Sidor

torsdag 22 oktober 2015

DIY: Måla om en växasäng

Vår lilla Mini har fyllt två år och det är dags att fröken får en egen säng. Hon har sovit i sin korg ganska länge (nåja, nån gång ibland i alla fall) men allra mest gosar hon ner sig mellan sina föräldrar.

Jag fyndade en jättefin gammal växa-säng, men förutom att måla om den behövdes fanéren tas bort. Tidigare ägaren hade börjat det jobbet så det var bara att fortsätta. Jag ringde upp en möbelrestaurera och frågade om lite tips och det slutade med att jag tog fram strykjärn och smörpapper, strök på fanéren och drog loss den med en spackelspatel. Det gick supersmidigt!

Jag hade bestämt mig för att måla den i en miljövänlig färg utan plast och lösningsmedel och köpte ren linoljefärg. En helt underbar färg att måla med, men tyvärr luktade den väldigt starkt fortfarande efter flera veckos så jag gav upp den och gick över till Chalk Paint från Annie Sloan istället. Resultatet med den färgen blev otroligt matt och fint, även om färgen var rätt jobbig att måla med.Mini blev överlycklig över sin säng och gosade ner sig och mös, ända tills hon blev trött och ville sova och istället kröp över till vår säng igen ;-)

3 kommentarer:

HönaPöna sa...

Så fin den blev... och grått är ju flått, alltid!
Nåja, nån gång kommer hon ju börja sova i egen säng iallafall. Man får tänka så! :-)

hennihenni sa...

Snygg! Har faktiskt också just införskaffat växasäng åt dryga tvååringen - tänker att sannolikheten att han sover i egen säng ökar om vi har en egen säng åt honom! Men samtidigt är det ju så mysigt att sova tillsammans så egentligen har jag inte så bråttom med att flytta på honom :)

Unknown sa...

Otroligt vacker säng, riktigt fin!