Sidor

tisdag 21 december 2010

Magnetfärg.. *dreggel*

Jag har shoppat loss på magnetfärg :-D Först målade jag en rektangel på väggen (magnetfärgen är mörkgrå). Skissade sedan upp en krimskrams-ram (se tips på väggmålningar här) och fyllde i allt med överbliven rosa väggfärg från lillasysters rum. Är väldigt nöjd och magneterna sitter jättebra!


Har redan målat med magnetfärgen på en annan vägg också, ni ska få se resultatet i dagarna. Ska föröka att inte missbruka färgen och måla på fler ställen i huset, men det kan bli svårt ;-)

Tips: Jag läste på nätet att många hade problem med att fästa magneter på ytan med magnetfärg, så för att vara säker målade jag tre lager med (väl omrörd) magnetfärg och täckte sedan över med två lager väggfärg. Köp en bra väggfärg så behövs bara två lager. Och köp bra magneter ;-) Grisen på fotot ovan sitter ganska dåligt, men den sitter dåligt även på ett kylskåp.. Jag målade magnetfärgen med en vanlig pensel (den är väldigt trögflytande) och väggfärgen med en liten miniroller.

7 kommentarer:

Kattis sa...

Så fint och smart! :)

Postadress Torslanda sa...

Åh vad roligt att du testat magnetfärg. Tack för tips, jag har funderat på det länge och förstår att det kan vara svårt att begränsa sig ;-)

Petra / Popetotrora sa...

Åh, jag har varit så sugen länge på att testa magnetfärg, men varit tveksam på om det verkligen funkar. Om jag väl kommer till skott ska jag följa dina tips så att det blir bra! :-)

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Wow så fint och smart att måla över sen med rosa :)

Stina Glaas sa...

Åh, vad fint det blev! :-) Ramen blev riktigt snygg! :-)

Sanna/Pysselglädje sa...

Verkligen smart att måla över med en annan färg! Det hade jag aldrig tänkt på.

Anonym sa...

vilken lyx med äkta färg