Sidor

lördag 30 april 2011

Sänglåda

Minns ni mitt stora pysselprojekt? Nu är det klart! Eller, faktiskt har det varit klart ett tag och det invigdes förra helgen :-)


Ser ni något annorlunda i storasysters rum? Ja, nu har jag ju redan avslöjat genom namnet på inlägget ;-) Jag har byggt en sänglåda!


Nu är det nämligen dags för lillasyster att flytta ut ur mamma och pappas rum, och då tänkte vi att det är mysigare för systrarna små att sova tillsammans än i varsitt rum. Lådan är inte riktigt klar, den ska få två knoppar på långsidan också. Undertill är det stora möbeltassar så att man ej skadar parketten när man drar lådan. Madrassen har jag skurit till av en stor skumgummimadrass.


Lillasyster började med att banka in huvudet i kanten så vi klämde ner spjälsängsskyddet runt madrassen. Tydligen tyckte båda småtrollen att det var mysigare att sova tätt tillsammans, så bygget av sänglåda känns inte helt nödvändigt så här i efterhand. Men å andra sidan kan man ju fylla den med leksaker och annat. Hur som helst så blev det lyckat för tjejerna har sovit riktigt gott tillsammans :-)

Psst... Ni har väl koll på den här bloggen som kommer med nya slöjdtips varje dag. Idag är det mitt inlägg om hur man gör ett kakfat av gammalt porslin som presenteras :-)

9 kommentarer:

Himlavit sa...

Å så fint =)
Hej, det är 1:a gången jag kikar in hos dig och vill bara säga att du har en väldigt fint blogg.

Trevlig Valborg
Tessan

Postadress Torslanda sa...

Snyggt och praktiskt !

Stina Glaas sa...

Vad mysigt det ser ut. Och så städat och fint och bara... ja, Fint. :-)
Kram!!

Emilia sa...

Så smart med en sänglåda att sova i! Och vilken fin säng!

Anonym sa...

Åh, vad gosigt att de sover tillsammans! Sänglådan blev ju jättebra och som sagt kan den ju användas till förvaring om de inte vill sova där.

Petra / Popetotrora sa...

Åh, vad tjusigt snickrat och fixat! Vi har en liknande låda under stora tjejens säng. Tidigare delade hon och hennex bror rum, men nu är det perfelt när kompisarna ska sova över!

Vad duktig du är som fick ihop det där! Vi körde slövarianten och köpte på IKEA. :-)

Sanna/Pysselglädje sa...

Verkligen imponerad av dit slöjdande! Så mysigt för systrarna små att få somna nära varandra!

Monkan sa...

Kul att odla lite. Jag rensade bland böcker häromdagen och hittade en om att odla inomhus i kruka, sånt man får nöja sig med om man bor i en lägenhet i stan och inte ens har balkong... Jag ska se om jag kan hitta nåt passande projekt.

Bygga sänglåda, rackarns vad proffsig du är. Ja den kan nog komma till nytta både som sovplats och annat.

Pysselpralinen sa...

Det ser himla mysigt ut!
Och vilket slöjdprojekt! Att vara bra på både de sötaste lyxtårtorna och snickrade sänglådor är verkligen talanfullt! Det inspirerar mig som bara vågar närma mig sågen med yttersta försiktighet...:-)