Sidor

torsdag 3 september 2015

Studio Pastill

I april i år fick jag nycklarna till min alldeles egna fotostudio. Det var inte mycket till studio från början (längst ner finns före-bilder) men efter ungefär en månad var jag redo att börja ta fotograferingar i studion. Det är en del saker kvar att göra, som att ha mer förvaring i kontoret bakom arbetsbordet, bygga ett riktigt trägolv i studion och sätta upp fler foton på väggarna. Ja och så var det de där golvlisterna också som liksom alltid skjuts upp..

Jag har lagt nytt golv i alla rum utom hallen. Övriga rum hade nämligen en brun plastmatta. Ett av rummen hade blå väggar så det har jag målat. Soffan köpte jag på loppis för några hundralappar och klädde om själv med ett tyg för 50 kr.

Studion består av en hall, ett litet kök, toalett, ett rum för nyföddfotograferingar, ett kontor, en studiodel och ett rum för kurser och bildvisningar. Det är lite drygt 80 kvm stort.

I rummet för nyföddfotograferingar finns skötbord, amningskudde, fåtölj till både mamma och pappa (flyttar in en extra vid behov) och såklart en massa rekvisita. Jag använder en värmefläkt för att värma upp rummet så att den lilla kan ligga på filtar och i korgar naken utan att frysa.

I bildvisningsrummet finns soffa och en stor tv att visa bilderna på. Här finns också mina visningsprodukter, som till exempel fina fotoböcker med linneomslag, olika ramar och fotoaskar.

I studion finns tre olika mjuka enfärgade bakgrunder, men vill man ha med mönster så har jag många sådana också. Under en barnfotografering så varierar jag ofta mellan både enfärgat och mönstrat. Kanske även en stund ute i naturen utanför. Det finns en hel del kläder att låna om man vill, och fina saker att sitta på. Tanken är att jag även ska bygga ett riktigt trägolv någonstans här inne för att ha vid baby- och nyföddfotograferingar.Kontoret har ett skrivbord, en arbetsbänk som är 80x100 cm där jag ramar in samt en skrivarhörna där jag printar ut mina foton. Det är så otroligt roligt att printa själv och kvaliten är helt otrolig! Bakom arbetsbänken ska jag sätta upp en hylla för förvaring. Eventuellt kommer jag att måla om arbetsbordet.Tack för att ni ville titta in hos mig ❤

6 kommentarer:

Helena, The Swenglish Home sa...

Du är en stor källa till inspiration, på flera sätt, och nu sitter jag med hakan i knät och tänker: JA! Hon gjorde det! Fasen så läckert! Att följa sina drömmar/sin vilja och 'make it happen'. Och som vanligt har du skapat något superläckert. Och funktionellt. Och som tillåter dig att skapa ännu mer magi med din kamera och för massor av tacksamma familjer. Kanonfin studio! Ja, med risk för att bli tjatig: Malin, du inspirerar! Massor!!! Kram!

Pysselbolaget sa...

Det ser fantastiskt fint ut, Malin! Ser fram emot att se det live snart.

Kram Karin/Pysselbolaget

Fröken Pimpinett sa...

Vilken skillnad! Du får det att se mjukt, härligt och inbjudande ut. Precis som man vill ha det vid en fotografering. Grymt jobbat Malin!

Emma Thun sa...

Men Wow! Så fint så man vill övertala mannen att skaffa fler barn och flytta närmre Järfälla...

HönaPöna sa...

Så galet fint du har fått det... kanon!

designofluna sa...

Vilken skillnad! Du har fått det underbart fint!