Sidor

måndag 7 februari 2011

Projekt: virka en trasmatta

Det bästa med att blogga är alla andra härliga bloggar som man får kontakt med och inspireras av. Jag hade aldrig provat så här många olika slags pyssel utan min blogg och det är så roligt! T.ex hade jag aldrig kommit på tanken att virka en trasmatta tidigare, men nu när jag sett Lillstrumpans söta karamellmatta så vill jag ju lära mig att virka och göra en egen :-)


Det är lite klurigt att virka den helt platt, det vill gärna bli en skål istället, men annars är det rätt förlåtande att virka en trasmatta, det syns inte (så mycket) att man är en noob. En bra nybörjarvirkning helt enkelt :-)

Plus: Förutom att det är förlåtande att virka i så går fort att se resultat. Väldigt bra för personer med brist på tålamod ;-)
Minus: Hur kul är det att riva och nysta upp lakanstrasor?
Frågetecken: Kommer jag att orka slutföra projektet?

15 kommentarer:

Lotten sa...

Åhh det har jag tänkt att jag skall ge mig på oxå någon gång... jag har tom köpt lakan i rätt färger på loppis men sedan att riva dem tar emot så det har inte blivit av än ;-)
Fin färg på din blivande matta!

LissenTo sa...

Snabba resultat gillar jag också. Men inte att riva upp, så sant så :-)

Just nu ska jag ta itu med ett sy projekt som legat länge.

Må så gott.//Lissen

Kiiromi sa...

Spännande!! Tror det blir superfint.

/Mia :)

Lillstrumpan sa...

Vad kul att du inspirerats att göra en egen matta nu! :)

Tekulorna hittade jag i Malmö, tror att det var en village-outlet. Har försökt kolla i deras katalog, men hittade bara tesilar med en vanlig kopp utan mönster.

Anonym sa...

Härlig godisfärg!

Sanna sa...

Kommer bli toppenfin när den är klar tror jag! =)

SV: Mmm farligt gott med hembakat..chokladbollar är gotti gott och barnens favoriter.. =)

Kraaaaaam
Sanna

Kattjakten sa...

Åh, jag har också tänkt virka en matta, men har inte kommit längre än tanken just på grund av rivandet av lakan.
Jag har funderat på att göra antingen en rund till Isaks eller mitt pysselrum eller en vanlig avlång till hallen på övervåningen. Kanske ska ta tag i matt-virkandet nu när du inspirerat lite. Smart att, som någon här ovan skrev, köpa gamla lakan på loppis :-)

Stina Glaas sa...

Mattvirkning står på min lista också. Men just nu är jag ännu mer sugen på att fläta en matta. Hittade en bra tutorial, som M sen råkade klicka bort. :-P Men jag tror jag kommer ihåg allt. Och riva och nysta ha jag inget som helst problem med. :-D
Hur breda är dina remsor?

KRAM!!

Evelina sa...

När du är klar kan du väl meddela mig om det är något man skulle våga sig på.. ;)
Jag vill också ha en virkad trasmatta...

Kram Evelina

Slow-Eva sa...

Åh just det! Såna finns ju i stugan. Farmor virkade såna. På dass finns virkad matta i plast. Det du! :)

Emilie sa...

Åh vilken kul idé! Imorgon ska jag bannemej ut och leta lakan på loppis. Dubbelgillar den fina färgen du har valt. Tack för en rolig och inspirerande blogg!

Emilie

Ladylox sa...

Ha ha ha, jag har också påbörjat en virkad trasmatta. Det var tre(!) år sedan. Den är fortfarande inte klar... Det blev väldigt enformigt och som sagt det är inte speciellt kul att riva trasor av lakansväv. Jag kanske skulel ta och leta på den igen och fortsätta några varv. Någon gång ska den väl bli klar... //Marie

Emilie sa...

Testade på den själv nu, ett tips är att virka lite lösare. Det gjorde min plattare i alla fall!

MVH Emilie

Emelie sa...

Åh så fint!!!! Virke och stickning är verkligen inte min grej, skulle gärna vilja lära mig men tiden räcker inte till ;-).
Jättefint - och visst är det farligt att inspireras av andra? ;-).
Kram!!

Made by Ina sa...

Javisst är det underbart att hitta andras bloggar som ger en massa inspration.
Därför jag bloggar ;)
Tar av andra och ger tillbaka det jag kommer på och inspireras av!
Kul att du börjat virka en matta ska bli kul sen och se hur resultatet blir.
Har gjort två mattor på samma sätt, får blir fler för det är riktigt roligt.
Kram Marina