Sidor

söndag 29 december 2013

Barnrum i ny skrud

Storasyster har önskat sig ett nytt rum och den här gången är hon så stor att hon målat både väggar och möbler själv (med lite hjälp såklart). Den turkosa fondväggen har blivit ljusgrå och så har fröken valt en prickig matta från ikea. I flera år har hon önskat sig en sänghimmel och i julklapp fick hon äntligen den här fina från ellos. Hon ville även ha kuddar med djurtryck i sängen. Eftersom jag är typ världsbäst på att sy kuddar har jag ett stort antal kuddar med djurtryck på g, vi får väl se om hon får plats i sängen när jag är klar ;-)

Ljusslingan som hänger på spegeln är gjord av pappersmuggar från Lagerhaus. Ovanför sängen hänger grenen med fåglar på. Vill man göra en egen så finns en beskrivning här. På väggen ovan sängen sitter boklådor som min morfar har gjort.

Skrivbordet kommer från Mio men är fyndet billigt på blocket. Ovanför skrivbordet sitter en griffelwallie som man kan rita viktiga saker på. Skrivbordsstolen är ett loppisfynd som jag spraymålat. Trots att jag la ut golvpapp i hela badrummet så var badkar, toalett, handfat och väggar ROSA när jag var klar! PANIK! Som tur var fick jag bort allt :-)

Klassikern Ivar från Ikea blir väldigt fin i barnrummet om man målar den. Vi har målat den vit. Samma grå kulör som vi målat fondväggen med har vi använt till att måla förvaringslådor i trä som står i hyllan samt ett renhuvud i papier maché. Nu är det bara taklampan som återstår. En ledtråd är att den kommer innehålla många pappersloppor...

11 kommentarer:

musqot sa...

åååå vad fint! Nu vill jag ha ett hus;) kraam

Petra / Popetotrora sa...

Ahaa... det var hit du skulle ha pappersloppelampan! Jag ser sååå mycket fram emot att få se det färdiga resultatet!

LillaJag sa...

Vad fint!

Jo sa...

Vad fint det blir och vad roligt att hon är så inredningsintresserad! :)

Hanna Sohlborg sa...

http://www.fleetingthing.com/?projects=the-mila-baby-shoe-pattern-and-tutorial Har du sett vad sött?? Tänkte på dig när jag såg dem. :)

miraklet sa...

Jättefint rum!
(Hittade hit från Facebook och min kollegas sida som också håller på att göra om sin tjejs rum).
Gillar det lekfulla i rummet. :)

Postadress Torslanda sa...

Åh så fint det är på hennes rum! Ska bli roligt att se lampan också. Kommer fortfarande ihåg lampan som du visar tidigare.

Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig!

madelein sa...

Vad fint!

Annika GW sa...

Så fint. Det blir alltid så snyggt och väldigt personligt med allt det du gör. Både när det gäller pyssel, inredning och framförallt dina fantastiska fotografier! Gott nytt år! Annika

Fiff sa...

Så himla fint!

AktivaDagar sa...

Oj vad snyggt! Inspirerande!