Sidor

tisdag 31 december 2013

Årskrönika - 2013

Sista dagen på 2013 och vad passar bättre än en sammanfattning av det gågna året? Det har varit ett helt fantastiskt bra år och det har hänt otroligt mycket, så nu kör vi!

Januari

Under januari gjorde jag detta enkla men fina pyssel som nog synts mest på andra sidor på nätet, en snörförvaring av en Garant-burk. Jag fick även mail från tjejen som designat burken, väldigt roligt!



Februari

Det här är månaden då vi fick ett plus på den där magiska stickan. När vi förstod att vår familj skulle utökas med ännu en underbar liten människa. Det var då jag började virka på en filt med mormorsrutor, som fortfarande inte är klar.. Och så gjorde jag en finfin lampa, den näst största favoriten efter pionlampan.




Mars

Det börjar hända grejer. Jag fick mail från olika företag som ville starta samarbeten. Jag fick en notis om min blogg i det finfina magasinet Bolig Drom. Jag hade funderingar på att ta mitt fotograferande till en ny nivå, men jag visste inte riktigt om jag var tillräckligt bra. Men så fick jag det där mailet som faktiskt ändrade allt. När en reklambyrå köpte inredningsbilder från min blogg till en produktbroschyr för ett nytt bostadsområde från JM. Då förstod jag att jag faktiskt kunde, att det jag gjorde var bra på riktigt!



April

Den här månaden var det fullt upp på mitt heltidsjobb. Jag virkade en hel massa, speciellt till min lilla systerdotter som fortfarande bodde i min systers mage. Och så gjorde jag ännu en lampa.



Maj

Jag pysslade vidare, köpte mig en fullformatskamera, gjorde mina första betalande porträttfotograferingar, var på "Stora bloggdagen" och berättade att jag var gravid.



Juni

Jag och herr Pastill åkte på en alldeles egen resa till Barcelona. Övrig tid var jag helt uppslukad av fotografering, det var det enda jag tänkte på. Jag fotade hela tiden. Mina barn, kunder, djur och inredning. Och så byggde jag mig en portfolio. Det kändes stort!



Juli

Jag släpade hem grenar och satte upp dem som gardinstänger i flera rum. Hela familjen åkte till Skåne på semester och jag fick hem ett magiskt kuvert där det stod att jag var godkänd för F-skatt. Nu hade jag mitt alldeles egna företag, på riktigt. En dröm som blev sann.



Augusti

Jag jobbade min sista månad på mitt heltidsjobb innan f-ledigheten och på helgerna och vissa luncher gjorde jag fotojobb. Ibland hade jag med mig något av mina små troll som små assistenter för att förbereda fotojobben och efteråt fortsatte vi att fota, åt choklad och drack saft och 3-åringen sa saker som "titta, här är en fin plats för att ta kort mamma".



September

Det visade sig att jag inte alls hade jobbat min sista månad utan det blev mer och mer jobb hela tiden. Och så fortsatte jag att satsa på mitt företag och till slut var jag riktigt slutkörd. Men så den 25:e september kom hon. Med en stor mörk kalufs och ett ilsket vrål möter hon världen utanför magen och jag är alldeles hopplöst förälskad.



Oktober

Den här månaden var det ganska dött på bloggen, av förklarliga skäl. Jag och little miss Chubby försökte lära känna varandra och få allt det där med mat och sånt att funka. Men mest så bara hängde vi, tillsammans hela familjen i vår lilla bebisbubbla. Ända tills f.d lillasyster fyllde hela 4 år och hade sitt allra första barnkalas.



November

Jag kom igång med fotojobben igen och försökte hitta någon slags balans mellan porträtt och pyssel på bloggen. Det gick sådär, jag är fortfarande helt uppslukad av fotograferandet och min lediga tid går åt till bildbehandling och läsa allt jag kommer åt om fotograferandes konst.



December

Ett helt fantastiskt år närmar sig sitt slut och jag avslutar det med något så stort som att fota mitt allra första bröllop (fler bilder kommer framöver). Medan sambon hänger i närheten med lill-tjejen är jag hög på livet med kameran i högsta hugg och springer ut och ammar när tillfälle ges.


Jag vet faktiskt inte hur det här året ska kunna toppas, men jag vet att det kommer hända stora saker nästa år också. Jag har redan både spännande kurser och fotojobb inbokade, men framförallt så har jag den stora äran att få hänga hela dagarna med det här underbara lilla trollet :-)


Jag önskar er alla ett underbart 2014. TACK för att ni tassar in här på min blogg och TACK för era fina kommentarer, jag blir så väldans glad för varenda en!

 GOTT NYTT ÅR!

22 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Ett fantastiskt år! Stort grattis till det härliga människa! Och nu...nu bara gasar vi va? Gott Nytt År!!!!!

Rumpetuss sa...

Vilket härligt år!! Du är så duktig på allt du gör!, gott nytt år!!

madelein sa...

Sammanfattningen passar i varje fall mig perfekt som precis hittat hit :-) Tack och Gott nytt år till dig och din fina familj också!

kungen o majkis sa...

Verkar som om du har haft ett riktigt gott år :-)! Ett fantastiskt gott 2014 önskar jag dig och din familj!

lilla jag sa...

Härligt :-) Gott Nytt År!!

Fiff sa...

Gott nytt år! Så mycket fint du har hunnit med, och framförallt vilka fina bilder du har tagit! Jag ÄLSKAR den sista bilden på lilltösen, underbar!

Alviti sa...

En fröjd att se alla vackra bilder och det lilla trollet är fantastiskt sött. Gott nytt år! Kram Carolina

Petra / Popetotrora sa...

Vilket år...! Men såklart kommer 2014 toppa det. Det kan bara bli bättre, liksom. :)

HönaPöna sa...

vilken underbar årskrönika...!
Ska bli kul att hänga med även framöver!
Gott nytt år!

Bara Sara sa...

Men å Malin vilken underbar årskrönika och tänk att det hänt såååå mycket på ditt 2013!! Önskar dig lika bra flyt under 2014!! Kram Sara

Maria O. sa...

Wow! Vilket år du beskriver! Önskar att 2014 fortsätter på samma sätt för dig, din familj och ditt företag.
Kram Maria

Johanna | Tillvaron.se sa...

Vilket fantastiskt år du har haft! Hoppas på ett minst lika strålande 2014 alltså!

VisaLiza sa...

Vilket fantastiskt år att lägga i minnesarkivet. Otroligt vackra bilder. Kramar Liza

AttenKattenNoa sa...

Vilket hjärtebra år! Härligt OCH fint liksom. Till lycka år 2014!

Slow-Eva sa...

Ojojoj vilket år det varit!

Musqot sa...

Åååå vilken härlig summering!! Härligt jobbat!! Du är så inspirerande!! Kramar i massor!

Daniela sa...

Jag kan gå in på din blogg ibland och komma på mig själv med att sitta och bläddra bak flera månader tillbaka och titta på allt fint du gör. Otroligt inspirerande!

Fröken Foto sa...

Underbara bilder du bjuder på... och vilket år!!!

En liten fråga. Visst köpte du dagljuslampa för ett tag sedan? Vill du berätta var och något man skall tänka på???

kram kram Malin

Jonna sa...

åh vilken mysig blogg! så förtjust jag blev i ditt sätt att fota, och vilka fina barn du har! :)

Lina Stålenbring sa...

Hej och hå vad fint allt är. Jag är så imponerad av fotografierna. Älskar snörburken och barnet i väskan.

Anne-Li sa...

WOW Malin, vilket år!!!

Jag blir bara mer och mer imponerad av dig och dina bilder! Du är grym!

E.Winberg sa...

Åh, jag blev ju nästan rörd! Vilket fantastiskt och välförtjänt år du haft, du är fantastisk på det du gör och slutar aldrig överraska med vackra bilder, pyssel, inredning och allt vad det nu kan vara!