Sidor

onsdag 27 april 2011

Piratkläder

Att klä ut sig är en av favoritlekarna här hemma, speciellt hos storasyster. Mina sjalar agerar långt hår, hon stapplar runt i mina skor och leker prinsessa och ballerina i ärvda prinsessklänningar. Det kanske är lite svårt att tro med tanke på allt rosa på den här bloggen (min favoritfärg), men vi är väldigt noga med att alltid ge barnen alternativ, till både aktiviteter, kläder och leksaker. Och alternativ behövdes det verkligen i utklädningskorgen!
Det blev en piratutstyrsel. Jag har använt gamla kläder som jag klippt till och sytt in. Storasyster älskade kläderna, men undrade vart ögonlappen var, så en sådan måste jag också göra :-)Och piratutstyrseln funkade över förväntan, buset verkade komma direkt med kläderna. Storasyster snodde en tuschpenna i mitt skrivbord och målade skägg i hela ansiktet, sen gav hon den till lillasyster som såklart härmades och ritade skägg hon med. Se så fin hon blev! ;-) Ja, och så ritade hon långa svarta streck på sitt vita bord också. Färgen på bordet gick lätt att få bort, värre var det med småtrollen. De var fortfarande lite lätt blåsvarta på hakan dagen efter ;-)

11 kommentarer:

Denice sa...

Tack för din fina kommentar om min kofta. Jag måste bara uppmuntra dig att prova, det är inte alls svårt att sticka den. Mestadels rätstickning, och så lite mönster bara, men som sagt, i princip är det rätstickning 90 % av tiden. Dessutom stickar man hela koftan i ett stycke, så det är ingen krånglig montering eller så. Du har en såå fin blogg, kan inte låta bli att titta in här nästan varje dag!

Petra / Popetotrora sa...

Härlig outfit! Speciellt skägget. HAHAHA!!

Ang. dockhuset så leker Viggo med det rätt mycket faktiskt. Han har faktiskt aldrig hållit på så mycket och stoppat småsaker i munnen och nu är han ju stor (3 år) så nu gör han det absolut inte. Dessutom är alla småsakerna i huset fastlimmade med superlim. :-)

Fröken Pimpinett sa...

Härligt skägg!! Å fina kläder! Jag längtar till att lilla T ska bli intresserad av att klä ut sig då ska uag sy massa roliga kläder!!!

Anonym sa...

Ha, ha, ha...
Vad ska man ta på dem en dag när man behöver lite lugn...?!

g u r o sa...

Av og til, en sjelden gang, kommer jeg innom nye blogger som øyeblikkelig fanger meg og inspirerer meg, på en slik måte at jeg bare vet at jeg må følge med videre! Her var det sånn!!

Takk for at du la igjen koselig kommentar hos meg slik at jeg kunne finne deg! Nå ligger du i bloggrollen min! :)

Ønsker deg en deilig helg!
Klem

Unknown sa...

Så flott kostyme!
Det må ikke alltid være rosa og prinsesse nei :o)

Og ja; jeg er veldig fornøyd med tapetene mine og kofferten ;o)

Fina sa...

Oj vilken fin piratoutfit! och vilken fin blogg :)

Anonym sa...

Vilken söt liten pirat! kläderna är helt underbara. Va duktig du är. Kram

a-Luna sa...

Tack för kommentarerna på min blogg. Tack vare dem hittade jag hit :) Du har en alldeles fantastiskt mysig blogg! Blev såååååååå inspirerad!

Kiiromi sa...

Häftig liten pirat.

/Mia

Sanna/Pysselglädje sa...

Hahaha, ungar alltså! Fin piratutstyrsel!