Sidor

tisdag 11 juni 2013

Klocka i betong

Det är sommar och det är dags för betongpyssel igen! Jag har precis gjort en betongklocka, ett hyfsat enkelt nybörjarpyssel i betong. För detta har jag använt en rund burk som jag gjort hål i mitten på och stuckit ner en inplastad rundstång. Sen har jag klippt av en bit av kanten på burken och tejpat på en bit kartong för att få en platt sida som klockan kan stå på. Viktigt när man sedan gjuter är att lägga den platta sidan mot något hårt så att det blir rakt. Jag la den mot en kantsten. Tänk också på att trycka ner t.ex en burk kring rundstaven så att urverket får plats och inte behöver sticka ut på baksidan. Kvartsverk finns olika längder så se till att gjuta rätt djup så att det passar för det urverk du har. Visarna fick jag knipsa av längden på för att de skulle passa till min klocka. Nu ska jag bara fundera på vart jag ska ställa den. Det börjar bli fullt med pysselgrejer i vårt hus nu och många saker är jag inte redo att kasta ut än... ;-)

25 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Så snyggt, Malin!

Och jösses vad jag har missat fina inlägg under min semestervecka!

Bilderna nedan... jättefina. Du är verkligen duktig!

Och kakfatet... tjusigt som tusan. Jag är också sugen på att kopiera Helenas fina tallriksmönster.

HönaPöna sa...

wow... vilken snygg!
Du kan ställa den här!

Cirkusvillan sa...

Underbar! Härlig ide´, tror kanske att jag måste härmas lite :)

Johanna | Tillvaron.se sa...

Supersnyggt! Jag har faktiskt tänkt på en klocka i betong och så vips får man isntruktioner. Halleluja :) Tack.

Ha en underbar onsdag.

Cias Små Ting sa...

Men du vad läcker!! Riktigt läcker!!

Anonym sa...

Åååå så fine den var,orntlig søt:)
Nyt dagen skjønne deg❤
Klem fra Lillian

Helena, Craft and Creativity sa...

Den blev så fin! Och jag fick ännu en inspirationskick att börja pyssla med betong! :)

Pysselbolaget sa...

Oh, så skoj! Jag vill också gjuta i betong men har samma problem som du Malin – var ska man ha alla fina pysselsaker ;)

Therese sa...

Så flott! Litt av en ide. Takk for inspirasjon.

ynde sa...

Heisann, dette var ein super idè ♥ kjempefin var den, og nydelige bilder (som vanlig!) Klem til deg, Kjersti

Postadress Torslanda sa...

Pyssliga du!

Rumpetuss sa...

Jättefin, kanske kan bli mitt första betongpyssel!!!!

ida [fotograferat] sa...

Jag offrar mig gärna på kakfatet (bland annat....) om du behöver få lite plats ;)

Catarina sa...

Åhhh.... så snygg den är!!! Du har verkligen lyckats!

Den där Victoria sa...

Jättesnygg och cool klocka!

Musqot sa...

Wow! Snyggt!!

Alviti sa...

Snygg! Har länge tänkt skapa något i betong. Nu är det nog snart dags :)

Jennica... sa...

Vilken galet fin klocka! Kanske jag skulle testa...

Och jag har varit lite borta från bloggen ett tag och har suttit länge nu och läst ikapp hos alla fina bloggare. Och oj! vad jag missat mycket fint hos dig senaste tiden! Så himla fina bilder du har tagit!

Kram!

ingegerd sa...

vad man kan göra!!=) snyggt blev det!!!

kungen o majkis sa...

Förstår inte att någon inte har sagt detta förut men...

DEN ÄR UR-SNYGG!

..förlåt...jag var tvungen... ;-D

Unknown sa...

ääämen jag smäller A.V !!! Så otroligt kreativt. Sådana finurliga DIY projekt är som heroin för mig ;)

Kram Kram
Emma

Återbruk av Åsa.Li sa...

Riktigt snygg klocka roligt att du gillade min låda:-)

LissenTo sa...

Cool klocka!

Katarina sa...

Ja, men åh vad fin!
Du är som alltid så grym :)

Anonym sa...

Åhh.. vilken fin klocka i betong! Är det möjligt att få köpa en? Mvh Linnea (nilsson.linnea@hotmail.com)