Sidor

måndag 5 september 2016

DIY: Drömfångare


Drömfångara kan man inte bara lägga bebisar i, det är även en perfekt present till någon man tycker om ♥

Förra gången använde jag virkade små dukar. Den här gången provade jag en annan variant. Du behöver:

* grov ståltråd (och tång)
* band eller snören (jag använde jutesnöre och bomullsgarn)
* tejp
* sax
* limpistol
* fjädrar och pärlor eller annat att dekorera med

Först gjorde jag en rundel av ståltråden och fäste ihop med målartejp. Sedan tog jag jutesnöre och snurrade runt hela rundeln. För att göra det lite enklare limmade jag i början av varvet så att snöret fäste ordentligt. Lämna en bit av snöret kvar för att kunna hänga upp drömfångaren. Nu är stommen klar! Sedan tog jag bomullsgarn och gjorde ett mönster i mitten av drömfångaren. Man kan göra lite pä känsla eller titta på olika beskrivningar på nätet. Sök på "diy dreamcatcher".

Nu är det dags att dekorera! Den här gången har jag gjort en lite enklare design med enbart fjädrar och pärlor i trä. Är man en lite mer färgglad person så kan man piffa med färglada pärlor istället. Pärlor och fjädrar är fästa på bomullsband med limpistol. Lycka till!

Inga kommentarer: