Sidor

onsdag 4 november 2009

Ho ho!

Klart vi måste fira lillasysters ankomst med en tårta, en uggle-tårta! Jag provade på att klä tårtan med färdigkavlad marsipan. Betyg: sådär! Den var svårare att forma än när jag kavlar egna lock och dessutom väääldigt tjock, men ändå ett bra alternativ om man inte orkar göra egna lock eller bara vill prova på att göra en tårta själv men inte har så mycket material hemma.

Hur fotar man när nästan hela dygnet består av mörker, mörker...?

Tårtan består av ljusa bottnar, hallonsylt och grädde (what a surprise! ;-)). Täckt med marsipan och dekorerad med marsipan, sockerpasta och silverkuls-strössel. Ögonen är målade med svart penna med ätbar färg.

10 kommentarer:

Jo sa...

Vad duktig du är! Jag önskar alltid att jag kunde vara lite mer kreativ när jag gör tårtor etc, men det blir oftast det gamla vanliga. Din var dock långtifrån vanlig, jättefin!

Malin sa...

ÅH så gott det ser ut!
Jättefin tårta!

Cathrin sa...

Så kanonfin tårta! Klart lillasyster skulle firas med en sådan supersöt tårta. Ang. min elefant så funkar jag tyvärr så att jag nästan aldrig läser beskrivningar, mönster eller recept. Vilket medför att jag får göra om många många gånger innan jag är nöjd. Satte mig faktiskt bara med dotterns krita och papper. Förde sedan över elefanten till smörpapper och klippte ut. Kan jag, kan absolut du! (Men jag skulle lägga till lite extra kropp så att den blev lite rundare med mer plats för stoppningen nästa gång...)

Cathrin

Reko Stil / Emma sa...

Fiiin :) Jag kommer mig aldrig för att göra vanlig tårta, de jag gör tårta till beställer bara smörgåstårta :)
Men nu blev jag lite inspirerad så kanske jag ska ta o göra en tårta bara på pur f :)

Mia sa...

15 dagar kvar tills dottern blir fyra och vips har jag fått bästa tårtinspirationen! Snygg-uggla!
Stort grattis till liten tjej med söt fot! Jag fortsätter mina glada heja-rop på den här bloggen med att ytterligare komplimentera för att du inte exponerar dina barn så hårt. På alltför många bloggar så låter man barnen figurera med bilder, beskrivningar vad de gör, problem etc, vilket jag själv känner mig väldigt tveksam inför då barnen själva inte har nåt att säga till om.
Som sagt, jag har hittat min nya favvoblogg! Längtar tills pysslet kommer igång, men, låt det ta sin tid och njut av den lilla skruttan! / Själv mother of two

Fröken Pyssel sa...

Tack för kommentarerna! Som vanligt blir jag jätteglad att kunna inspirera andra :-)

Cathrin: Det låter som sagt precis som jag :-D Ska ge mig på en elefant när det finns tid över :-D

Mia: Tack :-) Alla är ju så olika, men jag känner som du att det är viktigt att mina barn själva ska få ta ställning till om de vill figurera på nätet med bilder osv eller inte, och det är de ju alldeles för små för än :-)

Vero sa...

Vilken häftig tårta. Wow säger jag bara. Måste kika vidare på din blogg. Lägger dig bland favoriter.

Ha en bra kväll!

Charlotta sa...

Underbar tårta Malin :-) Jag som inte ens gillar marsipan blir sugen. :-)

Monkan sa...

Grattis till den nya lilla familjemedlemmen! Nämen var det en tjej, då gissade jag fel, men vad gör det? Ingenting! Ooooooh sån söt fot! Tårtan blev jättefin, syns inte alls att du hade några problem med den, och vilken kul idé med en uggla, och lite trendigt :-) Den rosa datorn, ursnygg.

Ja jag kan lova att det var kul med trådslöjdskursen, och det var värt de långa resorna (ut till Ekerö! över en timmes resa från jobbet med pendel + tunnelbana + buss + promenad) och sena kvällarna (hemma kl 22, men hem fick jag skjuts som tur var).

Elin sa...

Helt fantastisk tårta:)