Sidor

måndag 7 januari 2013

Betonghus

Pippi på betong följer med in i 2013. Senaste betongpysslet resulterade i ett litet hus. Inte bra till någonting alls, men fint att titta på. Det står på en hylla i köket tillsammans med en liten ljusstake i samma material och en tavla från fantastiska Smäm.


Att gjuta i betong är plättlätt. Det enda som är svårt är att ha tålamod att vänta tills det härdat klart. För den här storleken bör man vänta ungefär 2-3 dygn (fast jag slet visst bort pappformen redan efter 1 dygn.. ;-)) För små pyssel rekommenderar jag att göra former i plast eller papp. För det lilla huset använde jag en juice-förpackning som jag tejpade kartongbitar i för formen på taket och fönstret. Tejpen och pappret är lätt att få bort när betongen bränt klart. Jag använder finbetong från byggvaruhuset och blandar till en lagom tjock gröt, lite så där på känn. Ju tjockare desto skrövligare yta. Ju tunnare desto finare yta och hållbarare resultat. Under tiden som betongen bränner kan man vattna den lite då och då. Det färdiga resultatet kan man slipa på med sandpapper.

25 kommentarer:

HönaPöna sa...

sött är det huset... och roligt är det att gjuta i betong. Synd bara att jag gör det så galet sällan!

Linda i Berlin sa...

Vad roligt! Jag har velat testa det här med betong i hur många år som helst, men det har aldrig blivit av tyvärr.

Fiffiga Systrar sa...

vilket fint litet hus! Kram emelie

MammaElva sa...

Så nedrans fint!! Du är ett geni! Tror jag sagt det förr?? :)

Postadress Torslanda sa...

Så fint. Har provat på betong och vill gärna göra mer men tiden....eller initiativet kanske....

Lifestyle By Lena sa...

Supersött litet hus. Det enda jag har gjort i betong är en bänkskiva så något sånt här måste jag verkligen prova..

Petra / Popetotrora sa...

Tjusigt! Och jag tycker nog visst att det är bra till något. Bra till att vara fint bara. Och det är inte det sämsta... :)

Jonna sa...

Fint pyssel! Tror 2013 blir året då jag börjar gjuta i betong. Tack för tips!

Jonna sa...

Fint pyssel! Tror 2013 blir året då jag börjar gjuta i betong. Tack för tips!

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Huset blev jättefint! Du kan du! Pöss!

CreandoPhoto sa...

Det är ju så roligt att greja med betong. Du börjar ju bli en riktig expert på området :) Snyggt jobbat!

Kramar

Le petit jardin sa...

vad roligt at gjuta och det verkar ju enkelt...jag vill och jag ska...

Välkommen in till mig för där finns något för just dig

kram Kajsa

Bara Sara sa...

Så fint det blivit! Och det verkar ju inte helt jättesvårt heller… Kram Sara

Pysselbolaget sa...

Mums, måste testas. Det är bedårande!

maria syr och så vidare sa...

Jag försökte mig på det där med att gjuta betong i somras, det gick inte så bra.... kanske ska ge det en ny chans, blir ju onekligen sugen. Superfint hus!

Jennica... sa...

Det är ju så kul att gjuta i betong. Jag har dock aldrig testat att bygga egna formar. Det jag gillar bäst med ditt hus, förutom att det är jättefint!, är att det är så härligt att se att du inte är så noga med att det blir helt perfekt. Det är så otroligt befriande! Ta nu detta på rätt sätt. :)
Kram!

Fröken Foto sa...

Så fint det blev och målningen bakom... hel läcker!!!

Smart kub i förra inlägget.

ha en fin tisdag.

kram kram Malin

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Känns så skönt att höra att det finns fler som är lika otåliga som jag... har liksom inte tid att vänta och sen är man så himla nyfiken dessutom :)

Just nu fotar jag med en nybörjarkamera, fick den för 1,5 år sedan när jag aldrig hade fotat med systemkamera tidigare... håller precis på att tittar på att uppgradera min fotoutrusning, då jag känner mig lite för begränsad med den jag har idag... Tittar på Canon 6D alt. en Nikon i samma kaliber.
Den kameran jag har just nu är en Nikon D3100, en perfekt kamera om man inte fotat så mycket tidigare, men vill lära sig fördelarna med att fota med systemkamera. Har ett 55mm objektiv till den.

Oj vilket långt inlägg... :)
Kram
Helena

Lyllos sa...

Fint fint, mycket fint. Både hus och tavla! Och det där med att gjuta i betong får du att låta så enkelt att jag blir riktigt sugen på att prova! :)

Maria i Lilla villa vita sa...

Vilket underbart litet hus, skulle man kanske testa att gjuta.

Kram på dig!

Elina sa...

Hej! Pappersbollarna i min blogg kommer från en butik i Sickla (Stockholm) som heter något med Garden tor jag... Vilken fin pyssselblogg du har! /Elina

Karin sa...

Hallå! Kanonfint hus och vad kul idé att gjuta i sån liten skala som i ett juicepaket. Ha det bra Karin

Anna sa...

Men goosh så fint!
Tack för all den underbara inspiration och kreativitet som du delar med dig av!

Ha en fin helg

Anna sa...

Men goosh så fint!
Tack för all den underbara inspiration och kreativitet som du delar med dig av!

Ha en fin helg

Helena, Craft and Creativity sa...

Jag har också en vurm för hus och det här huset skulle jag lätt ha köpt om jag hittat det i en butik. Jag gillar den enkla formen och färgen.