Sidor

lördag 1 december 2012

Herr och Fru Kudde

"Varifrån får du alla idéer?". Den frågan får jag lite då och då. Tja, jag blir inspirerad av allt möjligt! T.ex av andra duktiga bloggare, inredningsmagasin, människor, saker i butiker, andras hem och Pinterest. Ibland vet jag inte riktigt varifrån idéerna kommer och andra gånger härmar jag rakt av. Jag är nog inte ensam bland kreativa människor att tänka "Åh, vilken fin, men så dyr! En sån gör jag själv."

Svea har startat en bloggutmaning som heter "Härmapan". Varannan lördag kan man hänga på och dela med sig av sina härmapningar. Läs mer inne på bloggen och se veckans bidrag här.


Firm Living gör helt fantastiskt fina saker. Jag vill ha precis ALLT! Som deras fina kuddar, Mr and Mrs Cushion. Men jag tror inte jag behöver säga vad jag tänkte när jag såg priset. Det blev ett härmape-projekt istället. Jag har använt textilfärg som man fixerar med strykjärn och sedan kan tvätta i 40 grader. Himlans bra att veta vilken sida man ska lägga sig på ;-)

Och när jag ändå har er här. Skutta in till Petra vettja och var med i hennes fina utlottning. Pengarna går till Unicef, bra va!

19 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Snyggt härmapat! Helt underbara! Jag blir väldigt glad när jag ser dem :)

Jag önskar dig en fin kväll!
Kram Sofia

Petra / Popetotrora sa...

Åh, dom där kuddarna har jag också suktat efter. Tjusigt härmapat må jag säga!

Och tack för att du tipsar om tävlingen!

Ha en fin lördagkväll!

Malin sa...

Det är klart att en härmar. Jag brukar vilja kalla det att jag blir inspirerad. På jobbet, med 7:åringarna, använder jag alltid ordet inspirerad eftersom de kan bli ganska griniga om de känner att de blir härmade. De blir däremot smickrade av att få dela ut inspiration till varandra!

Jag har även börjat vara väldigt öppen med barnen om att jag tar många (om inte alla) pyssel-idéer från internet. På så sätt avdramatiserar jag det där med att komma på någonting eget och originellt hela tiden, vilket kan bli ganska handikappande i skapandet. Sedan brukar jag ju påpeka för barnen att även om de gör samma pyssel som sin kompis så är just deras unikt och det kan de ju också se på pysslet. De känner ju igen sitt eget hantverk.

sveas punkt. sa...

Suuuperfina!! Du är ju en superhärmis ;)Tack för att du vill vara med och ska genast kolla in utlottningen du tipsar om! Trevlig kväll! Kram Sandra

LissenTo sa...

Jättefint härmat och härligt att vi alla kan inspirera varandra. För det är ju mycket som kostar väldigt mycket.

Jag skrev förut i veckan ett inlägg om Petras utlottnig

Ha en skön kväll. // Lissen

Ps ser att vara sänggavlar liknar varandra Ds

LyckligaPraliner sa...

Men du kan konsten att härmapa så där snyggt tjusigt med finess liksom :)

En fin första advent önskar jag dig!

Kram Ann-Louise

Helena The Swenglish Home sa...

Söta fröken Härmapa,

Du är ju helt makalös! Fenomenal! Överdoserad på talang! Äsch, jag kan nog använda vartenda utropstecken och superlativ jag kan hitta och ändå inte riktigt lyckas förmedla min tappade haka och hänförelse inför din kreativitet och ditt skapande.

Uschligt länge sedan jag lämnade ett spår efter mig... hösten har varit lite så, men jag har tassat här varje nytt inlägg och "o-at" och "aah-at" och nickat uppmuntrande. Fast det har du ju inte sett förstås!

Betonglampor och härmapekuddar, inspirerande resebrev från mitt önskeresemål sedan länge - kryddiga Marocco, flodhästar och kaniner som skapar omedelbar förälskelse... jag menar ALLT du gör är intressant, stilrent, välgjort, fantasifullt och absolut TOKINSPIRERANDE!

Och nej, jag överdriver inte, jag liksom svämmar över lite av alla glädjerop jag vill skicka din väg. För även om min tid inte räcker till för iscensätta alla idéer och projekt som trängs i mitt eget huvud, så är det liksom en vitaminkick och glädje att kika in och titta på dina!

Och så gillar jag hur du skriver. Även det med finess.

Jajemen, nu tror du nog att du har en riktig "stalker" på halsen här... :-) Men worry not, jag bor ju på en ö en lång bit bort! :-)

Så, nu var det sagt, det där jag har tänkt skriva så länge. Typ efter varje inlägg du gör. Typ.

Önskar dig en riktigt fin adventstid och glädjer mig till att tassa in här snart igen och inhalera lite positiv, kreativ energi!

Varma hälsningar,
Helena

Annika GW sa...

Så himla bra! Så man inte lägger sig på fel sida. Men det kanske inte gör så mycket ifall det blir fel! Kram Annika

Edith och Jag sa...

Ser att vi inlett våra inlägg på liknande sätt idag :) Ja ibland vet man var en idé kommer ifrån, andra gånger vet man inte. En sak är i alla fall säker och det är att du bjuder på massor med idéer och inspiration. Superfina kuddar!
Kram Maria

HönaPöna sa...

verkligen underbara...! Och jag gillar att man kan inspireras så mycket av varandra, är rätt säker på att jag har härmapat dej nån gång sådär...!

Allt och/eller Inget sa...

Helt galet snyggelisnyggt härmapat! Du kan då din sak.

Kram Linda

hennihenni sa...

Fina blev de, och säkert mera praktiska än sidenoriginalen...

Anonym sa...

Snygga! Vad sugen man blir på att bli en härmapa!

Anonym sa...

Tjusigt! Så fint med rosor på kinderna :)

Fiff sa...

Grymt snygga! Snyggare än originalet tycker jag :-)

Helena, Craft and Creativity sa...

Jag känner igen mig i det du skriver. Jag hittar också inspiration från en massa olika ställen och ofta ser jag saker i butiker och tänker att "Jamen, det där borde jag kunna göra själv". Ibland lyckas det och ibland blir det en flopp. ;-) Men jag har oftast roligt under tiden.

Kuddarna är helt fantastiska och du är verkligen så himla begåvad och mångsidig!

maria syr och så vidare sa...

Haha, superfina kuddar! Jag kan bara hålla med vad som står ovan, du är verkligen en stor källa till inspiration!

Nellie - the Flying Hippo sa...

Vilken superbra härmapa du är, på ett bra sätt alltså!!! Du inspirerar i massor. Jag ska bara lära mig att "göra" också. :) Kram

Fröken Prickig sa...

Superfina! vilket skoj pyssel!