkad puff

Har förälskat mig i de fina stickade puffarna som finns överallt just nu. 1000 kr för en sittpuff.. nja.. Och kan man göra det själv så är det ju både billigare och roligare! Ungefär 200 meter trikågarn gick det åt till den här puffen. Jag har virkat i hoooked zpagetti med virknål nr 12 och en rulle med 120 meter kostar ungefär 100 kr.

Eftersom det finns både barn och katter hemma så är det ett krav att allt här hemma ska kunna tvättas i maskin. Jag lämnade därför en 30 cm lång öppning mitt på "bollen" så att man kan ta ut stoppningen och tvätta både innehåll och den virkade tomma puffen. Hålet har jag "sytt" ihop med ett knallrosa skosnöre på samma sätt som man snör skor. Förutom öppningen är hela puffen virkad ungefär enl. mönstret för en boll, fast inte lika många fm-varv på mitten.

edit: Jag har fått flera frågor om vad jag stoppat den med. Jag har gjort en tygpåse inuti som jag har stoppat med vanlig kuddvadd. Jag har tryckt i så mycket jag bara kan för att den ska vara fast och inte tappa formen.

57 kommentarer:

Mia sa...

Fina är det priset lite väl saftigt. Det är en himla tur att du är så kreativ. O färgen den var ju Såå fin gillar den rosa öppningen.

www.mixbiks.blogspot.com sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
www.mixbiks.blogspot.com sa...

Den er så fin!

Fru Vallmo sa...

Tack för din fina kommentar, jag blev verkligen glad! Och din sittppuff är ju verkligen jättefin, och så smart med rosa skosnörre! Vilken stoppning har du tagit? Har sett någonstans att man kan tar från byggmarknader frigolit-kulor.?
Kram

Annika GW sa...

Kul ide! Blir sugen på att göra en puff jag med! / Annika

Kajsa sa...

Jag undrar också vad du har för stoppning i? :)

Emelie sa...

Bra idee! Jag tror jag lånar den av dig! ;) Tack! :D

hennihenni sa...

Öppningen var kul detalj! Fin :)

Linn sa...

Snyggar! Puffar är bra grejer. Önskar att jag kunde virka, då skulle jag också... Men jag kämpar på med stickningen ett tag till innan jag går vidare till nästa hantver :-)

Fröken Prickig sa...

Ser att du har min önskefåtölj... suck (för litet vardagsrum hos mej). Puffen blev fin, gillar det rosa skosnöret, smart!

Jenny sa...

Oj oj oj vilken mysig puff. Jag älskar puffar! Puffar och kuddar. Jag är dock inte tillräckligt bra på att virka för ett sådant projekt, ännu.

Ha det bra!

hönapöna sa...

wow... vilken fin! Blir du sugen så är det helt okej att du gör en till mej med! :-)

Helenas enkla vardag sa...

Jag brukar också tänka att det där kan jag väl göra själv om enkla saker som kostar mycket! Men just en puff, vet jag inte om jag skulle tordas mig på!! Men är man duktig att sticka så! Spännande att se om du kommer göra en egen!!
Kram helena

Anonym sa...

Men lägg av! Om jag ens kunde virka en grytlapp så skulle jag vara nöjd. Var får du allt ifrån?

Queen of Kammebornia sa...

Så himla fin! Och virkat blir så snyggt!

kungen o majkis sa...

Väldans skitsnygg sittpuff hörrö!!

Katarina sa...

Det här var GRYMT! Som alltid. Du är ju helt enastående.. Nu blir jag faktiskt sugen på att sno detta och göra något. Vi som vill ha sittpuffar, fast inte så dyra.

Postadress Torslanda sa...

Snyggt!!!! Och gillar verkligen ditt rosa band. Bra ide !

maria syr och så vidare sa...

Det där garnet vill jag alltid köpa när jag ser det men vet inte riktigt vad man har det till, men nu vet jag! Superfin, gillar färgkombon!

Victoria Glosemeyer sa...

Så roligt att hitta en hälsning från dig hos mig! Då hittade jag hit och kunde kika runt och du verkar vara en riktig Fröken Pyssel ;-) Så duktig du är!
/Victoria

sveas punkt. sa...

Vilken snygg!! Köpte mig just lite spagetti och megastor virknål idag men jag har andra planer...
Helt klart ett överkomligt pris och smart med öppningen! Vad har du stoppat med?
Ha det bäst, Sandra

Engelska Villan sa...

Ja jättefin!!! Kul att du testat trikå"garnet". Har jag också tänkt :)
Kram Anna

A House With A View sa...

Men ååååååååh vad himla fint du gjort, jääättefint!!! Och vad underbart att kunna göra dem själv, det skulle jag aldrig kunna göra!!!! Imponerande!

Kraaaaaaam aka

Manda sa...

Jättefin! Jag undrar också vad du stoppat med...

Mia sa...

Jag hittade kokos kuberna på Coop två påsar för 15. England kom de visst från men jag har inte sett dem någon annanstans.

Trädgården på Höjden... sa...

Supersnygg!
Hälsar Åsa

Futu sa...

Nice! :-)
Vill man skaffa sig en ännu billigare puff kan man riva remsor av ett gammalt söndrigt lakan (kan tänka mig att man behöver flera beroende på puffens storlek), jag har gjort ett antal ursnygga mattor av sådant "garn".

Åse - Interiörguiden sa...

Så fin den blev, jag blev riktigt supen på att testa själv. Du är en inspirationskälla utan dess like!

Kram

Lina sa...

Helt helt fantastiskt skitsnygga.

frisky frog sa...

Vilken härlig blogg!
Gillar skosnöret, så smart! =) Jag har också sneglat på alla de där puffarna...

Helena, Craft and Creativity sa...

Nu blir jag sugen att virka med trikågarn igen!!!

Fisan sa...

Men den blev ju jättebra! Tänk att "svamphatten" kunde bli så tjusig!

Elin sa...

oj så mycket inspiration. hinner inte ens avsluta senaste virkprojektet innan jag vill börja med ett nytt. får nog bli några puffar här också..

Fia sa...

Åh så snyggt det blev! Undra om det kan bli bra att virka med trasor? Puffen blir ju en aning "fransig" då kanske, men det borde ju gå? Jahapp, ytterligare ett pysselprojekt nu då som jag vill ta mig an! :)

Fru lycklig sa...

Jösses vilken inspirerande blogg du har!!! Får lyckorus utav sådana här kreativa människor som du. Det får bli ett besök till när jag har lite mer tid!

Ha en fin dag!
/Jenny

Salikon sa...

Vansinnigt bra idé! Nu när jag läser din blogg vaknar det där pysselsuget som jag försöker lugna ned lie grann :) Man få farligt många bra idéer här.

Nu med hösten och vintern kommer det säkerligen att dras igång diverse kuddprojekt som skriker lite på mig så där.. Jag tittar på tygerna varje dag och tänker att snart är det dags.

Jo vi har bara flyttat 30 mil söderut ifrån Luleåtrakten till Umeå för att kombinera jobb och studier.

Lyllos sa...

Men vilken vacker puff! Och smart med skosnöret. Jag tycker den ser ut som en jätte-macaroon... Nu blev jag sugen på att virka stort!

Johanna sa...

Tack för din kommentar hos mig! Vilken rolig blogg du har, väldigt härlig inspiration, hit kommer jag tillbaka:)

Kram Johanna

Otaliga projekt sa...

Vad jag blev glad när jag hittade en kommentar från dig hos mig.

Till att börja med så är ju idén med avvikande färg för öppningen alldeles ypperlig. Mycket snyggt.

Eftersom du är så duktig på att virka så tror jag att virkade pads funkar minst lika bra.

Åsa sa...

Va duktig du är... Imponerad. Vart kommer den prickiga kudden ifrån i bakgrunden?

tinajo sa...

Himla söt puff, gillar den verkligen! Som uppföljning på din kommentar hos mig; JA, jag ser verkligen fram emot extra 2 halvdagar hemma med ungarna - jag jobbade ju 75% för några år sedan men inbillade mig att det skulle fungera med 100% när de började i skolvärlden. Så var det ju inte riktigt, haha!

Rumpetuss sa...

Oj så himlans fin!!!!!

Helenas enkla vardag sa...

Hmm!Läste tydligen inte texten ordentligt!! Vad duktig du är som gjort den själv,superfin verkligen!
Kram Helena

Karin sa...

Hej! Vilken jättefin puff du gjord och kul med den rosa öppningen, bra designat. Har precis skickat efter sådant "garn" men var lite inne på att provvirka en korg, nu får jag se... Tack för tipset, Karin

Elin sa...

Helt otroligt fin, till och med finare än de jag sett i affärerna! Synd att jag inte kan virka själv, men inspirerad blev jag ändå! sv: Tack så mycket för din kommentar, vad roligt att du hade kikat in på min blogg och gillade mina barntavlor! Jag brukar kika in här titt som tätt och blir lika inspirerad varje gång av din fina blogg! Ha en fortsatt bra kväll! kram Elin

iluna sa...

Hej. den var verkligen super fin puffen..men när man söker efter mönster till sånna där puffar så är dom inte alls lika fina...ja kan virka lite men vad menar du med inte lika många fmvarv på mitten??? sen hur har du gjort för att lämna ett hål? har du hittat mönstret till en boll på internet någonstans??

Kanel & Cayenne sa...

Klarar man en sådan virkning om man är nybörjare tro? Vill också ha en. Supersmart med öppningen måste jag säga. :)

Tips till alternativ stoppning:
Tidningspapper
Tyg (gamla kläder eller lakan)

Då blir puffen lite hårdare och den sjunker inte ihop så mycket.

Kram /Nellie

Anna sa...

Imponerande! Så himla fint!

Fröken S sa...

Jättesnygg! Jag håller med om att en tusenlapp är lite väl mycket, speciellt när det går att göra en själv!

Musqot sa...

ÅÅÅ jag blir oxå sugen på en puff, en kalaspuff;)

Vi hade syjunta igår och inför träffen skickade jag ut lite tips på vad man kunde virka/sticka, ett av tipsen var en länk till din puff och en av tjejerna hade införskaffat zpagetti och började på en puff.

Ha en härlig dag!

Sofia/ Kreativ inredning sa...

Åhh vilken fin! Ska tipsa på min blogg att du har fina instruktioner för en DIY -puff!

Cecilia Lind sa...

Skitsnygg puff! Ville bara lämna ett litet tipps.. Det finns oftast små frigolitkulor man kan beställa i de flesta bygghandlar så att de blir som " saccosäckar" de håller ju formenoch blir lite fastare.

Cecilia Lind sa...

Skit snygg puff! Ville bara lämna ett tipps, man kan beställa små frigolitkulor i de flesta bra byggvaruhusen till en billig penning, de blir lite som en "saccosäck" den blir både lite hårdare och håller formen bra.

Kimama sa...

Vilken fin blogg ! ;) jag blir alldeles glad av den//yvonne

Anonym sa...

Vad är diametern och höjden på puffen?????

Leiden sa...

Hej

har du haft ett mönster (vart fick du i så fall tag på det?) eller gjorde du på frihand?

Linda sa...

Jag googlade DIY-projekt och hittade denna puff som jag tyckte var SÅ läcker! Virkade du efter något mönster eller experimenterade du dig fram? Är som sugen på att testa :)