Sidor

måndag 25 april 2011

Ätbart i trädgården

I utbyte mot att sambon sköter rabatten fick jag två andra ansvarsområden. Det ena är att försöka mig på det här med att så frön. Jag och storasyster hjälptes åt att så och vattna. Det blev lite sallad, rädisor, gräslök och citronmeliss. Den sista mest för att det är den enda jag lyckats få att överleva i kruka...Nu hoppas vi att det dyker upp något grönt framöver, annars blir vi lite ledsna i ögat. Någon som har några tips? Hur ofta och mycket ska man vattna? Vill dom stå direkt i solen hela dagen? Vi har ställt in planteringsbrickan över natten så att fröna inte blir kalla. (Och ställt dem utom räckhåll för nyfikna katt-tassar...)

8 kommentarer:

Nora sa...

När man sår, blommor, örter eller nästan vad som helst, gäller det att så dem i fuktig jord/mylla. Efter det täcka krukan med plast, tex. gladpack. När krukan är täckt med en tät plast behöver du inte fundera på att vattna förrän fröna har grott och plasten tas bort. Medan plasten är på bildas avdunstar inte fukten bort utan fröna har det fuktigt och bra.

huvudsaken är att jorden/myllan är fuktig (:

Hawk and Weasel sa...

Jag ska änligen få liten trädgård och funderar över samma saker. Hoppas du får många bra tips! Mycket snyggt med den gula krukan.

karin sa...

så mysigt!

karin sa...

så mysigt!

Petra / Popetotrora sa...

Eftersom jag är helt värdelös på växter så har jag tyvärr inga kloka tips att komma med. Men jag ska hålla tummarna för era odlingar! :-)

Malin på pastill.nu sa...

Nora: åh vad glad jag blir för ditt tips, TACK!!

hönapöna sa...

å, vad mysigt det är att få så tillsammans med barnen! Sen är det ju ett plus om det kommer upp något :-) Här är mannen såansvarig och jag tar med glädje hand om rabatterna istället...!

Cissi sa...

Jag blev inspirerad av dig så här blev det också lite odlingar:
http://scillan.wordpress.com/2011/05/09/harlig-sondag/

Nu får vi se om det kommer upp något. Lite läskigt är det :-).