Sidor

tisdag 21 maj 2013

DIY: gravidbyxor

Det enda klädesplagg man verkligen behöver ha anpassat för en växande mage tycker jag är byxor. Övriga plagg kan man hitta på vanliga klädavdelningar. Själv har jag svårt att hitta snygga gravidbyxor som sitter bra, och så är jag ju svag för återbruk!

Här har jag använt ett par gamla stretchjeans och ett trikålinne som annars skulle slängts. Jag tog på mig jeansen och såg hur långt jag kunde få upp dragkedjan. Där magen satte stopp klippte jag av jeansen hela vägen runt om. Se till att låta dem gå lite högre upp över rumpan. Sedan klippte jag en tub av trikålinnet och sydde fast det räta mot räta med jeansen. Klart! Ett tips är att ett lite kraftigare linne och sy det ganska tight om magen så att byxorna inte glider ner.

13 kommentarer:

Unknown sa...

Smart :)
Ska tips syster yster som är gravid och snart byxlös.
Kram Maria

GRANSTAV sa...

SNYGGT!
Och fiffigt. Hade jag verkligen behövt när jag var gravid :)/sanna

kavallinskan sa...

Smart idé!
kram viktoria

Nellie - the Flying Hippo sa...

Det där försökte jag när jag var gravid med en kjol, det blev inte då bra, för lite stretch i linnet tror jag. Får testa igen om magen växer fler gånget... Kram

Alviti sa...

Det blev ju supersnyggt!!

Helena, Craft and Creativity sa...

Både smart & snyggt! :)

HönaPöna sa...

snabbt, snyggt och smart... bästa sortens pyssel!

Jo sa...

Det där funderade jag på i början, men tröttheten tog över så det blev köpejeans istället. Men dina blev ju toppenbra! :)

VisaLiza sa...

Så smart att fixa själv. Återbruk är verkligen bästa melodin. Liza

Åsa Tidqvist sa...

Väldigt bra tips, gjorde samma men med muddväv =)

Maria O. sa...

Just det där med byxor tyckte jag också var svårt när jag var gravid ( många år sedan nu ;)). Vilka underbara bilder i ditt förra inlägg från barnfotograferingen! Kan inte tänka mig annat än att du kommer att lyckas som fotograf :)
Kram Maria

maja...Style & Life by Leia sa...

Har precis som någon ovan gjort detta fast med muddväv som jag hade liggande....och ja ska jag vara ärlig så var jag inte gravid heller....men postgravid så där med något år....och då kan det också vara svårt att få ihop byxorna;)

kram kram och jättegrattis igen!

Medvind sa...

Perfekt att ändå kunna ha sina egna byxor!

Tack igen för "Liv" och nu när du är gravid tänkte jag att detta kanske kunde intressera dig :)
http://medmedvind.blogspot.se/2013/05/slow-graviditet-och-en-trygg.html
/Evasleva