Sidor

torsdag 8 maj 2014

fototips: Macro med mobilen

Ett billigt sätt att göra mobilkameran lite roligare är att köpa ett mobil-macro. Jag har köpt två stycken som jag provat. Den billigaste varianten jag hittat är jellylens. Kostar ca 50 kr och funkar helt ok, men ramlar lätt av kameran efter ett tag då den enbart fäst med nån slags gelé som sitter på linsen. En dyrare men bättre lins, är olloclip för ca 600 kr, som dessutom även innehåller fischeye och vidvinkel.

Bilderna ovan är helt oredigerade och kommer direkt ur min mobil, en iPhone 4s med ett olloclip på. På bilderna syns ett blåbär, ett skott på ett träd samt en vitsippa.

Tycker det är grymt kul att man kan ha med sig en sån liten kamera och lins i fickan som kan producera sådana här bilder! Dessa går dessutom att framkalla med bra kvalitet till A4-format, hur coolt är inte det!?

7 kommentarer:

Musqot sa...

Coolt! Vad du är grym! Bra tips och grymma bilder!

Iris // Alla dagars kaos sa...

Vet att man kan köpa något liknande på typ teknikmagasinet eller nåt för 200 kr. Min kille har ett sånt som jag ofta lånar och det fungerar jättebra. Liknar olloclip varianten med macro och fisheye. Kanske också vidvinkel... inte helt säker. Men ändå, 200 kr är ju trevligt :)

kram /iris

Anonym sa...

Men vad roligt, tack för tipset! Fina bilder blev det också./ mia

HönaPöna sa...

wow, vilka härliga bilder... ett sånt kanske man skulle skaffa sej?! :-)

maria syr och så vidare sa...

Vilken rolig grej, hade ingen aning om att det fanns till mobilen. Tack för tipset!

Creandophoto sa...

En helkul grej, men jag gissar att min samsung inte kan jobba med det. Den är förresten inte något vidare i kamera ändå, så det är väl bäst att låta bli och istället njuta av dina fina bilder. Spelar ingen som helst roll vilken kamera man sätter i dina händer - resultatet är alltid fantastiskt!

Maria - Snickaregården sa...

Läckra bilder. Har faktiskt funderat på dessa objektiv men tvekat då jag inte visste om de var ok.
Kram Maria