Sidor

måndag 9 november 2009

Pappatårta

Igår mumsades det pappatårta på fars dag. En väldigt röd tårta blev det. Fylld med hallon, banan, vanlijkräm och grädde på ljusa bottnar. Täckt och dekorerad med marsipan.


Det råder bakmani här hemma. Jag kan inte sluta baka, ett ganska angenämt "problem". Snart är det december, månaden då alldeles för många i vår familj fyller år. Dåligt ur en ekonomisk synvinlel, bra när man är besatt av att göra tårtor ;-)

14 kommentarer:

Emelie sa...

Åh vad gott det ser ut.
Jag önskar jag kunde äta mängder av allt det där goda men tyvärr...
Angående matlagandet så lagar jag gärna mat.
det värsta tycker jag är att komma på vad man ska äta, har man bara kommit på så tycker jag det är helt ok, *hihi*
Hur i all världen hinner du baka med två barn hemma?
KRAM!!!!

Vero sa...

gud vilken härlig röd färg. Den skulle jag vilja bli uppvaktad med på alla hjärtans dag. Inte färgen, men tårtan. Låter hur gott som helst.

Problemet med födelsedagar kring ju har vi också, 29 nov, jul, 14 jan.... Men ja ghar ju inte samma besatthet tyvärr, här brukar barnen få baka sina tårtor själva... Jag är inte alls någon bakmamma, tyvärr... Men dotra bakar ju gärna och äter, ja, det gör jag gärna. Hihi...

Elin sa...

Älskar den röda tårtan:)

Malin sa...

Åååå vilken RÖD tårta! Urläcker!
Var brukar du köpa ditt material till tårtorna?

Charlotta sa...

Fantastisk tårta, as always! :-)

Fröken Pyssel sa...

Emelie: haha, ja du, storasyster är ganska bra på att roa sig själv, lillasyster har jag gungat i babyskyddet med ena foten samtidigt som jag bakat.. kan bli svårt med symaskinen ;-)

Vero: jag hatar att laga mat och gör allt för att slippa det, så min familj får bli glad om det finns något bakat att äta om inte sambon lagat mat ;-)

Malin: Jag har köpt några saker på tårtdecor, men är inte särskilt nöjd med dem. Bägge gånger jag beställt så har hälften varit slut i lagret men jag har inte fått någon information om det utan en halv leverans, vilket har betytt att frakten blev väldigt stor i relation till vad jag fick och att jag ändå fick beställa det jag saknade på andra ställen *morr*. Nu åker jag till en butik som ligger ganska nära oss, deras hemsida är http://www.dekoreramera.se/

Rita sa...

Den röda tårtan ser riktigt smaskig ut =)
Vilken härlig blogg du har! Så mycket inspiration, så många idéer.
Kommer helt säkert tillbaka hit för att se vad du hittar på!
Ha en bra dag!
Kram Rita

Elin sa...

wow vilken härlig tårta. jag är avis på din man (och lämnar laptoppen uppe med bilden på... för att "hinta hinta" lite)

Monkan sa...

Vilken supercool tårta. Och vilket trevligt angenämt problem, att ha bakmani :-) Bullarna ser kanongoda ut, jag älskar bullar!

Unknown sa...

Snubblade in på din fina blogg!
Ha en trevlig 1:a advent

Mvh Camilla, En mammas dagbok

Lillsnörpa - Grönt, Pyssel och Äpplen sa...

Vilken härlig tårta!

Blogg by Maliin Stoor sa...

Vilken härlig färg!!


Såg fin fin ut!!


Maliin

sanna sa...

GUD vilken UNDERBAR blogg du har, vilken inspirationskälla du är :) jag hittade hit av en slump och har hittat en ny favorit :)

grattis till lilla bebisen, gud så mysigt! jag fick själv en liten son för snart åtta månader sedan och barn är ju verkligen det finaste som finns :)

Fröken Pyssel sa...

Tack för alla komplimanger för tårtan! Ser att jag har en hel del bloggar att kika runt på nu som jag ej besökt innan, härligt!