Sidor

torsdag 29 mars 2012

Jippie!

Äntligen har jag shoppat loss på ett nytt objektiv. Ett fast 50 mm objektiv, och jag är redan kär. Man kan få till riktigt bra porträttbilder (om objektet man ska fota klarar av att vara still...), det går att fota inomhus på kvällen utan blixt och ändå få fina foton och så kan man få till ett riktigt kort skärpedjup.


Jag har fått en award både från Emilie och Änglahus. Tack söta ni, jag blir jätteglad!

Jag har lite svårt att hinna med just nu, både att skapa, blogga, läsa bloggar och kommentera. Jag kommer igen när vardagen lugnat ner sig lite. Jag är verkligen otroligt glad för alla fina kommentarer jag får, tack alla fina läsare, det är ni som gör det så roligt att fortsätta blogga ♥

25 kommentarer:

Nina sa...

Vad kul! Det är så himla roligt med nya objektiv tycker jag. Är det månne ett canon 50/1.8 eller 1.4 du köpt? Det har nämligen jag som ett av mina favoriter. Väldigt prisvärt är det också, det gillar jag.

Linda sa...

Ooooh! Nya objektiv är allt kul!
Jag känner mycket väl igen känslan när man öppnar förpackningen och monterar det på kamerahuset för första gången och tar en bild!

Nu har min kamera tyvärr gått sönder och jag måste spara alla mina slantar till en ny, så mina fina objektiv får stå i kameraskåpet och vila några månader. :(

Jag längtar efter att få se vad du tar för fina fotografier med ditt nya objektiv! :)

Malin på pastill.nu sa...

Nina: jag kör Nikon och det blev ett
Nikon AF-S 50mm f/1.8G
Himla nöjd hittills, men jag känner på mig att jag snart kommer vilja uppgradera kamerahuset också :-D ;-)

Katarina sa...

Vad roligt! Älskar 50mm. Jag kör f/1.4 och är helt galet nöjd. Men som sagt, kamerahuset behöver uppgraderas nu.

Skyddsänglar sa...

Men vilken gosig katt! Och grattis till två awards. Det är du värd för din fina blogg!!
Jag vill passa på att tipsa om att passa på att beställa änglar nu, så kommer de fram innan påsk!
Klicka in på www.skyddsangel.se och kolla bland annat under fliken PÅSK.
Ha det fint! /Jossan

Lilladockan sa...

Åh, fast 50! Det är mitt absoluta favoritobjektiv. Använder mig näst intill endast av det :) Grattis till det nya objektivet! Är helt övertygad om att ni ska få det bra tillsammans :D

E.Winberg sa...

Välkommen in i "50 mm - världen". Jag har knappt tagit av mitt 50 mm sen jag köpte det, bästa! Fasta objektiv är ju så otroligt skarpa, loves it! Ska bli kul att se dina bilder när du får tid att blogga :)

kungen o majkis sa...

Hmm, man kanske skulle införskaffa ett nytt objektiv för skattepengarna dårå...:-D! Väldans fin bild på tissetatten :)!

Malin/BilboBlueEyes sa...

Blev jättefint! :-)

Helena, Craft and Creativity sa...

Kul med nytt objektiv! Jag har ett fast 60 mm som jag använder till nästan alla mina bilder nu för tiden. Supernöjd med det! :)

Fin katt och fin bild!

Nyman sa...

Vilken fin bild på kissen. Ja, objektiv det kanske man ska köpa sig ett nytt, alla mina objektiv blev för små när jag bytte kamera =/

Ha en trevlig fredag,
Malin

Louise sa...

Sicken liten söt mise!!!

Jag är så himla sugen på att investera i en riktigt kamera och tänker att det kan vara en bra present eftersom jag nollar i augusti! Just nu kör jag med min canon compact och det blir ju inte jättevassa bilder om man säger så! Några tips på vad man ska tänka på inför ett förstaköp?! /Louise

Mia sa...

Önskar också uppdatera kameran lite men det får vänta ett tag till.
Vilken härlig bild på katten skall bli spännande att se dina fina bilder framöver på bloggen. Fast jag tycker de är väldigt fina nu också.

trevlig helg

Anonym sa...

Själv fotar jag som glad amatör med ifönen :)
Vacker bild på vacker katt.
Grattis till awardsen och ha en härlig fredag!

Stina Glaas sa...

Kul med nya leksaker! :-D Och du får samma award av mig även om du redan fått den av andra. :-)
Puss&Kram! & Trevlig helg!

Stina Glaas sa...

Du får snart samma award av mig. Kom på att det inlägget inte var publicerat än. Haha!!

Christine sa...

nå nydelig pus :D

Cissi sa...

Visst är det härligt med nya objektiv. Man får alltid lite ny inspiration.

CreandoPhoto sa...

Visst är det helt toppen! Jag har ett också och är så supernöjd. Vilken kanonbild du har fått till på misse :)

Kramar Kicki

Henrietta sa...

Så söt katt! Måste vara roligt att kunna ta så fina närbilder!
/Henrietta

Pysselpralinen sa...

Åh goskatt! Lycka med ett sånt objektiv!
Jag känner väl igen mig i det där hinna-med-pusslandet. Hur gör somliga? Jag för en ständig kamp för att komma ikapp. Men jag försöker också vara snäll mot mig själv och inte bli besviken på mig själv om jag inte hinner allt jag vill. Och ibland behöver man faktiskt bara plocka bort några saker ur "att-göra-listan".
Göra rosa tårtor däremot, det borde jag sannerligen lägga till i min lista! Den där pappan måste blivit dunderglad!

Emelie sa...

Jag älskar din blogg och kollar den dagligen! Du ger sjukt mycket tips och ideer!

Keep doing it!
/Em

Åse - Interiörguiden sa...

Vilken otroligt vacker bild du fick till!

Kram

Två Små Gryn sa...

Underbar bild!

Josefine sa...

Hej! Vilken härlig blogg, jag blir jätteinspirerad :)

Jag skulle vilja tipsa om min sida där jag säljer smycken i silver, www.jvalleytwig.se . Just nu har jag dessutom lyxat till det med 10% rabatt på allt! Kika in där och hitta din favorit inför sommaren :) Glad Påsk!